Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παπου θα φτιαξεις κρεμαστρα γυαλιων?
Το σχεδιο που το βρηκες?

Ότι πιο καλό, τίμιο & 100% free έχω βρεί μέχρι τώρα στο Internet είναι το site αυτού του κυριούλη.

Πάτα category: new & θα το βρείς πρώτο αριστερά.

Κάνε Download το PDF αρχείο, μετά εκτύπωση σε actual size & είσαι ΕΤΟΙΜΟΣ.

http://www.stevedgood.com/catalog/

Ελπίζω να σε (σας) βοήθησα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.youtube.com/watch?v=fLDNL8w940I

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιος ο τύπος!
Θα τον παρακολουθησω!
Ευχαριστω!

& με μικρά μεταλλικά κέφια ο Παππούς λόγω ειδικότητος !

Καλό βράδυ σε όλους & όλες.

Με καλεί το .................................ΚΑΘΗΚΟΝ:smash:

Καλημέρα.....

Σωραιος!

Τι σεγα χρησιμοποιεις?

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιά χαρά Κώστα βγήκε,λίγο ρετούς θέλει λίγο η βάση στήν μιά γωνία,τό κόντρα πλακέ πόσα mm είναι ? γιατί τό υπολογίζω άν διακρίνω σωστά βέβαια στά 15 mm,τό δούλεψες εύκολα στήν σέγα η σέ παίδεψε ?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Την βάση την έκοψα στο δισκοπρίονο της Βosch. Την μια γωνία που την έφαγα θα στοκαριστεί.
Τώρα θέλει τρίψιμο με 120, 180, 240 κ αυτό μετά θα βαφτεί όλο με διάφανο βερνίκι νερού της Vivechrom.
Θα πάνε κ 4 ραβδοι 6 mm στις 4 τρύπες. Έχω πάρει από το Πρακτικερ 2 βέργες καβιλια του μετρου D= 6 mm.
Το κόντρα πλακέ είναι 15 mm Ρωσίας k η σεγα το έκοβε σαν βούτυρο.

15mm? 1/4 thick δεν εγραφε το σχεδιο;
1/4 για το ενα κομματι και μιση ιντσα για την βαση. Αλλα κοπηκαν απο το ιδιο κομματι ξυλου...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

1/4 για το ενα κομματι και μιση ιντσα για την βαση. Αλλα κοπηκαν απο το ιδιο κομματι ξυλου...

Ακριβώς. Βάζεις ότι ξύλο έχεις ή ότι σε εξυπηρετεί. Το 20 mm αν κ είχα ένα σωρό ρεταλια μου έκανε την βάση λίγο χοντροκομμένη.

Καλό βράδυ σε όλους.

Ωραίος ο Κώστας.

Και εγώ έφτιαξα κάτι σήμερα για έναν φίλο.

Βάση για μπουζί από ρετάλι OSB (.
Συναρμολόγηση με καρφάκια και ξυλόκολλα και φινίρισμα με λινέλαιο - πορτοκαλέλαιο.
Οι τρύπες έγιναν στα γρήγορα...

P60423_190220.jpg

P60423_190230.jpg

Δοθείσης της ευκαιρίας, δοκίμασα να λειάνω τις τρύπες με το πολυεργαλείο μπαταρίας 10.8 V τύπου Dremel της Bosch.
Στην μισή ταχύτητα και με 80άρι γυαλόχαρτο έκανε πολύ καλή δουλειά μέσα σε δευτερόλεπτα.

Καλό μεσημέρι σε όλους.

Έγινε καλό, έλα όμως που μου ζητήθηκε από φίλο, με αντάλλαγμα handmade κοκορέτσι την Κυριακή του Πάσχα.
Αυτά είναι διλήμματα.

Last edited:

Ωραία κατασκευή παππού!!!

Ωραία κατασκευή παππού!!!

Σε ευχαριστώ πολύ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάμε για άλλα.

Παρε το κοκορετσι και φτιαξε ακομη ενα!
:SFGSFGSF:

Αυτό θα κάνω, υλικά έχω, όρεξη έχω ( κ για τα δύο).