Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

παιδιά ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια. Μιχάλη αυτό που μου έδειξες είναι ταμαμ για την τεχνική που δουλεύω. Ελπίζω να είναι ποιοτικά γιατί θα τα παραγγείλω. Είχα κάνει λάθος και παράγγειλα τα παρακάτω σβουράκια της dremel και φθάρθηκαν σχεδόν αμέσως.

http://www.e-shop.gr/boyrtses-dremel-sc512s-katharismoy-leiansis-2615s512ja-p-TLS.070049

http://www.e-shop.gr/boyrtses-dremel-sc511s-katharismoy-leiansis-2615s511ja-p-TLS.070048

Proxxon ειναι, ποιοτικα ειναι.
Ομως νομιζω οτι σου χρειαζεται κατι ειδικο οπως αυτο το τριβειο. Δες το βιντεο μεσα στο λινκ.
http://www.proxxon.com/us/micromot/38536.php

Βάλε λινέλαιο ωμό ή βραστό και θα είσαι μια χαρά. Σε χειροποίητες κατασκευες δεν ταιριάζουν τα βερνίκια...

Το έχω δει τι τριβειάκι και είναι μούρλια, αλλά περιμένω να μου πεις σχετικά με την επιτραπέζια φρέζα ΜΡ400, η οποία είναι προτεραιότητά μου να αγοράσω.

Καλημερα,τελικα το περασα με spray βερνικιου διαφανο και αφησα τον πατο,με λαδι που εχω δοκιμασει σκουραινει πολυ και δεν μου αρεσει,δεν ξερω αν το λινελαιο ειναι διαφορετικο,γυαλι δεν θα μου αρεσε να εχει.

Φανταστικο εγινε!!! Απο σανιδα skateboard ειναι το υλικο?

Φανταστικο εγινε!!! Απο σανιδα skateboard ειναι το υλικο?

Ναι ναι απο σανιδα skateboard ειναι,οι φωτογραφιες το αδικουν,εκτος απο τα αυλακια που μου ξεφυγαν λιγο,απο κοντα φαινεται πολυ καλυτερο!

Καλημερα,τελικα το περασα με spray βερνικιου διαφανο και αφησα τον πατο,με λαδι που εχω δοκιμασει σκουραινει πολυ και δεν μου αρεσει,δεν ξερω αν το λινελαιο ειναι διαφορετικο,γυαλι δεν θα μου αρεσε να εχει.

Ωραίος. Πολύ όμορφο και χρηστικό το αποτέλεσμα.
Θα έφτιαχνα και εγώ αλλά γύρισα τους δικούς μου στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και έτσι θα πάει άχρηστο!!! :)

Ωραίος. Πολύ όμορφο και χρηστικό το αποτέλεσμα.
Θα έφτιαχνα και εγώ αλλά γύρισα τους δικούς μου στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και έτσι θα πάει άχρηστο!!! :)

Ενα τασακι δεν νομιζω οτι παει χαμενο και ας μην καπνιζεις,εχε το για καποιον που θα ερθει ή εστω για διακοσμηση.

Ενα τασακι δεν νομιζω οτι παει χαμενο και ας μην καπνιζεις,εχε το για καποιον που θα ερθει ή εστω για διακοσμηση.

Καλά δίκιο έχεις σε αυτό που λες Αντρέα.
Με το καλό να τελειώσω τον πάγκο και την ανακαίνηση του εργαστηρίου και βλέπουμε!

Ανδρέα πολύ όμορφο!
Θα έγραφα πως σου βγήκαν λίγο εκκεντρα οι θέσεις των τσιγάρων αλλά έτσι βολεύει καλύτερα να έχει και δύο τσιγάρα μαζί.

Καταφερα σημερα και χαλαρωσα λιγο φτιαχνωντας ενα δισκο σερβιρισματος με ξυλα απο παλετες και και χερουλια απο τοτε που εβαλα την κουζινα μου!!
attachment.php
[/IMG]

Καταφερα σημερα και χαλαρωσα λιγο φτιαχνωντας ενα δισκο σερβιρισματος με ξυλα απο παλετες και και χερουλια απο τοτε που εβαλα την κουζινα μου!!
attachment.php
[/IMG]

Όμορφη κατασκευή και με ωραίο συνδυασμό υλικών.
Το σχέδιο εσύ το έκανες πάνω?

Πολυ ομορφο και καλαισθητο αποτελεσμα, μπραβο!!!

Ναι το σχεδιο το εφτιαξα εγω με σιδερο και laser εκτυπωτη!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο το τασάκι,το άνοιγμα τι διάμετρο και το βάθος έχει?

αλλά και ο δίσκος από παλέτες μ' αρέσει πολύ, με κόλλα είναι ενωμένα τα ξύλα?
(ρίξε και ένα βαψιματάκι στο τραπέζι από κάτω, κρίμα είναι να χαλάει)

Ναι το σχεδιο το εφτιαξα εγω με σιδερο και laser εκτυπωτη!

Ωραίος! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι εδώ που τα λέμε το χρειάζεται..

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιος ο δισκος!
Δωσε μια πληροφορια ρυθμισης του σιδερου...

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ωραιος ο δισκος!

Σίγουρα Stirella ήταν από εκεί και πέρα χωρίς ατμό! :p

Ωραίο τασάκι. .. και ο δίσκος πολύ καλή ιδέα. .. το σχέδιο με την εκτύπωση και το σίδερο αντέχει στο χρόνο η φεύγει εύκολα και είναι απλά για ομορφιά;

Αλλά τι λέω... λογικά όταν θα περαστεί με το σιντιριτικο θα κρατήσει. ..

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Επειδη ειμαι πανω στην θαλασσα (κυριολεκτικα) περιμενω να φυγει ο χειμωνας (αν μπορεις να τον πεις ετσι τον φετεινο) και να πεσει τριψιμο και βαψιμο!

Πολυ ωραιος ο δισκος!

Το βαζω σε μια μεση θερμοκρασια και "σιδερωνω" αργα και επαναλαμβανομενα . Δεν εχει αριθμους το σιδερο (ειναι παλιο) αλλα με οποιο σιδερο και να το κανεις γινεται , αλλα πρεπει να βρεις το σημειο θερμανσης το μελανιου του Laser που χρησιμοποιεις .