Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ παιδιά. Ναι ρε 'συ Κυριάκο δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω να δω αποτέλεσμα.

Φίλε Δημήτρη όπως πάντα "ζωγράφισες" πάλι,μπράβο σου

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

"Καλλιτεχνικές δημιουργίες ο Τζίμης". Ωραίο.

Μπραβο Jimara!!

Nα και ενα πολυ χρησιμο bit για οσους ασχολουνται με μοντελισμο, μικροκατασκευες και οχι μονο!
Κανει σε ολα τα dremelοειδη.

proxxon_28987.jpg

http://www.vardakas-tools.gr/products/productid/1566

Εχει φταιξει κανενας τασακι?Αυριο το τελειωνω και δεν ξερω να το περασω βερνικι η οχι,υπαρχει κανενα συγκεκριμενο για θερμοκρασια?

Δεν υπαρχει βερνικι που να αντεχει θερμοκρασια καφτρας. Ασε το εσωτερικο μερος αβερνικωτο καλυτερα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μία τελευταία κατασκευή η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες. Επειδή είχε πολύ καιρό να ναυπηγηθεί κάποιο πλοίο, έφτιαξα μία βαρκούλα καθώς είμαι φανατικός λάτρης της θάλασσας.
Φτιαγμένη από το κλασσικό πεύκο και βαμμένη με συντηρητικό λάδι της βιβεχρωμ (μπλε και άχρωμο για τη θάλασσα και τα πανιά) και βερνικάκια που φαίνονται τα νερά του ξύλου της lussolac για το κοίτος και τα ιστία.

View attachment 124551

Εδώ φαίνεται -όχι και τόσο καλά- η καμπυλότητα που έδωσα για ποιό 3D αίσθηση.
View attachment 124552
Μπράβο φίλε!
Εξαιρετικό!
:a0210:

Εχει φταιξει κανενας τασακι?Αυριο το τελειωνω και δεν ξερω να το περασω βερνικι η οχι,υπαρχει κανενα συγκεκριμενο για θερμοκρασια?
Κάτι σαν αυτό θες?
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=2_11_294&products_id=4254

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πιανει σε ξυλο αυτο το βερνικι??

Δεν έχω ψεκάσει ποτέ ξύλο αλλά όταν ψέκαζα κάτι σωλήνες από λέβητα και έπεσε πάνω σε μια παλέτα εκεί κοντά κόλλησε καλά.
Το βερνίκι δεν θα καίγεται αλλά δεν ξέρω τι θα κάνει το ξύλο κάτω από αυτό.
Να πάρει ένα τηλέφωνο ο φίλος το κατάστημα και να κάνει μια ερώτηση για περισσότερες πληροφορίες.

Και γω αυτο ελεγα,να αφησω το κατω μερος χωρις βερνικι και μαλλον αυτο θα γινει,το ξερω και εγω αυτο τ σπρει αλλα δεν ξερω αν κανει για ξυλο,απο Δευτερα θα παρω στο μαγαζι!

Εσωτερικά θα είναι Μιχάλη. Δεν θα φαίνεται, θα προσφέρει απλά γυαλαδα και προστασία του ξύλου από κάψιμο.

Ε ναι βρε, για εσωτερικα το λεω και γω, που θα ειναι το στρογγυλο τζαμι, απ'εξω? :))

Παντως επειδη καπνιζω και εγω, λεω να κανω κανενα τασακι.
Αυτο που σκεφτηκα για να σβηνουν τα τσιγαρα, ειναι ενα νομισμα μεγαλο, σαν τα παλια μας εικοσαρικα κολλημενα στον πατο, σε εσοχη που θα σκαφτει για να ειναι περασια με τον πατο.
Ισως και περισσοτερα νομισματα, χαλκινα για να δενει περισσοτερο το χρωμα με το ξυλο.

554.1L.jpg

Δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά πρεπε να γράψεις και οδηγίες....
Χαχαχα

Για εμένα καλύτερο το τζάμι.

παιδιά ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια. Μιχάλη αυτό που μου έδειξες είναι ταμαμ για την τεχνική που δουλεύω. Ελπίζω να είναι ποιοτικά γιατί θα τα παραγγείλω. Είχα κάνει λάθος και παράγγειλα τα παρακάτω σβουράκια της dremel και φθάρθηκαν σχεδόν αμέσως.

http://www.e-shop.gr/boyrtses-dremel-sc512s-katharismoy-leiansis-2615s512ja-p-TLS.070049

http://www.e-shop.gr/boyrtses-dremel-sc511s-katharismoy-leiansis-2615s511ja-p-TLS.070048

Μία τελευταία κατασκευή η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες. Επειδή είχε πολύ καιρό να ναυπηγηθεί κάποιο πλοίο, έφτιαξα μία βαρκούλα καθώς είμαι φανατικός λάτρης της θάλασσας.
Φτιαγμένη από το κλασσικό πεύκο και βαμμένη με συντηρητικό λάδι της βιβεχρωμ (μπλε και άχρωμο για τη θάλασσα και τα πανιά) και βερνικάκια που φαίνονται τα νερά του ξύλου της lussolac για το κοίτος και τα ιστία.

View attachment 124551

Εδώ φαίνεται -όχι και τόσο καλά- η καμπυλότητα που έδωσα για ποιό 3D αίσθηση.
View attachment 124552
Χίλια μπράβο. .. αυτό θα πει καλητέχνης. ..