Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για τα καρότσια του σούπερ μάρκετ είχα δει παλαιότερα κάποιον με μια απλή, ταπεινή ροδέλα!

--> costas1965 πολύ ωραία ιδέα ο σταυρός! μια χαρά κάνει και για δωράκι

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

--> costas1965 πολύ ωραία ιδέα ο σταυρός! μια χαρά κάνει και για δωράκι[/QUOTE]

Σ ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με αφορμή τον καταπληκτικό ''παππού'' να σας δείξω και εγώ κάποια κοσμήματα , καταρχήν για το λαιμό και μετα όλο το σετ . τα οποία αρχικά έφτιαξα για την γυναίκα μια καρδιά και ένα ζώδιο και μετά άρχισαν να ζητάνε και άλλοι και σιγά σιγά ''αναγκάστηκα'' να φτιάξω όλο το σετ των 12 .

20160509_212232_zpsgi0cacoe.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με αφορμή τον καταπληκτικό ''παππού'' να σας δείξω και εγώ κάποια κοσμήματα , καταρχήν για το λαιμό και μετα όλο το σετ . τα οποία αρχικά έφτιαξα για την γυναίκα μια καρδιά και ένα ζώδιο και μετά άρχισαν να ζητάνε και άλλοι και σιγά σιγά ''αναγκάστηκα'' να φτιάξω όλο το σετ των 12 .

Του σκορπιου δεν βλεπω :p

Ομορφες κατασκευες, μπορεις να πεις πως εκοψες την καρδια απο μεσα ειδικα σε τοσο μικρη κλιμακα;

Του σκορπιου δεν βλεπω :p

Ομορφες κατασκευες, μπορεις να πεις πως εκοψες την καρδια απο μεσα ειδικα σε τοσο μικρη κλιμακα;

Σε ευχαριστώ !!! Σκόρπιο και παρθένο τα είχα φτιάξει αλλα τα έδωσα γρήγορα γι'αυτό ξεχάστηκα και δεν έβγαλα φώτο.

Για την καρδια είναι πολύ απλό : απο ένα μικρό κορμουδάκι (γίνετε και με μεγαλύτερο ) κόβω μια ροδέλα με πάχος 5 εκατοστά (αυτά που φτιάχνω έχουν διαστάσεις 4 επι 4 περίπου ) και μετά απο την ροδέλα κόβω φιλέτα μισό εκατοστό σε πάχος (ελάχιστα μεγαλύτερο δηλαδή απο το πάχος των κοσμημάτων ) και επιλέγω το σημείο με τα νερα που μου αρέσει για να το επεξεργαστώ . Και όταν τελειώσω τα βουτάω σε ελαιόλαδο για μερικές ώρες και παίρνουν μια απίστευτη απόχρωση .

Και μια φώτο για τι ακριβώς εννοώ

20160412_185817_zpspmkhkjeb.jpg

Όχι ξύλινο μωρέ.
Για κοίτα εδώ:.

Που να ξερω, απαντησεις ψαχνω. Σε ευχαριστω θα το δοκιμασω της επομενες μερες.

G.red πολυ ωραια τα κοσμηματα . Και το κοψιμο και το τελειωμα!

Καλησπερα,μετα απο καιρο ειπα να ανεβασω καποιες κατασκευες μου για ενα φεστιβαλ που πηρα μερος.Τασακια,σκουλαρικια,κρεμαστα για το λαιμο,μπρελοκ-ανοιχτηρια μπυρας,βαση για ρεσο.Καλυτερες φωτο και μεμονομενα σε λιγες μερες.

Mπραβο Ανδρεα, ομορφα πραματακια!
Σε καποια φαση βεβαια το καλυτερο θα ηταν να μας πεις και πως τα φτιαχνεις και με τι εργαλεια.

Mπραβο Ανδρεα, ομορφα πραματακια!
Σε καποια φαση βεβαια το καλυτερο θα ηταν να μας πεις και πως τα φτιαχνεις και με τι εργαλεια.

Χρησιμοποιω ενα dremelοειδες b&d,μια επιτραπεζια σεγα scheppach με λαμες proxxon,το τριβειο της parkside (τανκ),ενα δισκοπροιονο makita,ποτηροτρυπανα και πολλα γυαλοχαρτα.Τα ξυλα που χρησιμοποιω ειναι σανιδες skateboard σπασμενες,οι οποιες ειναι απο καναδικο σφενδαμο ή μπαμπου.Βασικα κανω ανακυκλωση,η οποια ειναι μια παγκοσμια δραση εδω και καποια χρονια.

Πού έγινε αυτό το φεστιβαλ? Θα ήθελα κάποια στιγμή να εκθέσω και εγώ τα πραγματάκια μου.
Στο Αμέρικα γίνονται συνεχώς επιδείξεις δημιουργιών από επιτραπέζια σέγα.
Κρίμα που εδώ ο κόσμος δεν είναι μερακλής, βέβαια έχει και τα προβλήματά του....

Πολύ όμορφα αυτά που έφτιαξες.
Πάντα οι μικροξυλοκατασκευές είναι πολύ όμορφες!

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Tα ιδια και τα ιδια.. :))
26974382425_199ae52ac3_c.jpg

Σημερινη παραγγελια, το γραμμα Ε.
Κοπη οξιας στην πριονοκορδελα, λιγο τριψιμο, λιγο λαδακι και ετοιμο.

Μιχάλη καληςπερα...
Πατρόν τα γράμματα ή ελεύθερο σχέδιο απο εσένα...
Αν ειναι πατρόν μοιράσου κανένα λινκ...
Με ενδιαφέρει να κόψω γράμμα γράμμα το όνομα της μικρής μου για αυτο ρωτάω...

Last edited:

Φωτογραφιες απο το ιντερνετ που τις τυπωνω, τις κοβω και τις κολαω στο ξυλο. Κανενα ελευθερο σχεδιο, δεν εχω καθολου ταλεντο...

Για τα γραμματα εψαξα αυτες τις λεξεις 'wooden letters', 'alphabet' etc. Βρηκα τις γραμματοσειρες που μου αρεσαν και τις τυπωσα, οπως το παρακατω. Αν ψαχνεις καποιο συγκεκριμενο γραμμα μπορει να το εχω σε 2-3 γραμματοσειρες.

27066840826_1919c0f96a_b.jpg

Μιχάλη καληςπερα...

Χρησιμοποιησε καποιο προγραμμα γραφιστικης (inkscape που ειναι free) η το word, βρες γραμματοσειρα που σου αρεσει, το εκτυπωνεις ,το κανεις πατρον
οπως ειπε και ο χιωτης και το κοβεις.

Μιχάλη καληςπερα...

Εγω τα φτιαχνω στο illustrator,αλλα μπορεις και σε αλλα προγραμματα οπως το Word,μπαινεις σε site για γραμματοσειρες οπως το dafonts που ειναι και free και εχει παρα πολλες,αλλα γενικα μπορεις και απο torrent να βρεις μερικες χιλιαδες να χεις.

Πού έγινε αυτό το φεστιβαλ? Θα ήθελα κάποια στιγμή να εκθέσω και εγώ τα πραγματάκια μου.
Στο Αμέρικα γίνονται συνεχώς επιδείξεις δημιουργιών από επιτραπέζια σέγα.
Κρίμα που εδώ ο κόσμος δεν είναι μερακλής, βέβαια έχει και τα προβλήματά του....

Εγινε στο Γκαζι αλλα ηταν αποτυχια,πολυ λιγο κοσμο μαζεψε,βασικα φιλοι και συγγενεις οσων ειχαν παει να εκθεσουν πραγματα.Μετα το καλοκαιρι παλι.

Ανδρεα οταν ξαναγινει να μας πεις να ερθουμε και εμεις!!!

Ναι αμε,εννοειται,βεβαια δεν εχει μονο ξυλοκατασκευες,εχει γενικα χειροτεχνιες.

Σετ κοσμημάτων : 2 δαχτυλίδια (το 1ο όλο ξύλο και το 2ο ξύλο και αλουμίνιο ) μεταγιόν και σκουλαρίκια .

Ξύλο ελιάς , αλουμίνιο , κόλλημα με εποξική δύο συστατικών και βούτηγμα μερικές ώρες σε αγνό ελαιόλαδο για το φινίρισμα - προστασία .

20160416_184652_zpsqgrtt9fs.jpg

20160421_210747_zpsui7pfscg.jpg

20160421_210946_zpsqkyxq30k.jpg

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σετ κοσμημάτων : 2 δαχτυλίδια (το 1ο όλο ξύλο και το 2ο ξύλο και αλουμίνιο ) μεταγιόν και σκουλαρίκια .

Ξύλο ελιάς , αλουμίνιο , κόλλημα με εποξική δύο συστατικών και βούτηγμα μερικές ώρες σε αγνό ελαιόλαδο για το φινίρισμα - προστασία .

Πολυ ωραια τα κοσμηματα,οταν λες "για προστασια" απο τι εννοεις?Νερο?