Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Σαββατοκυριακο και ευκαιρια να δουλεψω λιγο το moto saw.Μετα απο μια σπασμενη λαμα και πολύ τριψιμο τα καταφερα . Κοντρα πλακε 9 και 4 χιλοστα . Ειναι τεχνικη intarsia και ειναι η πρωτη φορα που την δοκιμασα.
Συμβουλες/συστασεις παντα καλοδεχουμενες .
Φίλε είναι πολύ όμορφο και για πρώτη φορά τα πήγες πολύ καλά.
Αν μου επιτρέπεις να σου δώσω κάποιες συμβουλές, μιας και ασχολούμαι αρκετό καιρό με αυτήν την τεχνική.
1. Όσο μπορείς να χρησιμοποιείς διαφορετικά είδη ξύλου και αν δεν έχεις να χρησιμοποιείς φυσικό ξύλο έστω και βαμμένο με έγχρωμο συντηρητικό ξύλου (όπως κάνω και εγώ) για να φαίνοντε τα φυσικά νερά.
2. Επίσης, όπου υπάρχει αλλαγή χρώματος θα κόβεις εκείνο το τμήμα και ως ξεχωριστό κομμάτι. Δλδ στην κατασκευή σου στο φάρο, οι ρίγες και η κόκκινη κορυφή του φακού του φάρου θα έπρεπε να τα κόψεις και ο φάρος να αποτελείται από περισσότερα τμήματα και....
3. ....(σε συνδυασμό με το 2) όλα τα κομμάτια να στρογγυλεύεις όσο μπορείς τις άκρες, αν έχεις και επιτραπέζιο ρούτερ ακόμα καλύτερα, για να δίνεις μία πιο τρισδιάστατη όψη.
H τεχνική που χρησιμοποίησες βασικά είναι η "scroll saw multi layer technique", σαν το παρακάτω.
Βασικά η τεχνική ινταρσια έχει και κατασκευές με πολλαπλά στρώματα, αλλά η διαφορά είναι το πως δουλεύεις το κάθε κομμάτι και το πως αποδίδεται το αντικείμενο μετά από συνδυασμό πολλών κομματιών, όπου και αυτός είναι ο σκοπός αυτής της τεχνικής.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και φανώ ότι το παίζω έξυπνος, αλλά τον 1 1/2 χρόνο που ασχολούμαι εντατικά μάλιστα με την επιτραπέζια σέγα και με παρακολούθηση πολλών online σεμιναρίων, μπορώ να δω πολλά πράγματα ακόμα και στις δικές μου κατασκευές ούτως ώστε να μπορώ κάθε φορά να γίνομαι καλύτερος. Εσύ στην συγκεκριμένη περίπτωση πέτυχες μία άλλη τεχνική με πολύ καλό αποτέλεσμα μάλιστα.
Καλή συνέχεια.