Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ξετρύπημα με μακρύ τρυπανακι στο κέντρο . τρύπημα ανάποδα με το ποτηροτρυπανο. Καθάρισμα δοντιού στην ένωση με ράσπα . κόψιμο στη σεγα-κορδέλα δίσκου με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το εσωτερικό. Τελική διαμόρφωση του κομματιού στον ταινιολειαντήρα. Κόλλημα στην κάτω πλευρά της τρύπας. Κόψιμο κάποιου βελουτέ υφάσματος και κόλλημα από την κάτω πλευρά της μολυβοθήκης . Αυτό θα έκανα :)

Θα μπορούσε να γίνει και σε 2 κομμάτια αν κατάλαβα καλά τα λεγόμενα σου. Θα ήταν πιο ωραίο σίγουρ και δεν θα φαινόταν. Για το ύφασμα κάτω, πολύ ωραία ιδέα δεν το σκέφτηκα και θα καλύψει και την ατέλεια.
Ευχαριστώ. :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Diabolic
Για αλλη μια φορα εντυπωσιασες ! Ωραιες κατασκευες και ειδικα η κορνιζα και η βασεις για ρεσω!

Ευχαριστώ! :)

Μπράβο ξανά Νίκο!!!

Θενκς!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Μάλλον κατάλαβες στο περίπου τι θέλω να πω. Θα γίνει σε δύο κομμάτια αλλά το ένα κομμάτι θα είναι ο κύλινδρος της μολυβοθήκης και το άλλο κομμάτι θα είναι ένας δίσκος που θα τοποθετηθεί μέσα στον κύλινδρο πρόσωπο με την κάτω πλευρά. Δηλαδή δεν θα βλέπεις από το πλάι ένωση παρά μόνο άμα το γυρίσεις ανάποδα. Το ύφασμα εγώ το σκεφτόμουν για την επιφάνεια που ακουμπά με το τραπέζι αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Εσύ βάλτο μέσα άμα θέλεις :)

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αν κολληθεί καλά δεν θα φαίνεται ούτως η άλλως η ένωση αλλά κατάλαβα τι θες να πεις.
Από κάτω μπορώ να βάλω τσοχάκια, αλλά όπως προείπα αυτό που λες για το ύφασμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον πάτο της μολυβοθήκης που λόγω έλλειψης εξειδικευμένων εργαλείων ειναι σχετικά άσχημο (όχι ότι θα φαίνεται δηλαδή...

Ευχαριστώ για τις ιδέες Δημήτρη. :)

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Επειδή θέλω να φτιάξω το ίδιο κόλπο με αλυσίδα τι αλυσίδα πρέπει να πάρω που να κολλάει με την αργκον?

Να υποθεσω οτι θες να κολλησεις τους κρικους σε ευθεια, για να μην μπλεξεις με ανοξειδωτα συρματα και αλλα αερια, μπορεις να παρεις απλη σιδερενια και να ρωτησεις μετα πως γινεται ελεγχωμενη οξειδωση, κατι σαν τις καννες, η απλα να ασταρωσεις και να βαψεις.
Αλλιως ανοξειδωτη και κολλας με μικρες οσο το δυνατο αορατες "τσιμπιες" και μετα τις προστατευεις απο την σκουρια με κανενα βερνικι.
Δεν ειμαι και κανενας προφεσορας της κολλησης βεβαια, σε μαθητεια ειμαι και εγω, απο τα λιγα που ξερω σου λεω.

Την καινουρια πήρες TC-SS 405 E ?

Έχει ο ''XIDEAS'' στη Γλυφάδα , και το service της einhell ΑΤΤΙΚΗΣ 15 Ν.Ηράκλειο 2103009925 στα 20 ευρώ. Απο το τελευταίο πήρα πριν λίγες μέρες , αλλα μετά επέστρεψα τη σεγα μαζι με τα ανταπτοράκια.

Ναι την καινουρια.θα κανω μια μικρη παρουσιαση εντος ημερων.
Θα τους παρω τηλ να τους ρωτησω..ο ανταπτορας παιρνει τα λαμακια προξον?

Ναι την καινουρια.θα κανω μια μικρη παρουσιαση εντος ημερων.
Θα τους παρω τηλ να τους ρωτησω..ο ανταπτορας παιρνει τα λαμακια προξον?

Μάλλων ήμουν εγώ ο άτυχος και μετά απο αυτό ξενέρωσα απίστευτα με την einhell , δες τι έπαθα πρίν λίγες μέρες , σου παραθέτω το κείμενο έτσι ακριβώς όπως το έγραψα πριν μερικές μέρες σε άλλη κατηγορία του φορουμ :

''Και να τη ακριβώς έγινε : Παραγγέλνω την επιτραπέζια σεγα της einhell το μοναδικό μοντέλο που ειχε ο επίσημος κατάλογος το ΤC-SS 405 E χωρίς να το ψάξω περισσότερο πήγαίνω την Δευτέρα 2/2 και την παραλαμβάνω χωρίς να ανοίξω την συσκευασία (αφού ήταν σφραγισμένη και αν υπήρχε πρόβλημα το σπίτι μου είναι πολύ κοντα στο μαγαζι ) φτάνω σπίτι και όταν την ανοίγω το πρώτο πράγμα που διαπιστώνω είναι ότι δεν έχει μέσα τον αντάπτορα για τις ακέφαλες λάμες , παίρνω τηλ. το κατάστημα και μου λένε ότι θα επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπία και αν θέλω να πάω την σεγα για να μου επιστρέψουν τα χρήματα (τους είχα εξηγήσει ότι ο μοναδικός λόγος που την θέλω είναι για τις ακέφαλες λάμες ) , την επόμενη μέρα παίρνω τηλ. την αντιπροσωπία και με παραπέμπουν στο service απο εκεί μου λένε ότι έπρεπε να ήταν στη συσκευασία και αν θέλω να πάω απο εκέι (Ν.Ηράκλειο ) για να μου δώσουν δωρεάν τους ανταπρτορες , την επόμενη πάω εκεί , μου τους δίνουν και μου λένε ότι το ίδιο έχει συμβεί σε αρκετούς ακόμα .Φτάνοντας στο σπίτι ανοίγω την σέγα και διαπιστώνω ότι ενώ το πάνω ανταπτοράκι ταιριάζει κανονικά το κάτω δεν έχει υποδοχή το μηχάνημα να μπεί με κανένα τρόπο , ψάχνονταν τις οδηγίες χρήσης διαπιστώνω ότι παρόλο που λένε ότι είναι για το δικό μου μοντέλο αναφέρονται στο προηγουμενο το οποιο δεν βγάζει πλέων η einhell τουλαχιστον στην Ελλάδα .Σήμερα την πάω στο κατάστημα και τελικά διαπιστώνουν και αυτοί ότι ο κατάλογος έχει φωτο και χαρακτηριστικά απο το προηγουμενο μοντέλο αλλά τιμη και όνομα απο το καινούριο και όπως με ενημέρωσαν θα επιστεψουν το στοκ που έχουν και θα ζητήσουν εξηγήσεις απο την εταιρία.
Τελικα την άφησα πήρα πίσω τα χρήματά μου και είμαι πάλι σε αναζήτηση επιτραπέζιας σέγας ''

Ευχαριστω θα το κοιταξω.εχθες τηδ πηρα#

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Και γω την πηρα πριν 20 μερες και δεν εχει ανταπτορακι για ακεφαλες.

Οτι μαθω θα ειδοποιησω σχετικα με το ανταπτορακι.

Αν κολληθεί καλά δεν θα φαίνεται ούτως η άλλως η ένωση αλλά κατάλαβα τι θες να πεις.
Από κάτω μπορώ να βάλω τσοχάκια, αλλά όπως προείπα αυτό που λες για το ύφασμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον πάτο της μολυβοθήκης που λόγω έλλειψης εξειδικευμένων εργαλείων ειναι σχετικά άσχημο (όχι ότι θα φαίνεται δηλαδή...

Ευχαριστώ για τις ιδέες Δημήτρη. :)

Νίκο κόψε ένα στρογγυλό καπάκι από το ίδιο υλικό στις διαστάσεις της τρύπας και ρίξτο μέσα (κόλλησέ το στον πάτο δηλαδή)! Απλά φρόντισε η τρύπα να είναι βαθύτερη κατά το πάχος του καπακιού για να μην περισσεύει το ρεσό στην επιφάνεια.

Δε σε προλαβαίνουμε βρε μπαγάσα!

Νίκο κόψε ένα στρογγυλό καπάκι από το ίδιο υλικό στις διαστάσεις της τρύπας και ρίξτο μέσα (κόλλησέ το στον πάτο δηλαδή)! Απλά φρόντισε η τρύπα να είναι βαθύτερη κατά το πάχος του καπακιού για να μην περισσεύει το ρεσό στην επιφάνεια.

Δε σε προλαβαίνουμε βρε μπαγάσα!

Σε πρόλαβα Νίκο, έβαλα ύφασμα τελικά και είναι μια χαρά. Για μολυβοθήκη την έχω..
Ωραία όμως και η ιδέα σου, θα την εφαρμόσω στην καινούρια μολυβοθήκη που θα κάνω...

Σημερα εκοψα με το φαλσοπριονο ενα κορμο διαμετρου 10 εκ απο βελανιδια που ειχα φερει απο Χιο.
Πολυ ωραιο και συμπαγες βαρυ ξυλο.

Καλα, τι δισκο φοραει το φαλτσοπριονο??
Η το εκοψες μισο μισο?

Σημερινές ξυλοκατασκευές.
Οι 2 από ξύλο οξιάς και η μία από ξύλο Φτελιάς (Καραγάτσι).

Πάμε λοιπόν από την γνωστή κατασκευή κηροπήγιο που δίνει και παίρνει!!!
Η συνταγή γνωστή, οπότε δεν την ξαναλέω μιας και είναι λίγο ποστ πίσω.

2η κατασκευή και αυτή παλιά συνταγή. Κεκλιμμένη βάση για ποτά. Αυτήν την φορά όμως κομμένη στις 45 μοίρες για να δέχεται και πιο μεγάλα μπουκάλια.
Εδώ βλέπετε ότι σηκώνει άνετα μπουκάλι κρασί και μάλιστα με περίεργη γεωμετρία (μεγαλύτερο κέντρο βάρους στην άκρη του.
Από ξύλο Φτελιάς και με έξτρα κλίση για να ποτίζεται καλά ο φελός!

*Κρασί από την ιδιωτική μου συλλογή!

3) Σκαμνί στυλ Μπαρόκο από μασίφ ξύλο οξιάς, δίχως βίδες και καρφιά. Μόνο κόλλα και καβίλιες.
Αν και πόνεσε η πλάτη μου αυτήν την φορά βγηκε τέλειο (1 ώρα+ σκάψιμο με το μικρό σκαρπελάκι ). Σταθερότατο, ωραίο design (αν δεν ευλογίσουμε τα γένια μας...) και μοντέρνο.
Η μόνη βελτίωση που θα ταίριαζε θα ήταν στις μόρσες, που σιγά σιγά ευελπιστώ να τις κάνω λίγο πιο διακριτικές (σε ορισμένα σημεία φαίνεται το σκάψιμο ελαφρώς).

Ο τρόπος κατασκευής ολίγον τι ψιλογνωστός.
Διαμόρφωση γωνιών στο ξύλο με φαλτσοπρίονο (από 15 μέχρι 35 μοίρες είναι ιδανικό), τρίψιμο με 120άρι και 240άρι γυαλόχαρτο, σκάψιμο με σκαρπέλο στην επιφάνεια για τα πόδια, τρύπες για καβίλιες με το κιτ της Wolfcraft για τα πόδια, μπόλικη ξυλόκολλα και υπομονή για να στεγνώσει!

Επτά πόντους βγήκε η κάθε πλευρά Μιχάλη δλδ οι προδιαγραφές του μπλε μου.
Δέκα εκ διάμετρο ειχα γραψει.

Σημερα εκοψα με το φαλσοπριονο ενα κορμο διαμετρου 10 εκ απο βελανιδια που ειχα φερει απο Χιο.
Πολυ ωραιο και συμπαγες βαρυ ξυλο.

Το ίδιο έκανα σε μουριά σήμερα..χαχαχα...
(Βαριομουν να βγάλω αλυσοπριονο ...)

Ναι το ειδα οτι εγραψες 10 εκ. διαμετρο, αλλα υπαρχουν και τα φαλτσοπριονα με τα 300μμ δισκακια. Και επειδη αρεσκεσαι στα μεγαλα και ισχυρα εργαλειακια ειπα μηπως και... :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νίκο γιατί τα ποδιά είναι λοξά? ή δεν κατάλαβα καλά από τις φώτο?

Το σκάψιμο στην επιφάνεια για να χωνέψουν τα πόδια γιατί δεν το κάνεις με ρούτερ?

και αφού χώνεψε μέσα και κολλήθηκε τι ρόλο παίζουν οι καβίλιες? έτσι και αλλιώς το βάρος είναι προς τα κάτω.

από τις φώτο δεν καταλαβαίνω τις διαστάσεις, πόσο είναι το Χ-Υ του καθίσματος?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νίκο γιατί τα ποδιά είναι λοξά? ή δεν κατάλαβα καλά από τις φώτο?

Το σκάψιμο στην επιφάνεια για να χωνέψουν τα πόδια γιατί δεν το κάνεις με ρούτερ?

και αφού χώνεψε μέσα και κολλήθηκε τι ρόλο παίζουν οι καβίλιες? έτσι και αλλιώς το βάρος είναι προς τα κάτω.

από τις φώτο δεν καταλαβαίνω τις διαστάσεις, πόσο είναι το Χ-Υ του καθίσματος?

Δεν είναι καθόλου λοξά Σώτο, μάλλον έτσι σου φάνηκαν.

Δεν το κάνω με ρούτερ τουλάχιστον αρχικά γιατί σίγουρα δεν θα βρει τόσο καλό όσο με το χέρι και το ρούτερ που έχω δεν φτάνει αυτό το βάθος.
Επιπλέον θέλω να είναι χειροποίητο το κατασκευαστικό κομμάτι, θα μπορούσα να κάνω τέλειες ενώσεις με μορσοτρύπανο αλλά όπως βλέπεις το αποφεύγω... :)

Πολύ καλά το υπολογίζεις αλλά μην ξεχνάς ότι δεν δέχεται μόνο κάθετες φορτίσεις αλλά και οριζόντιες που αν δεν υπάρχουν οι καβίλιες μπορεί να βγει κανένα πόδι και αυτός που κάθεται πάνω να προσγειωθεί.
Αν και η εφαρμογή είναι πάρα πολύ σφιχτή, όπως και στην προηγούμενη κατασκευή μου, θεώρησα ότι καλό θα είναι να υπάρχει και μία έξτρα ασφάλεια.
Σε οριζόντια φόρτιση η καβίλια θα το κρατήσει σταθερό ακόμα και αν η κόλλα υποχωρήσει ή σπάσει :)

Πάνω κάτω σε μέγεθος είναι όσο ένα κοινό σκαμνί. Δηλαδή το πλάτος είναι περίπου 30 εκατοστά και το ύψος γύρω στα 23 εκατοστά (μαζί με την βάση).