Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Θοδωρε, αλλα μην βιαζεσαι στο μελλον :))

Δυο σκεψεις:

Το βασικο φινιρισμα βοηθα να γινεται συνηθως πριν την συναρμολογηση.
Αποφευγε να βαζεις οτιδηποτε μεταλλικο πανω σε ξυλινες κατασκευουλες οπως αυτη, τουλαχιστον φανερα. Δεν χρειαζεται και μειωνει την αισθητικη.

Δυστυχως η περισσοτερη ωρα των κατασκευων (πρεπει να) αναλωνεται στο φινιρισμα (τριψιμο, τριψιμο, λαδακι, τριψιμο, λαδακι κλπ).

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χαριτωμενο ειναι αλλα το ηθελε το τριψιμο του. Στο επομενο τωρα γιατι και εγω ετσι ξεκινησα και σιγα σιγα μπηκε το φινιρισμα στη κατασκευη.

Τουλαχιστον θα το χαρει το παιδι και δεν θα το λυπηθεις αν σπασει κατι.

Μπραβο Θοδωρε, αλλα μην βιαζεσαι στο μελλον :))

Δυο σκεψεις:

Το βασικο φινιρισμα βοηθα να γινεται συνηθως πριν την συναρμολογηση.
Αποφευγε να βαζεις οτιδηποτε μεταλλικο πανω σε ξυλινες κατασκευουλες οπως αυτη, τουλαχιστον φανερα. Δεν χρειαζεται και μειωνει την αισθητικη.

Δυστυχως η περισσοτερη ωρα των κατασκευων (πρεπει να) αναλωνεται στο φινιρισμα (τριψιμο, τριψιμο, λαδακι, τριψιμο, λαδακι κλπ).

Τωρα τελευταια το εμαθα και εγω αυτο ,κλασσικο λαθος αρχαριου . Που εισουν βρε Χιωτη πιο νωρις?

Θόδωρε όπως λέει και ο Μιχάλης, το φινίρισμα μετράει.
Την επόμενη φορά θα τα πας πολύ καλύτερα αλλά να ξέρεις ότι το ξύλο θέλει υπομονή! ;)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια και τις συμβουλές σας!

Το επόμενο που θα φτιαξω θα είναι πολύ καλυτερο.

Ο πιτσιρικας πάντως παράτησε οτιδήποτε άλλο και ασχολείται όλη μέρα με αυτό.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ετοιμο και το bobcat.

Βρηκα σκαριφημα στο ιντερνετ, εκτυπωσα και πηρα, στο περιπου τις διαστασεις και τα μετεφερα στο ξυλο.

Το προχωρησα λιγο παραπερα, ξεφευγοντας απο το χοντροκομμενο και προσθεσα μερικες λεπτομερειες.

Εδω μολις περαστηκε με λιλελαιο καινθα περιμενω να στεγνωσει.

Ισυ εις ξεφυγ.... !!!!Απο το καλο στο καλυτερο ! Πολυ ωραιο και προσεγμενο!!

Aπλα καταπληκτικο Νεκταριε! Νομιζω το καλυτερο ξυλινο παιχνιδι που εχεις φτιαξει.

Τζεπέτο έγραψες πάλι...

Πσσσ. Πολύ λεπτομέρεια τ' αγόριμ.

:BDGBGDB55::fahne90:
Εχω πολλα να φτιαξω, αν συνεχισω με ορεξη αλλα και να βελτιωσω λιγο τη τεχνικη, να αυξησω την υπομονη και φυσικα να βελτιωσω και τον εξοπλισμο εργαλειων. Που να περισσεψει χρημα ομως...ευτυχος απο χρονο ειμαστε καλα...

Έγραψες!!!!

Μπράβο ρε Νέκ, σε λίγο θα σου δίνουμε παραγγελίες... :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

:BDGBGDB55::fahne90:
Εχω πολλα να φτιαξω, αν συνεχισω με ορεξη αλλα και να βελτιωσω λιγο τη τεχνικη, να αυξησω την υπομονη και φυσικα να βελτιωσω και τον εξοπλισμο εργαλειων. Που να περισσεψει χρημα ομως...ευτυχος απο χρονο ειμαστε καλα...

Noμιζω οτι με ~100 ευρουδακια και μια πριονοκορδελα einhell θα εισαι πληρης.

Η πριονοκορδελα (οι μικρες) ειναι σαφως πιο ευκολοχειριστο, απειρως σταθεροτερο στην κοπη και πρακτικοτερο εργαλειο απο μια επιτραπεζια σεγα, εαν δεν θες πολλες λεπτομερειες και κλειστες στροφες στο ξυλο. Αν και κανεις οτι θες με τροπο.
Ασε που κοβει με μεγαλυτερη ευκολια και παχυτερα κομματια ξυλου απο μια σεγα λογω μεγαλυτερης σε διασταση (αρα πιο ανθεκτικη) λαμα.

Πάααααααααααρα πολύ καλός. Μπράβο!!!:firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Noμιζω οτι με ~100 ευρουδακια και μια πριονοκορδελα einhell θα εισαι πληρης.

Η πριονοκορδελα (οι μικρες) ειναι σαφως πιο ευκολοχειριστο, απειρως σταθεροτερο στην κοπη και πρακτικοτερο εργαλειο απο μια επιτραπεζια σεγα, εαν δεν θες πολλες λεπτομερειες και κλειστες στροφες στο ξυλο. Αν και κανεις οτι θες με τροπο.
Ασε που κοβει με μεγαλυτερη ευκολια και παχυτερα κομματια ξυλου απο μια σεγα λογω μεγαλυτερης σε διασταση (αρα πιο ανθεκτικη) λαμα.
einhell? μιλας σοβαρα ? :BDBDG54:
να με συγχωρεσουν οι einhelκατοχοι, αλλα τενεκε εργαλειο δεν αγοραζω ξανα. εχω πειρα απ φτηνιαρικα και επισης για τη συγκεκριμενη εχω διαβασει και σχολια.
Θα παω ειτε για proxxon ειτε θα κατσω στα αυγα μου@

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

einhell? μιλας σοβαρα ? :BDBDG54:
να με συγχωρεσουν οι einhelκατοχοι, αλλα τενεκε εργαλειο δεν αγοραζω ξανα. εχω πειρα απ φτηνιαρικα και επισης για τη συγκεκριμενη εχω διαβασει και σχολια.
Θα παω ειτε για proxxon ειτε θα κατσω στα αυγα μου@
Σε αυτα τα λεφτα δυο ειναι οιι αξιολογες επιλογες. Η proxxon και η metabo BAS 260 https://www.skroutz.gr/s/3547767/Metabo-BAS-260-Swift.html Πριν μερικους μηνες ηταν ελαχιστα φτηνοτερη , ενω σε μερικα καταστηματα την εβρισκες και 260

Nek Τρομερό, το χαζεύω ώρα... Ειδικά η διχρωμία στης ρόδες είναι όλα τα λεφτά.

Για πριονοκορδέλα σκέφτομαι και εγώ. Ανάμεσα στη proxxon και τη Metabo πάω προς Metabo κατά 99%