Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το κηροπήγιο από τι ξύλο είναι? Μ' άρεσε πάρα πολύ το τελείωμά του από τα αριστερά όπως φαίνεται στην εικόνα.

Το κηροπήγιο από τι ξύλο είναι? Μ' άρεσε πάρα πολύ το τελείωμά του από τα αριστερά όπως φαίνεται στην εικόνα.

Νομίζω οτι το έγραψα πιο πριν.
Κερασιά είναι.
Με σέγα έγινε και λάμα για γωνίες της Bosch.

Tα ιδια και τα ιδια.. :))
26974382425_199ae52ac3_c.jpg

Σημερινη παραγγελια, το γραμμα Ε.
Κοπη οξιας στην πριονοκορδελα, λιγο τριψιμο, λιγο λαδακι και ετοιμο.

Ωραιο κοψιμο και ομορφο τελειωμα !
Χιωτης χομπιστας ειμαι και δεν βγαζω χρηματα απο αυτο και δεν με λυπασαι καθολου ..... οριακα ειμαι να παραγγειλω την πριονοκορδελα!!!!!

Λείπω μέρες από το φορουμ αλλά οι οικογενειακές υποχρεώσεις προηγούνται. Χριστός Ανέστη και υγεία σε όλους μας και τις οικογένειές μας.

Εχθές κατά την διάρκεια μιας κατασκευής έβαλα την επιτ. σέγα μου σε μεγάλη δοκιμασία. Την έβαλα να κόψει εσωτερικα και περιμετρικά 80 χιλ αργιά (τουλάχιστον έτσι το λέμε εμείς εδώ αυτό το ξύλο). Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σκληρό ξύλο αλλά παρ' όλα αυτά η dsh δεν κόλωσε καθόλου και με χοντρή λάμα με πείρο και προσεκτικά έβγαλε την δοκιμασία εις πέρας και χωρίς να ζοριστεί καθόλου.
Η ποιότητα κοπής δε, είναι σχεδόν τέλεια όσων αφορά την αφή αν και χοντρή όπως βλέπετε η λάμα με λίγα tpi.

Attachments

• 20160512_113453[1].jpg
    20160512_113453[1].jpg
    83.2 KB · Views: 217
  • 20160512_113503[1].jpg
    20160512_113503[1].jpg
    130.3 KB · Views: 223
  • 20160512_113536[1].jpg
    20160512_113536[1].jpg
    90.4 KB · Views: 220

Πλάκα κάνεις έτσι;;;;;
Έκοψες αυτό το θηρίο με επιτραπέζια σέγα και μάλιστα με τόσο καλό αποτέλεσμα;;;;;;
Πάω στοίχημα ότι αν ρώταγες εδώ πριν το κάνεις,ΟΛΟΙ θα σου λέγαμε να μην μπεις καν στον κόπο!

Να προσθέσω ότι το κομμάτι που βλέπετε ζυγίζει περίπου 6,5 - 7 κιλά.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κυριακο αυτο σκεφτομουν και γω .ειμαι σιγουρος κατι εντυπωσιακο οπως συνηθιζει ο jimaras!!

Jimaras εχω την dremel οπως ξερεις αλλα αν αλλαζα σε proxxon θα πηγαινα και με το σημερινο ενας λογος παραπανω !! Μας επηρεασε η proxxonνιαση του Χιωτη!!!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ποιά Proxxon είναι αυτή;

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιο κοψιμο και ομορφο τελειωμα !
Χιωτης χομπιστας ειμαι και δεν βγαζω χρηματα απο αυτο και δεν με λυπασαι καθολου ..... οριακα ειμαι να παραγγειλω την πριονοκορδελα!!!!!

Ελα να τριτώσει το κακό...😊

Νεκταριε σου ηρθε??

Όχι την άλλη βδομαδα

Θα κανεις ενα review αν μπορεις? Δοκιμασε και χοντρα ξυλα 60mm και ανω , εως 80mm υποτιθεται κοβει.

Tα ιδια και τα ιδια.. :))
26974382425_199ae52ac3_c.jpg

Σημερινη παραγγελια, το γραμμα Ε.
Κοπη οξιας στην πριονοκορδελα, λιγο τριψιμο, λιγο λαδακι και ετοιμο.
Καλησπερα φίλε.Μια ερώτηση,ποια πριονοκορδελα είναι αυτή που χρησιμοποιείς;

Καλησπερα φίλε.Μια ερώτηση,ποια πριονοκορδελα είναι αυτή που χρησιμοποιείς;

Eιναι η πριονοκορδελα της proxxon. Eλαχιστες διαστασεις και βαρος.

http://www.amazon.de/Proxxon-27172-...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

http://www.proxxon.com/en/micromot/27172.php?list

Προσπάθεια κ για ξύλινα σκουλαρίκια ο παππούς !!!

Το δεύτερο συρμάτινο κούμπωμα η πενσα knipex το τσάκισε.
Ή θέλει μυτοτσίμπιδο ή τα χέρια μου δεν είναι για ψιλό δουλειές !

Πρωτη φορα βλεπω ξυλινα σκουλαρικια, ωραια ιδεα και κατασκευη.

Με εβαλες σε σκεψης για να φτιαξω μπρελοκ με νομισμα του 1 για να ξεκλειδωνω τα καροτσια στο σουπερ μαρκετ, μερικες φορες πολυ εχουμε παει και δεν ειχαμε κερμα, μου εδωσαν σε ενα μαγαζι ενα διαφημιστικο αλλα απο την κακη χρηση μου εσπασε και σκεφτομουν αν φτιαξω ξυλινο απο παλετα θα αντεξει αραγε;

Το σχεδιο του ηταν ετσι αλλα μου εσπασε και δεν βρισκω το αλλο τμημα, το ειχα κολληση και με το πρωτο ξεκλειδωμα στο καροτσι μου εσπασε ξανα απο τοτε δεν ξανα ασχοληθηκα.

IMG_20160517_182825.jpg

Πρωτη φορα βλεπω ξυλινα σκουλαρικια, ωραια ιδεα και κατασκευη.

Με εβαλες σε σκεψης για να φτιαξω μπρελοκ με νομισμα του 1 για να ξεκλειδωνω τα καροτσια στο σουπερ μαρκετ, μερικες φορες πολυ εχουμε παει και δεν ειχαμε κερμα, μου εδωσαν σε ενα μαγαζι ενα διαφημιστικο αλλα απο την κακη χρηση μου εσπασε και σκεφτομουν αν φτιαξω ξυλινο απο παλετα θα αντεξει αραγε;

Το σχεδιο του ηταν ετσι αλλα μου εσπασε και δεν βρισκω το αλλο τμημα, το ειχα κολληση και με το πρωτο ξεκλειδωμα στο καροτσι μου εσπασε ξανα απο τοτε δεν ξανα ασχοληθηκα.

View attachment 127890

Όχι ξύλινο μωρέ.
Για κοίτα εδώ:
https://youtu.be/Hc4zbKfsQTM

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κώστα με το μυτοτσίμπιδο οι καμπύλες για τα σκουλαρίκια θα είναι πολύ πιο ομαλές, με το μυτοτσίπιδο φτιάχναμε παλιότερα τις γωνίες στα καλώδια για να βιδώνουν καλύτερα στις βίδες των ασφαλειών στους πίνακες.

Βρήκα κάτι στο οικιακό εργαστήριο.

Ο παππούς ήταν κ ραδιοερασιτέχνης στα νιάτα του. Είχα στρίψει αρκετά πηνία.
(Κώστας ο Sylvania στους93,5 Fm).

Τώρα δεν έχω υπομονή, τσαντίζομαι εύκολα. Ου γαρ έρχεται μόνον.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Προσπάθεια κ για ξύλινα σκουλαρίκια ο παππούς !!!

Το δεύτερο συρμάτινο κούμπωμα η πενσα knipex το τσάκισε.
Ή θέλει μυτοτσίμπιδο ή τα χέρια μου δεν είναι για ψιλό δουλειές !

Μια χαρα σε βλεπω!
Τα συρματακια και ολα αυτα τα συναφη αυτα θελουν ενα σετακι σαν και αυτο. Νομιζω οτι το ειχα παρει απο το αμαζον.

11722884886_3b10dd454f_b.jpg