Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

ακομη δεν εχω καταλαβει πως κανουμε αντιγραφο κομματιου με το ρουτερ ,μπορειτε να βοηθησετε με κανενα σχετικο λινκ με το θεμα.
Τι θες να αντιγράψεις; Περίγραμμα ή να κάνεις wood carving? Το πρώτο γενικά το κάνεις με το δακτύλιο αντιγραφής κ μια "αρνητικη" μήτρα. Το δεύτερο είναι σαφώς πιο πολύπλοκο. Αν θες στείλε μου το mail σου με pm να σου στείλω κάποιες ιδέες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Τι θες να αντιγράψεις; Περίγραμμα ή να κάνεις wood carving? Το πρώτο γενικά το κάνεις με το δακτύλιο αντιγραφής κ μια "αρνητικη" μήτρα. Το δεύτερο είναι σαφώς πιο πολύπλοκο. Αν θες στείλε μου το mail σου με pm να σου στείλω κάποιες ιδέες.

σου εστειλα πμ , απλα πηρα τωρα ρουτερ πρωτη φορα και προσπαθω να μαθω τις δυνατοτητες του!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οκ πηρα το πμ σου ευχαριστω εκ των προτερων!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Βασίλη κ Χρήστο καλό διάβασμα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

ευχαριστω πολυ!! αυριο θα πεσει πολυ μελετη !! μου εκανε εντυπωση και εμαθα απο μια γρηγορη ματια που εριξα οτι πρεπει να ψεκαζουμε τα μπιτ του ρουτερ με σπρει σιλικονης πριν απο την εργασια !!

Να είσαι καλά Βασίλη. Οπωσδήποτε ποιοτικά κ καλοδιατηρημένα bits.

Κοστισε 15 ευρω και ηταν αρκετα καλης ποιοτητας.
Εκει που εφυγαν αρκετα χρηματα ηταν στα πλεξιγκλας οπου για 4 κομματια 8χ91 στα 6 χιλιοστα εδωσα 23 ευρω.

Ευχαριστώ για την απαντηση. Καλά που υπάρχει το φορουμ και μαθαίνουμε καποια πραγματα εμείς οι αρχαριοι.

Νίκο ευχαριστούμε πολύ. Αυτά τα γυαλιά δεν τα βγάζω καθόλου....Συνέχεια στη μελέτη είμαστε χαχαχαχα.

Να είσαι καλά Χρήστο. Τα έχουν πει και άλλοι εδώ, το ρουτερ είναι για τις ξυλουργικες εργασίες ο,ΤΙ το dremel για το μοντελισμο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Να είσαι καλά Χρήστο. Τα έχουν πει και άλλοι εδώ, το ρουτερ είναι για τις ξυλουργικες εργασίες ο,ΤΙ το dremel για το μοντελισμο.

νικο επαθα πλακα τι μπορεις να κανεις με ενα ρουτερ τωρα θελει δοκιμες και εξασκηση.

Εγώ πιστεύω πως η αξία του ρουτερ είναι η βάση του (ή το τραπεζι). Σου επιτρέπει να κανεις επαναλαμβανομενα εργασίες πάντα με τα ίδια αποτελεσματα. Ή ακριβια σε αυτό παίζει πολύ ρόλο. Περισσότερο από την ισχύ του μοτέρ κατά κανόνα. Καλές δοκιμές Βασίλη.

Εγώ πιστεύω πως η αξία του ρουτερ είναι η βάση του (ή το τραπεζι). Σου επιτρέπει να κανεις επαναλαμβανομενα εργασίες πάντα με τα ίδια αποτελεσματα. Ή ακριβια σε αυτό παίζει πολύ ρόλο. Περισσότερο από την ισχύ του μοτέρ κατά κανόνα. Καλές δοκιμές Βασίλη.

ευχαριστω Νικο.

δεν ξέρω α έπρεπε να το βάλω σε νέο θέμα ή κάπου στα υπάρχοντα νήματα, παρ' όλα αυτά θαυμάστε το μεγαλείο της ιαπωνικής τέχνης στην ξυλουργική.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απιστευτοι οι συμαθεστατοι μου Ιάπωνες! !!
Μια μερα θα προσπαθησω να φτιαξω το σκαμνακι!!!

Με ρουτερ ομως οχι με τοχερι...

Απιστευτοι οι συμαθεστατοι μου Ιάπωνες! !!
Μια μερα θα προσπαθησω να φτιαξω το σκαμνακι!!!

Με ρουτερ ομως οχι με τοχερι...

Ναι αλλά καθιστός να είσαι Κυριάκο όπως αυτοί. Εγώ ούτε για πλάκα δεν θα μπορούσα να το κάνω....χαχαχαχαχα

Χαχαχαχα.
Αστα φιλε.
Οποτε τους βλεπω σκεφτομαι τον παππού μου τον Μιχαλη!
Μαστορες!

δεν ξέρω α έπρεπε να το βάλω σε νέο θέμα ή κάπου στα υπάρχοντα νήματα, παρ' όλα αυτά θαυμάστε το μεγαλείο της ιαπωνικής τέχνης στην ξυλουργική.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εξαιρετικο βιντεο, μαγικο!!

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ιάπωνες...κουλτούρα τελειότητας σε οτι κάνουν...

Θέλω να φτιάξω απο ξύλο ενα tamper για εσπρέσο. (αυτο που πατας στο group τον εσπρεσσο)

Η διάμετρος του στρογγυλού μέρους ειναι περίπου 52-53 χιλιοστα, θα το δώ αυτό. Το χερούλι σχετικά κοντό σαν της σφραγγίδας.
Για πείτε καμια ιδέα για τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσω και γενικότερα πως θα το φτιάξω να θυμίζει τις παρακάτω εικόνες :)

Attachments

• tamper1.jpg
    tamper1.jpg
    24.8 KB · Views: 201
  • tamper2.jpg
    tamper2.jpg
    20.1 KB · Views: 201

Φοβερή η ιδέα! Θα σε αντιγράψω προφ! Ένα ποτηροτρυπανο θες, σκαρπελα/ μαχαίρια κ πλοηγηθείτε χρόνο!! Καλή αρχή!

Ελεγα να το φτιάξω σε 2 κομμάτια . Μια το στρογγυλο μέρος και μια το χερούλι.

Το χερούλι μπορείς να το βρείς κα έτοιμο ενα μεγάλο πιόνι απο σκάκι(υπάρχουν κατι αρκετά μεγάλα) . Η να κοτσάρεις απο κάποια παλια σφραγγίδα..
Αλλιώς το σμιλεύεις .

Σκαρπέλα εχω μικρά νομίζω θα κάνουν.

το στρογγυλό σκεφτόμουν να το κάνω με τον κυκλικό οδηγό dremel και το φρεζάκι πάνω σε ενα χοντρό κομμάτι ξύλου. Αν δεν φτάνει ο οδηγός τόσο χαμηλά που νομίζω οτι δεν φτάνει να το κάνω με το χέρι και τις ατέλειες με γυαλόχαρτο..

με το ποτυροτρύπανο μετά πώς θα το φέρεις στην διάμετρο που επιθυμείς. Εκτός αν υπάρχει 52άρ-53 ποτυροτρύπανο να κάνει την δουλειά απευθείας.

Θέλω πάχος της βάσης 2 με 2-5 εκατοστά. Να είναι μπολικη. Μετα πρέπει να λειάνω ομοιόμορφα τιην πάνω μεριά με γυαλόχαρτο .