Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Nek Τρομερό, το χαζεύω ώρα... Ειδικά η διχρωμία στης ρόδες είναι όλα τα λεφτά.

Για πριονοκορδέλα σκέφτομαι και εγώ. Ανάμεσα στη proxxon και τη Metabo πάω προς Metabo κατά 99%
Ειναι κοντρα πλακε οι ροδες. Σκεφτομαι ομως να μην το ξαναχρησιμοποιησω γιατι δεν ξερω αν θα αντεξουν στο χρονο και αν ειναι καλυτερο αισθητικα, οι τροχοι να ειναι απο το ιδιο ξυλο.

Οσο για τη metabo, για πες...:ears:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ε τι να πω λολ μόλις μαζευτεί το ανάλογο αντίτιμο (πρέπει να πάω και ένα ταξιδάκι που με βάζει σε έξτρα έξοδα) θα χτυπήσω τη metabo. Αν δε κάνω λάθος την έχει ο Μπάμπης οπότε ίσως θα μπορέσει να μας πει δυο λογάκια παραπάνω αν αξίζει, τι κουσούρια έχει κλπ

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να μας πει γιατι ημουν σχεδον ετοιμος για sproxxon και με εβαλες σε σκεψεις, διαβαζα και διαφορα στο διαδικτυο.
Δεν θελω κορδελα μεγαλη, να μπαινει πανω στο παγκο σταθερα και να κοβω, αλλα να μπορει να διαχειριστη ενα ικανο υψος ξυλου, 10εκ θα ηταν αριστα για μαλακο ξυλο. Κυριως ομως θα ειναι για μικροκοπες που εκει ομως παιζει ρολο το tpi που στη sproxxon ειναι μεγαλυτερο με συνεπεια καλυτερες κοπες σε λεπτα φυλλα ξυλου. Πλησιαζει δηλαδη μια σεγα. Αντιθετα με τη metabo που ειναι ενα κλικ μεγαλυτερο και τεινει σε κοπες ξυλων που πλησιαζουν το 1 εκ και πανω.
Δηλαδη καπου διαβασα οτι πρεπει το ξυλο που κοβουμε πρεπει να εχει τουλαχιστον 3 δοντια της κορδελας σε επαφη. 14 tpi εχει η sproxxon 10tpi η metabo.

Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως, πως η τα καταφέρνει η proxxon με 85W κινητήρα έναντι των 350 W της Metabo...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ε τι να πω λολ μόλις μαζευτεί το ανάλογο αντίτιμο (πρέπει να πάω και ένα ταξιδάκι που με βάζει σε έξτρα έξοδα) θα χτυπήσω τη metabo. Αν δε κάνω λάθος την έχει ο Μπάμπης οπότε ίσως θα μπορέσει να μας πει δυο λογάκια παραπάνω αν αξίζει, τι κουσούρια έχει κλπ

Αν εννοείς εμένα κάνεις λάθος.
Τη σκέφτομαι αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Εκεί που λέω "τελείωσε, θα την πάρω" εκεί το μετανοιώνω. Σκέφτομαι οτι οι 10 πόντοι είναι ελάχιστο ύψος, σχεδόν τόσο κόβει το radial που έχω. Αν είναι να πάρω κορδέλα τα σκάω και παίρνω αυτή ή αυτή.
Ιδανικά ψάχνεις για μια μεταχειρισμένη επαγγελματική κοντά στο χιλιάρικο και καθάρισες άπαξ δια παντός.

Το σκεφτομουνα και εγώ γιά πριονοκορδέλα,αλλα απο τα παρακάτω έκλεισε το θέμα γιά μένα δυστυχώς

Η proxxon συνάδελφοι άν δέν κάνω λάθος,δέν έχει παράλληλο οδηγό αλλά κόψιμο υπο φαλτσογωνία μόνο,καί δέν ξέρω κατά πόσο η ισχύς 85 watt μπορεί νά κάνει κοπή σέ σκληρό ξύλο 3 cm καί πάνω
Ας επιβεβαιώση ο Μιχάλης,είναι βέβαια ελαφριά 7,5 κιλά έναντι 30 κιλά τής metabo,αρα δεν έιναι γιά σούρτα-φέρτα η metabo θά πρέπει νά κάτσει μπετόν μιά καί καλή σέ μιά θέση,πράγμα πού δέν έχω χώρο και θά πρέπει να βγαίνει έξω γιά νά κόβω
Εinhell συμφωνώ μέ τό Νεκτάριο δέν τά πολυεμπιστεύομαι.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Τη σκέφτομαι αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Εκεί που λέω "τελείωσε, θα την πάρω" εκεί το μετανοιώνω. Σκέφτομαι οτι οι 10 πόντοι είναι ελάχιστο ύψος, σχεδόν τόσο κόβει το radial που έχω. Αν είναι να πάρω κορδέλα τα σκάω και παίρνω αυτή ή αυτή.
Ιδανικά ψάχνεις για μια μεταχειρισμένη επαγγελματική κοντά στο χιλιάρικο και καθάρισες άπαξ δια παντός.

Για κάποιο λόγο νόμιζα ότι την είχες. Μάλλον θα μπερδεύτηκα με κάποιον άλλον.......................

Μπα? Κοιτάμε και καναρινι εργαλεία???

Καλά κομμάτια και τα δύο αλλά η τιμή είναι αρκετά ψηλά.

Ωραίος ο μπομπόγατος και έτοιμος για να μας πάρει παραμάζωμα.
όσο για πριονοκορδέλα είμαι ανάμεσα στην metabo αλλά και την einhell https://www.skroutz.gr/s/3547358/Einhell-RT-SB-250-U.html η οποία έχει σχετικά καλές κριτικές και με την αλλαγή μίας λάμας καλύτερης ποιότητας δεν νομίζω να μην με ικανοποιήσει, έχει και αρκετό ύψος κοπής το οποίο το χρειάζομαι γιατί αν κοιτάξω σε metabo μεριά με τέτοιο ύψος κοπής απλά βάζω τα κλάματα όσων αφορά το οικονομικό θέμα.

Και ιδού ολοκληρωμένη μία προηγούμενη κατασκευή, παραγγελία του αδερφού μου.

Attachments

• 20160414_110745[1].jpg
    20160414_110745[1].jpg
    79.2 KB · Views: 146

Ωραιο jimaras πολυ ωραιο !! Να υποθεσω με σπρευ τα εβαψες . Αν ναι τα περνας με βερνικι μετα?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Africa twin και τα μυαλα στα καγκελα!:award:

Μπα? Κοιτάμε και καναρινι εργαλεία.

Ναι, έτσι τη βρίσκω...
Η καλύτερη στιγμή ειναι η ώρα που αποφασίζω μεταξύ καναρινί και πρασινομπλέ.... :ernaehrung004:

Σου κανονίζω event λέμε...
Παρουσίαση των εργαλείων της Dewlat όπου, εκτός απ´ το να τα περιεργαστούμε, θα έχουμε την ευκαιρία να τα δουλέψουμε κιόλας.

Θα σε πάρω σύντομα, όταν οριστικοποιηθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες.
Εσο έτοιμος :grandpa:

Ναι φίλε μου. Τα έβαψα με σπρευ μεταλλικό. Το συγκεκριμένο δεν το πέρασα με βερνίκι.

υ.γ: Έκανα τεστ ραιντ πριν 10 μέρες την νέα αφρικάνα με το αυτόματο. Αφήστε παίδες...ακόμα τρέμουν τα πόδια μου από την...χαρά μου!!!!:drool1::music-smiley-005:

υ.γ: Έκανα τεστ ραιντ πριν 10 μέρες την νέα αφρικάνα με το αυτόματο. Αφήστε παίδες...ακόμα τρέμουν τα πόδια μου από την...χαρά μου!!!!:drool1::music-smiley-005:
Το αυτοματο καλο?

Θα σε πάρω σύντομα, όταν οριστικοποιηθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες.
Εσο έτοιμος :grandpa:

Άκυρον...
Λάθος κατάλαβα, η εκδήλωση δεν είναι μέσα στις επόμενες μέρες αλλά 1η Ιουνίου.