Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βαφεται αυτη? και το boach που βλεπουμε ποιο ειναι, νομιζω πρωτη φορα το βλεπω.

Αφού την σκουπίσω κ την τρίψω να μείνει μόνο εκεί που θέλω, βάφετε.
Ποιό Bosch εννοείς Το τριβειο ή το ηλεκτρικό κατσαβίδι ?

Α μπράβο!!!!

Πως τα καταφέρεις πάντως και ποστάρεις το κείμενο πρώτα και έπειτα ανεβάζεις φώτο δε το έχω καταλάβει...
Χεχεχεχε

Ούτε εγώ το ξέρω. Θα το ψάξω. Μ αρέσουν οι παρατηρήσεις ....διορθώνομαι !

Τώρα έχω πάρει όλα τα υλικά κ θέλω να φτιάξω το παρακάτω κάθισμα αλλά δεν έχω τις πραγματικές διαστάσεις κ όλο φρενάρω. Το ψάχνω στο Ίντερνετ αλλά πουθενά δεν έχει πραγματικές διαστάσεις. Το Σαβ/κο όμως ίσως το ξεκινήσω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ κ είναι εύκολο για αρχάριους όπως είμαι εγώ.

ΠΑΓΚΑΚΙ ΚΗΠΟΥ ή ΒΕΡΑΝΤΑΣ

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
• 2 (3 ?) σανίδες 90x90 cm πάχους 16 mm κόντρα πλακέ θαλάσσης,
• 3 σανίδες 10x100 cm πάχους 16 mm πεύκο για τη κόντρα της πλάτης,
• 15 σανίδες 10x100 cm πάχους 16 mm πεύκο για το κάθισμα,
• Ξυλόβιδες 5 cm,
• Ξυλόκολλα,
• Βερνίκι σκούρο,
• Ξυλόστοκος,
• Γυαλόχαρτα ψιλά χοντρά και Κουρέλια.
Ξεκινάμε σχεδιάζοντας τα 3 κομμάτια που θα είναι ο σκελετός από το παγκάκι χρησιμοποιώντας ένα κυλινδρικό σχήμα διαμέτρου περίπου 50 εκατοστά.
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε βέβαια και να φτιάξετε το δικό σας σχήμα.

Στη φωτογραφία βλέπουμε ότι έβαλε ένα καπάκι από BBQ.

Τα τελικά κομμάτια της πλάτης:

Αφού τα κόψουμε σύμφωνα με το σχέδιο, βιδώνουμε τις 3 σανίδες στη πλάτη που χρησιμεύουν ως κόντρα.

Μετά κολλάμε με κόλλα και βιδώνουμε τις σανίδες του καθίσματος και της πλάτης.
Στη συνέχεια στοκάρουμε και τρίβουμε πρώτα με χοντρό και μετά με ψιλό γυαλόχαρτο όλα τα ξύλα και το περνάμε ένα χέρι βερνίκι.

Αν θέλουμε να φαίνεται πιο παλιό παίρνουμε ένα κουρέλι και το περνάμε πριν στεγνώσει το βερνίκι.

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το κατσαβιδι.
Οσο για το καθισμα, πιστευω δεν ειναι δυσκολο να του δωσεις διαστασεις εσυ.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το κατσαβιδι.
Οσο για το καθισμα, πιστευω δεν ειναι δυσκολο να του δωσεις διαστασεις εσυ.

ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΆΘΙΣΜΑ. ΛΥΠΆΜΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ ΞΎΛΑ Κ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ.

Το κατσαβίδι αυτό είναι ΔΥΝΑΜΗ. Το έχω 5 χρόνια έχει τραβήξει τα πάνδεινα κ δεν λέει όχι πουθενά. Του έχω πάρει κ mini τσοκ κ το έχω κάνει τρυπάνι για μικρά προ-τρυπήματα κ φρεζες στα ξύλα.

Πράσινο? Το ξέρω. Απλά συ φωτογραφίες φαίνεται μπλε και λέω τιν τούτο;

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πράσινο? Το ξέρω. Απλά συ φωτογραφίες φαίνεται μπλε και λέω τιν τούτο;

Πολύ καλός!

Το PSR είναι ίδιο με το 7.2 Volt του Lidl αλλά με τιμή x4.
Σίγουρα είναι καλύτερο αλλά για μένα δεν υπάρχει λόγος να πάρω πρασινάδα όταν με τα ίδια περίπου χρήματα έχω πάρει το gsr 10.8 volt με 3πλάσια ροπή και σίγουρα μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο! ;-)

Καλό βράδυ σε όλους.
Καλές μικρές ή μεγαλύτερες κατασκευές σε όλους.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μην δειχνετε το αμερικανικο amazon ! Συγχιζομαι οταν βλεπω την πληθώρα των εργαλεια και τις τιμες τους. Θα συζητουσαμε για einhell οταν θα αγοραζαμε με τα ιδια χρηματα skil ;

Αυτοί δεν έχουν einhel μας ζηλευουν!

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κριμα ρε κωστα αφου εχεις το κολωνατο γτ δεν φτιαχνεις κατι αντιστοιχο; Σε οση διαμετρο κ με οτι γυαλοχαρτο θες πανω

ImageUploadedByTapatalk1461337523.231526.jpg

ImageUploadedByTapatalk1461337715.242909.jpg

Θέλω την πάνω - κάτω κίνηση. Έχω ήδη πάρει της wolfcraft τα καρουλια αλλά μου τα τρώει σε μια μεριά.

Θέλω να φτιάξω κ αυτό κ θα μου χρειαστεί.

Κριμα ρε κωστα αφου εχεις το κολωνατο γτ δεν φτιαχνεις κατι αντιστοιχο; Σε οση διαμετρο κ με οτι γυαλοχαρτο θες πανω

View attachment 126908

View attachment 126909

Έχω φτιάξει παρόμιο κύλινδρο για γυαλόχαρτο αλλά προτιμώ να μην τον χρησιμοποιώ στο κολωνάτο επειδή φοβάμαι για πιθανές φθορές του. Το δράπανο δέχεται το φορτίο έκκεντρα, ίσως να ήταν καλύτερα αν τοποθετούνταν ένα ρουλεμάν στο άλλο άκρο του κυλίνδρου, εκεί που "πατάει" στην πλάκα. Έτσι θα μοιράζεται το φορτίο και θα δημιουργούνται πολύ λιγότερες δονήσεις, λόγω μη πλήρους κεντραρίσματος, στο όλο σύστημα. Ίσως είμαι υπερβολικός, πως σας φαίνεται όμως σαν ιδέα ;

δεν ειναι ασχημη η ιδεα σου, ιδιαιτερα αν κανεις συχνη χρηση

Παπου θα φτιαξεις κρεμαστρα γυαλιων?
Το σχεδιο που το βρηκες?

Έχω φτιάξει παρόμιο κύλινδρο για γυαλόχαρτο αλλά προτιμώ να μην τον χρησιμοποιώ στο κολωνάτο επειδή φοβάμαι για πιθανές φθορές του. Το δράπανο δέχεται το φορτίο έκκεντρα, ίσως να ήταν καλύτερα αν τοποθετούνταν ένα ρουλεμάν στο άλλο άκρο του κυλίνδρου, εκεί που "πατάει" στην πλάκα. Έτσι θα μοιράζεται το φορτίο και θα δημιουργούνται πολύ λιγότερες δονήσεις, λόγω μη πλήρους κεντραρίσματος, στο όλο σύστημα. Ίσως είμαι υπερβολικός, πως σας φαίνεται όμως σαν ιδέα ;

Αν σου απαντήσω σαν απόφοιτος Μηχανολόγος των ΤΕΙ της Πάτρας που είμαι (1983 - 1989), οι Πατρινοί ΤΕΙτζήδες της εποχής εκείνης θα θυμούνται τι τραβήξαμε για να πάρουμε Πτυχίο με τα προαπαιτούμενα & τι αλυσίδες, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.

Αν σου απαντήσω όμως σαν ερασιτέχνης ξυλο-μαστοράκος που θέλω να γίνω κάααααποια στιγμή, είναι πολύ δύσκολο σε έναν τόσο "χοντρό" άξονα με διπλό ρουλεμάν στήριξης στην επάνω μεριά του, να τον στραβώσεις κατεργαζόμενος με "φιλικές πάντα διαθέσεις" κάποια ξύλινα κομμάτια.

Φιλικά Παππούς Κώστας