Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχάλη και εσύ Δαλτονικός;Συμπάσχω..Εμένα μου στέρησε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου.Τη σχολή Ικάρων...

Και μενα Νικο, ηθελα να παω Εμποροπλοιαρχων και να γινω καπετανιος...
Παρολα αυτα, εβγαλα φυλλαδιο (κιτρινο) και εχω ταξιδεψει. Το'χουμε και για μια ωρα αναγκης..:))

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μιχάλη και εσύ Δαλτονικός;Συμπάσχω..Εμένα μου στέρησε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου.Τη σχολή Ικάρων...

Άλλος απο κει...
Ξύνεις πληγές τώρα. :frown:

Eκοψα αλλο κλειδακι που ταιριαζει καλυτερα.
Θελει τωρα αλλο ενα χερι μπογια και ειμαι ετοιμος για του Αγιου Βαλεντινου :))

27435971361_fd7ffec1bd_z.jpg

Eκοψα αλλο κλειδακι που ταιριαζει καλυτερα.
Θελει τωρα αλλο ενα χερι μπογια και ειμαι ετοιμος για του Αγιου Βαλεντινου :))

27435971361_fd7ffec1bd_z.jpg

Αν θέλεις σφιχτη εφαρμογή πρέπει να τα κόβεις λίγο πιο φαρδιά και να διαμορφώνεις τα σημεία επαφής με καλοακονισμένο σκαρπέλο ή με καλό τρίψιμο.

Αν θες σφιγκτη εφαρμογη, απλα αυτες οι κοπες τυπου 'puzzle' πρεπει να γινονται με λεπτη λαμα επιτραπεζιας σεγας και οχι με την χοντρολαμα πριονοκορδελας οποως το εκανα στην αρχη για οικονομια χρονου!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ένα ζήτημα είναι το ότι πρέπει να γίνεται χρήση επιτραπέζιας και το άλλο είναι η ποιότητα και τα νερά των ξύλων.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σημερα εκοψα ενα κλαδι ελιας σε φετες με τη πριονοκορδελα.
Τα "ειδε ολα" οσο πλησιαζα προς το κεντρο του κορμου, σχεδον λιγοψυχησε αλλα τα καταφερε στο τελος.

Καμια ιδεα να φτιαξω κατιτις?

Νεκτάριε, τι λάμα παίρνει ;

Σημερα εκοψα ενα κλαδι ελιας σε φετες με τη πριονοκορδελα.
Τα "ειδε ολα" οσο πλησιαζα προς το κεντρο του κορμου, σχεδον λιγοψυχησε αλλα τα καταφερε στο τελος.

Καμια ιδεα να φτιαξω κατιτις?

Ξύλινες κρεμαστρες ρουχων κ αντικειμένων

Νεκτάριε, τι λάμα παίρνει ;

Proxxon ειναι. Τη βασική χρησιμοποιώ.
Εδω κάτι που έφτιαξα απο πεύκο και δυο χέρια λινέλαιο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

how to capture screen

Θελω να κανω πυρογραφια σε ξυλο.
Ποια ειναι σειρα εργαςιων μαζι με το περασμα βερνικιου/λαδιου?

Ωραιο μοντερνο σχεδιο !!

Θελω να κανω πυρογραφια σε ξυλο.
Ποια ειναι σειρα εργαςιων μαζι με το περασμα βερνικιου/λαδιου?

Πρωτα θα εκτυπωσεις το σχεδιο που θες να κανεις, μετα θα βαλεις πανω στο ξυλο το καρμπον και απο πανω το εκτυπωμενο σχεδιο, με ενα μολυβι θα κανεις το σχεδιο πανω στο ξυλο μολις τελειωσεις και αφου βεβαιωθεις οτι εκανες το σχεδιο πανω στο ξυλο σωστα θα αρχισεις με των πυρογραφο να καις τα σημεια του μελανιου, προσοχη μονο μην πιεζεις πολυ το ξυλο ειδικα σε σημεια που η γραμμες ειναι διπλα στης αλλες.

Πρωτα θα εκτυπωσεις το σχεδιο που θες να κανεις, μετα θα βαλεις πανω στο ξυλο το καρμπον και απο πανω το εκτυπωμενο σχεδιο, με ενα μολυβι θα κανεις το σχεδιο πανω στο ξυλο μολις τελειωσεις και αφου βεβαιωθεις οτι εκανες το σχεδιο πανω στο ξυλο σωστα θα αρχισεις με των πυρογραφο να καις τα σημεια του μελανιου, προσοχη μονο μην πιεζεις πολυ το ξυλο ειδικα σε σημεια που η γραμμες ειναι διπλα στης αλλες.

Θενκιου.
Αυτο με το καρμπον δεν το ηξερα.

Και το λαδι στο τελος, ετσι?

20mb image hosting

Εδω θελω να πυρογραφησω.
Τη φλουδα απο την ελια να τη κρατησω και να τα βουτηξω ολοκληρα στο λαδι ή να τη καθαρισω?

Θενκιου.
Αυτο με το καρμπον δεν το ηξερα.

Και το λαδι στο τελος, ετσι?

20mb image hosting

Εδω θελω να πυρογραφησω.
Τη φλουδα απο την ελια να τη κρατησω και να τα βουτηξω ολοκληρα στο λαδι ή να τη καθαρισω?

Ναι το λαδι στο τελος πρωτα καις το ξυλο και μετα τα αλλα. Οσο για την τελευταια σου ερωτηση ας απαντησουν η αλλοι δεν γνωριζω, εγω χρωμα η βερνικη βαζω σε οτι κανω.

pc screenshot

Δευτερη προσπαθεια πυρογραφιας σε φιλετο κλαδιου ελιας.
Καρμποναρισμα, πυρογραφηση και λινελαιο δυο χερια.
Για την εργασια της γυναικας μου.

Άνοιξες νέους ορίζοντες Νεκτάριε...Μπράβο.

pc screenshot

Δευτερη προσπαθεια πυρογραφιας σε φιλετο κλαδιου ελιας.
Καρμποναρισμα, πυρογραφηση και λινελαιο δυο χερια.
Για την εργασια της γυναικας μου.

Ωραίος ο νέος !!
Άρχισε να τα λές... Αργά και κατανοητά, βήμα-βήμα.
Σκέψου οτι απευθύνεσαι σε άσχετους, όπως ήσουν εσύ πριν μια βδομάδα.

Εδω ειναι ολα.
Μαυρο καρμπον, μολυβακι και συγκεκριμενα εδω απο φυλλαδιο της επιχειρισης.
Dremel versatip χρησιμοποιω.
Λινελαιο και πινελο.