Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Εννοείται... :a0210:
Αν και τη φοβάμαι τη δουλειά... Αν μέχρι τότε δεν έχω πάρει αυτή φοβάμαι οτι θα καταλήξω μ´ αυτή.
δυο τελευταία κομμάτια σε αυτη την τιμη http://www.amazon.de/Makita-MAKITA-...0741446&sr=8-1-spell&keywords=Makita+bandsage

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Βρε μετα τα παλμικα τα ρουτερ και τις πλανες νομιζω ηρθαμε στον αςτερισμο της πριονοκορδελας, με ωροσκοπο τη σεγα!
Αντε να δουμε...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Για κοπη καυσοξυλων!

:bang:

Μιχάλη, εδώ μιλάμε για ξυλουργικά, όχι για μοντελισμό... :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε μετα τα παλμικα τα ρουτερ και τις πλανες νομιζω ηρθαμε στον αςτερισμο της πριονοκορδελας, με ωροσκοπο τη σεγα!
Αντε να δουμε...

Πρίν λίγο ήθελα να κόψω δοκάρια πέργκολας 10Χ10 ώστε να χωρέσουν στις παλιές βάσεις που έχουν άνοιγμα 8 cm.
Δοκίμασα με τη σέγα και 15-άρα λάμα αλλά τζίφος, όσο και να προσέξεις η λάμα δεν κόβει ακριβώς ευθεία.
Με πριόνι χεριού ούτε να το σκεφτώ, αν ήταν 1-2 θα το έκανα.
Τί μένει λοιπόν εκτός από κορδέλα; :p
Τελικά χρησιμοποίησα το radial, με μια μικρή βοήθεια απ´ το sogun.(Και κόπηκα κιόλας... Nαι, "κατάφερα" και κόπηκα με το sogun :furious3:).

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μας το κρατουσε για εκπληξη ο κυρΜπαμπης, αλλα ο Γιαννης το εκμαιευςε με τροπο:SFGSFGSF:

Λες? αμα την εχει ετοιμοπαραδοτη θα τη χαζεψω και λιγο...

Μπορεί, έχει αρκετά κοκοψίνια metabo

Πρίν λίγο ήθελα να κόψω δοκάρια πέργκολας 10Χ10 ώστε να χωρέσουν στις παλιές βάσεις που έχουν άνοιγμα 8 cm.
Δοκίμασα με τη σέγα και 15-άρα λάμα αλλά τζίφος, όσο και να προσέξεις η λάμα δεν κόβει ακριβώς ευθεία.
Με πριόνι χεριού ούτε να το σκεφτώ, αν ήταν 1-2 θα το έκανα.
Τί μένει λοιπόν εκτός από κορδέλα; :p
Τελικά χρησιμοποίησα το radial, με μια μικρή βοήθεια απ´ το sogun.(Και κόπηκα κιόλας... Nαι, "κατάφερα" και κόπηκα με το sogun :furious3:).

Χαχα μαστροΜπάμπη και εγώ με τα χειρός κόβομαι πάντα ευκολότερα απ ότι με τα ηλεκτρικά.
Αυτό πως γίνετια δεν ξέρω!!! :p

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Και κόβει ξυραφι το άτιμο.
Το ΜΕΤΑΒΟ με φλιπ του καδρονιου δε το σκεφτηκες ?

Μ´ αυτό το έκανα, το γράφω.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Πολυ ωραιο το shogun. Τιμιο για τα λεφτα του. Αλλα τα βρηκε σκουρα σε μαονακι αν κανεις πως κοβεις παραλληλα με του νερα του ξυλου.
25818927934_67b0145d91_z.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Πολυ ωραιο το shogun. Τιμιο για τα λεφτα του. Αλλα τα βρηκε σκουρα σε μαονακι αν κανεις πως κοβεις παραλληλα με του νερα του ξυλου.
25818927934_67b0145d91_z.jpg

Αυτό ειλναι αλήθεια, καλποιες στιγμές ζορίζεται.
Αν δεν βιαζόμουν υπερβολικά, γιατί νύχτωνε, θα κατελβαινα να πάρω το Tajima να δω διαφορές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Αυτό ειλναι αλήθεια, καλποιες στιγμές ζορίζεται.
Αν δεν βιαζόμουν υπερβολικά, γιατί νύχτωνε, θα κατελβαινα να πάρω το Tajima να δω διαφορές.
Το κομματι που βλεπεις το εκοβα 20 λεπτα... Βεβαια με τη γωνια που κοβω ηταν σαν να εκοβα δοκαρι 10x8cm... Αλλα το ζορι ηταν οτι εκοβα μονο 12 μοιρες απο τα νερα του ξυλου και η οδοντωση του δεν ειναι για τετοια δουλεια. Ειναι cross-cut. Δηλαδη να κοβεις καθετα με τα νερα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εντάξει, ζορίζεται στο συγκεκριμένο είδος κοψίματος, αλλά όχι και 20 λεπτά, εκτός αν το λές λίγο υπερβολικά για να τονιλσεις το γεγονός.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εντάξει, ζορίζεται στο συγκεκριμένο είδος κοψίματος, αλλά όχι και 20 λεπτά, εκτός αν το λές λίγο υπερβολικά για να τονιλσεις το γεγονός.
Οχι. 20 λεπτα. Με το ρολοι. 5 λεπτα εκανα να φτασω στο βαθος της φωτογραφιας... Πρωτη φορα εκοψα μαονι βεβαια και μου εκανε εντυπωση.

Ναι οντως μιλαμε για ξυλουργικα, μπερδευτηκα, καθως το νημα ειναι για μικροξυλοκατασκευες :flipout:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να κάνω μία αφελή ερώτηση:
Δεν θα ήταν προτιμότερο να πάρει κάποιος μια μικρή πριονοκορδέλα αντί για σεγα.??
Ή μήπως δεν υπάρχουν μικρές ?

Ο Μιχάλης πρέπει να έχει τουλάχιστον μία ή δεν βγάζει η Προξον.

Σχόλιο μου πριν από μήνες ...τότε που είχατε τον πυρετό της ανάποδης σέγας. !!!!!
Το έλεγα οτι εκεί θα καταλήξετε :flipout:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Και εμένα μου κάνει υπερβολικά πολύ το εικοσαλεπτο.
Όσοι έχουν το πριόνι ας κάνουν δοκιμή. Να κόψουν οποιοδήποτε ξύλο, ισοβενο πλάτους 8cm, πάχους 2cm, κάθετα σε γωνία 12 μοιρών, όπως το έκοψα εγώ. Στο δικό μου shogun τα δόντια δυσκολευονται να πιάσουν το ξύλο ακόμη και σε πευκο... ενώ κάθετα το ίδιο ξύλο το κόβουν σε δευτερόλεπτα.

Μου ζήτησε η ανηψιά μου μια "κοσμηματοθήκη" (μα καλά 10 χρονών παιδάκι,κοσμηματοθήκη θέλει;;;;;;;;;;ήμαρτον!) και φυσικά δεν μπορούσα να πω όχι...
IMG_20160415_165243.jpgIMG_20160415_165308.jpgIMG_20160416_180851.jpgIMG_20160415_165358.jpg