Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Φιλε μ παιρνει με και χωρις κεφαλι. Αν την παρεις με το καλο θα την χαρεις στα σιγουρα αλλα ειναι λιγο δυσκολη η αλλαγη στις ακεφαλες λαμες. Θελει συνηθεια και υπομονη στην αρχη.

Βρε Νικο, ποσο ευλογημενος εισαι να εχεις τετοιας ποιοτητας ρεταλια στην κατοχη σου!!!

Ευγε :)))

Νίκο όμορφα και πάλι. Η τριανταφυλλιά είναι Bubinga?

Τώρα που το βλέπω στο Google, εκεί το κόβω αλλά έχει πολλές ποικιλίες.
Θενκς ντίαρ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε Νικο, ποσο ευλογημενος εισαι να εχεις τετοιας ποιοτητας ρεταλια στην κατοχη σου!!!

Ευγε :)))

Όχι και ευλογημένος... Τυχερός να λες!!!
Έχω φίλο μαραγκό που κάνει εκλεπτυσμένες κατασκευές γι αυτό.
Θα έχω και έβενο σε λίγο!!!

Αν σου αρέσουν τα κόκκινα Νικο δες και το padauk.
Πολυ ωραιο ξυλο. Εχει μια περιεργη μυρωδια οταν το τριβεις, αλλα το κοκκινο του αν περαστει και με λουστρο ειναι εντονο. Το εχω ξαναβαλει, εδω πως φαινεται σε ενα συνδιασμο με σφενδαμο, παντουκ, παλισανδρο πανω σε κεδρο.

16021605977_bec3d35f3c_z.jpg

Ομορφιές. Πέρα από την ομορφιά που βλέπω εγώ και γι αυτο το χρησιμοποιησα 1-2 φορές λένε ότι έχει καλή ακουστική σα ξύλο. Ισχυει; (σε ρωτάω γιατι αν δε κάνω λάθος ασχολείσαι)

Εχει πολυ καλη, οπως σχεδον ολα τα "εξωτικα" ξυλα. Αλλα εχω δει μονο μια κιθαρα φτιαγμενη πατο-πλαινα απο Παντουκ ( πολυ κοκκινη για τα γουστα μου) και το κοστος της ηταν οσο ενα μεταχειρισμενο yaris... Συνηθως το χρησιμοποιουν για διακοσμητικο. Ο πραγματικος ηχος του οργανου εξαρταται απο το καπακι, που 99% των περιπτωσεων στα χειροποιητα οργανα ειναι ελατο ή κεδρος. Οποτε δεν μπορω να σου πω αν ο ηχος της κιθαρας που ειδα ηταν αυτος επειδη ειχε βαλει παντουκ και οχι παλισανδρο ή ziricote.
BSPadaukRenatoBellucciWPADJ.jpg

τι πανεμορφο χρωμα και φινιρισμα!!! Δικη σου κατασκευη Δημητρη?

τι πανεμορφο χρωμα και φινιρισμα!!! Δικη σου κατασκευη Δημητρη?
Οχι δυστυχως! Ειναι κιθαρα ενος Ιταλου κατασκευαστη απο παντουκ. Εγω ακομη παιδευω να τελειωσω την πρωτη :p
Εγω οταν θα φτασω στο βερνικι θα χρησιμοποιησω γομαλακα. Που δεν ξερω κατα ποσο γυαλιζει ετσι... Αυτη ειναι σαν να βαφτηκε με πιστολι...

Αν σου αρέσουν τα κόκκινα Νικο δες και το padauk.

Θα πω τον φίλο αν μπορεί να φέρει να παίξουμε!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οχι δυστυχως! Ειναι κιθαρα ενος Ιταλου κατασκευαστη απο παντουκ. Εγω ακομη παιδευω να τελειωσω την πρωτη :p
Εγω οταν θα φτασω στο βερνικι θα χρησιμοποιησω γομαλακα. Που δεν ξερω κατα ποσο γυαλιζει ετσι... Αυτη ειναι σαν να βαφτηκε με πιστολι...

Η καλύτερη είναι η γομαλάκα.
Την χρησιμοποιεί φίλος σε ποντιακές λύρες που κατασκευάζει. Δίνει πολύ ωραία υφή και το κυριότερο δεν σου "πειράζει" την κατασκευή σαν το βερνίκι ή το λάδι (σε ότι αφορά το ακουστικό κομμάτι).
Φυσικά το φινίρισμα είναι υπέροχο αρκεί να μην βραχεί βέβαια γιατί φεύγει εύκολα.

Δεν φεύγει εύκολα.
Πολλά παλιά καλά κοντακια όπλων είναι περασμένα με γομαλακα και είναι άψογα σε φινίρισμα και αντοχή.

Δεν φεύγει εύκολα.
Πολλά παλιά καλά κοντακια όπλων είναι περασμένα με γομαλακα και είναι άψογα σε φινίρισμα και αντοχή.

Αν δεν βραχεί πολύ δεν φεύγει όντως. Μου τα είπε ο φίλος μου που ασχολείται με ποντιακές λύρες, εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γομαλάκα!

Να ρωτησω κατι;
Εγω την γομαλακα και συγκεκριμενα σε μπουκαλι γυαλινο καφε χρωματος με εναν ινδιανο τυπωμενο απ'εξω και καπακι με ενσωματωμενο πινελακι, την θυμαμαι απο παλια (85-86) σαν φλατζοκολα. Μαλιστα μου αρεσε φοβερα η μυρωδια της (και της σμυριδαλοιφης επισης).
Πως ειναι δυνατον να κανει για "βαψιμο"; Εκτος και αν μιλαμε για αλλο πραγμα.

Να ρωτησω κατι;
Εγω την γομαλακα και συγκεκριμενα σε μπουκαλι γυαλινο καφε χρωματος με εναν ινδιανο τυπωμενο απ'εξω και καπακι με ενσωματωμενο πινελακι, την θυμαμαι απο παλια (85-86) σαν φλατζοκολα. Μαλιστα μου αρεσε φοβερα η μυρωδια της (και της σμυριδαλοιφης επισης).
Πως ειναι δυνατον να κανει για "βαψιμο"; Εκτος και αν μιλαμε για αλλο πραγμα.
μαλλον αλλο ειναι αυτο που λες. Η Γομαλλακα ειναι ζωικό προϊόν απο το έντομο λάκα . Πουλιέται σε σακουλάκια σε μορφή κρυσταλικων νιφάδων και διαλύεται σε καθαρό οινόπνευμα . Καλο ειναι μαλιστα να μην μενει πολυ καιρό . Ως προς τη μυρωδιά... Απλα μυρίζει οινόπνευμα . Ως προς το κοστος , υπολόγισε τα 100gr στα 7-8 + το οινόπνευμα . Η συνηθισμένη αναλογία ειναι 1/5 .

μαλλον αλλο ειναι αυτο που λες. Η Γομαλλακα ειναι ζωικό προϊόν απο το έντομο λάκα . Πουλιέται σε σακουλάκια σε μορφή κρυσταλικων νιφάδων και διαλύεται σε καθαρό οινόπνευμα . Καλο ειναι μαλιστα να μην μενει πολυ καιρό . Ως προς τη μυρωδιά... Απλα μυρίζει οινόπνευμα . Ως προς το κοστος , υπολόγισε τα 100gr στα 7-8 + το οινόπνευμα . Η συνηθισμένη αναλογία ειναι 1/5 .

Σωστός. Ακριβώς έτσι.
Ένας φίλος βέβαια την πέτυχε και 5 ευρώ! :)

Μία τελευταία κατασκευή η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες. Επειδή είχε πολύ καιρό να ναυπηγηθεί κάποιο πλοίο, έφτιαξα μία βαρκούλα καθώς είμαι φανατικός λάτρης της θάλασσας.
Φτιαγμένη από το κλασσικό πεύκο και βαμμένη με συντηρητικό λάδι της βιβεχρωμ (μπλε και άχρωμο για τη θάλασσα και τα πανιά) και βερνικάκια που φαίνονται τα νερά του ξύλου της lussolac για το κοίτος και τα ιστία.

20160213_092935[1].jpg

Εδώ φαίνεται -όχι και τόσο καλά- η καμπυλότητα που έδωσα για ποιό 3D αίσθηση.
20160213_092951[1].jpg

Τρομερό. Μπράβο Δημήτρη!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τζιμάρα είσαι καλλιτέχνης λέμε !