Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ίσως να είναι κλαδί γι αυτό αυτή η ιδιαιτερότητα.
Αν είναι και πρώιμο ξύλο ακόμα χειρότερα...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Α ρε Νίκο, να βρίσκαμε και εμείς κανένα κομμάτι... ωραίος!

Ευχαριστώ Παναή!
Ψάξε σε καμιά ξυλαποθήκη και σίγουρα θα βρεις κάτι.

Επειδή έχω μέρες να γράψω, μπράβο σας για τις δημιουργίες και την ασταμάτητη έμπνευσή σας.

θα σας παρουσιάσω και εγώ μερικά πραγματάκια παρακάτω:

1. Επιτέλους τελειώσαμε με την παραγωγή των μοτοσυκλετών για τις μπομπονιέρες για τα βαφτίσια του γιου μου. Από κόντραπλακέ 4χιλ και τριψιματάκι. Ίσως να βαφτούν λευκές και μετά να τριφτούν ακανόνιστα για να δείξουν μία πιο vintage αισθητική.

20160408_111740[1].jpg

2. Μία παραγγελία του αδελφού μου για την μοτοσυκλέτα του. Από κοντραπλακέ 9χιλ.
20160408_125042[1].jpg

3. Για το τέλος η Ελληνική μας σημαία από πεύκο. Η κατασκευή έγινε στα πολύ γρήγορα. Βάφτηκε με σπρέυ λευκό γαλάζιο και μετά βερνικώθηκε.
20160404_094317[1].jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη...:grinning-smiley-043

πω πω δουλεια που εριξες, αλλα τι βγηκε ομως, μπραβο!!!

Η γαλανολευκη ειναι καταπληκτικη!!

Μπραβο Δημήτρη και χάρας το κουράγιο σου! Ρισπεκτ!

jimaras "μηχανη" παραγωγης εισαι!! Γεια στα χερια σου !!! Την γαλανολευκη ειχα φτιαξει ενα ωραιο σχεδιο για να την κοψω σαν 3d αλλα ακομα δεν το εβαλα μπροστα.

Ρε μηπως εχεις ανοιξει βιοτεχνια χειροτεχνιας? ουτε στη κινα τετοια παραγωγη!:grinning-smiley-043

Πολύ όμορφα και ειδικά η σημαία μοιάζει ολοζώντανη! Πολλά μπράβο!

Φίλε Νίκο καί Δημήτρη μπράβο σας γιά τίς καλλιτεχνίες πού φτιάχνεται

Παιδιά να 'στε καλά. Πράγματι πήγαινε το χέρι μου αέρας. Μάλιστα έφτιαξα και κάτι γράμματα που μου παράγγειλε ένας φίλος μου, που φτιάχνει βαφτιστικά (κουτιά, γράμματα, παιχνιδάκια για μπομπονιέρες) γιατί του χάλασε το cnc και έπαθε πλάκα το πόσο γρήγορα τα έφτιαξα. Πάντως η ευχαρίστηση είναι ατέλειωτη, όταν ειδικά φτιάχνεις κάτι ξεχωριστό, για ειδική περίπτωση και ειδικότερα όταν πρόκειται για το παιδί σου.

Δεν είναι ξυλογλυπτική,δεν είναι μικροξυλοκατασκευή,αλλά ίσως είναι χόμπυ που ξεκινάει τώρα!
Πυρογραφία...
Πήρα λοιπόν τον πυρογράφο στα χέρια μου και ξεκίνησα τα πειράματα.Θέλει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ υπομονή και πολλάαααααα χιλιόμετρα για να πεις ότι κάτι έφτιαξες!
Τα πρώτα μου σχέδια,που απέχουν πολύ απ`αυτό που λένε πυρογραφία,αλλά δικά μου είναι οπότε μ`αρέσουν:)
IMG_20160408_181540.jpg
IMG_20160409_184132.jpg

Attachments

• IMG_20160408_165743.jpg
    IMG_20160408_165743.jpg
    95.6 KB · Views: 225

Δημήτρη αν κρίνω απο τα πρώτα, ανυπομονώ για τη συνέχεια :)

Πολύ καλή δουλειά κάνετε παίδες με τα μπλιμπλικια μπράβο. Υπομονη και επιμονή άπειρη έχετε

Αν αυτά είναι τα πρώτα, τα υπόλοιπα πως θα 'ναι; Ωραία!!!

Ευχαριστώ Αγάπη (αν μου επιτρέπεις την οικειότητα,μιας και δεν γνωριζώμαστε)για το ψυχολογικό boost :)
Ευχαριστώ κι εσένα Παναγιώτη :)

Δημήτρη κοίτα να βάλεις κανά δυο πρόκες στον TAZ γιατί σε βλέπω να τον ψάχνεις!!!
Έτοιμος να φύγει είναι ! :)
Και εγώ όπως κατάλαβες ... στους αναμένοντες για τη συνέχεια!!! :T:

Ωραίος Μήτσο.
Έχω πάρει στον Πατέρα μου τον συγκεκριμένο πυρογράφο και τον δουλεύει καμιά 3-4 χρόνια.
Πυρογραφεί δίαφορα σχέδια κυρίως πάνω σε μπαστούνια αλλά και σε νεροκολοκύθες και κόντρα πλακέ.
Υπομονή άπειρη αλλά μαθαίνεται γρήγορα το κοκοψίνι...

Και μία δική μου δημιουργία σήμερα για κάποιον συγγενή μάλλον.

Ρεσουδάκι από ξύλο Οξιάς. Το έφαγα λίγο διαφορετικά έτσι ώστε να φαίνεται ότι δακρύζει το κερί!

P60409_225905.jpg

P60409_225915.jpg

P60409_225930.jpg

Στην αρχή το πέρασα για καρυδιά το ξύλο αλλά μετά το πλάνισμα όλου του τεμαχίου κατάλαβα ότι πρόκειται για οξυά. Είναι λίγο φαγωμένη βέβαια αλλά για διακόσμηση νομίζω ότι προσδίδει πόντους.

Να προσέχετε τι αγοράζετε παίδες, μπορεί να σας πουλήσουβ άνετα κλαδί οξυας για καρυδιά. Λόγω της διαφορετικής δομής των κλαδιών, το άπειρο μάτι ξεγελιέται εύκολα.