Σημερινές κατασκευές:
Δημιουργίες από το τελευταίο κομμάτι της Μουριάς μου (σε λίγο θα την κόψω από τον πάτο!!!), Καρυδιά και Αμπούρα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1) Βάση για φωτογραφία από καρυδιά. Πλανισμένο κομμάτι καρυδιάς με μικρό πηχάκι για να κάθετε η φωτογραφία και βάσεις με κλίση 45 μοιρών (22.5 στο φαλτσοπρίονο), απλή κόλλα, σφήξιμο και έτοιμο:
2) Μολυβοθήκη από μασίφ κομμάτι Μουριάς. Πλάνισμα και κόψιμο στο φαλτσοπρίονο, έπειτα διαμόρφωση άκρων με ταινιολειαντήρα, τρίψιμο με 120άρι, 240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο.
Η τρύπα στο κέντρο έγινε με πατέντα καθώς τόσο μακρύ ποτηροτρύπανο ή τρυπάνι φτερού - forstner δεν είχα και δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας.
Πρώτα έκανα την τρύπα με ποτηροτρύπανο και μετά χρησιμοποιώντας ένα 16 mm και ένα 40 mm τρυπάνι φτερού προχώρησα την τρύπα παρακάτω. Όπως βλέπετε ο πάτος δεν είναι τέλειος αλλά προσπάθησα με ένα ψιλο σκαρπέλο να τον κάνω όσο πιο επίπεδο γίνεται. Δεν θα φαίνεται βέβαια αλλά είναι ωραίο να είναι κάπως περιποιημένος!!!
3) Βάσεις για κεράκια ρεσώ.
Νέο σχέδιο - αντιγραφή από σχέδιο φίλου μου.
Τα κομμάτια αυτά στην ουσία αποτελούνται από 2 κομμάτια ενωμένα με κόλλα (φαίνεται μία ψιλή γραμμή) και είναι από Αμπούρα.
Κόπηκαν με διάφορες ρυθμίσεις φαλτσογωνίας, τρίφτηκαν με 120άρι - 240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο και το ιδού το αποτέλεσμα.
Η τρύπα στο κέντρο έγινε με 40άρι τρυπάνι φτερού.
Ελπίζω να σας αρέσουν.
Φυσικά υπάρχει και μία ακόμα κατασκευή που δεν φαίνεται. Περισσότερα όταν ολοκληρωθεί.