Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σετ λιμιτσες των 14 εκατοστων μαζι με 4 μεγαλυτερες, της Rolson. Χρησιμο σετακι για λεπτομερες τριψιμο και οχι μονο. Εκει που δυσκολα παει το γυαλοχαρτο.

M070869P01WL.jpg

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000WDTHWC/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Last edited:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σετ λιμιτσες των 14 εκατοστων μαζι με 4 μεγαλυτερες, της Rolson. Χρησιμο σετακι για λεπτομερες τριψιμο και οχι μονο. Εκει που δυσκολα παει το γυαλοχαρτο.

M070869P01WL.jpg

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000WDTHWC/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Για μεταλλο

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

M070869P01WL.jpg

Χτύπα δύο ρε Μάϊκ και φέρε το ένα όταν κατέβεις Αθήνα.... Ακόμα καλύτερα που είναι για σίδερο, για λεπτοδουλειά είναι καλύτερες.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Και γω θα ηθελα ενα σετ. Κυριως για ξυλο αλλα νομιζω στομωνουν περισσοτερο οι μεταλλου.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νεκ, οι ξύλου έχουν χοντρό δόντι, δεν κάνουν για μικροκαταςκευές και φινίρισμα.
Αυτή η Nicholson που πήρα σήμερα, είναι μεγάλη βέβαια αλλά, με δυό τρία πέρα-δώθε τρώει ένα πόντο υλικό.

Νεκ, οι ξύλου έχουν χοντρό δόντι, δεν κάνουν για μικροκαταςκευές και φινίρισμα.
Αυτή η Nicholson που πήρα σήμερα, είναι μεγάλη βέβαια αλλά, με δυό τρία πέρα-δώθε τρώει ένα πόντο υλικό.
Αυτες ειναι ρασπες.
Δεν ξερω που αλλα διαβασα οτι αυτες οι ψιλες ειναι σε διαφορες βαθμιδες οποτε για το ξυλο κοιταμε να ειναι λιγο "μεγαλυτερες" οι κοπτικες ακμες.

Παρολαυτα, νομιζω θα φτιαξω πατεντοειδη ξυλακια με γυαλοντουκοχαρτα στην ακρη.

Υπαρχουν ψιλες ρασπες για ξυλο. Εχω αγορασει απο εδω που ειμαι. Το λινκ εδω, μπορω να σας φερω. ~7ευρω. Τα μεταφορικα ειναι ~4 ευρω οσα τεμαχια και να παρουμε.

Οι λιμες μεταλλου ειναι μια χαρα για ξυλο. Τετοιες δουλευω. Τις εχω απο τον πατερα μου που τις ειχε αγορασει το...1970!! Ελβετικο πραμα και πανακριβο τοτε.

Φωτο οι ρασπες ξυλου και οι λιμες. Στη μεση ενα τσαμπι διαμαντολαμες απο το λιντλ που θα τις δοκιμασω να δω τι λενε.

27457085900_bfe78a1238_b.jpg

Μπαμπη δυστυχως σχεδον οτι ανεβαζω, ειτε το εχω, ειτε το εχω ηδη παραγγειλει... Το συγκεκριμενο σετακι Rolson μου ερχεται την ερχομενη παρασκευη.
Ισως καλυτερα, ασε να το δω για να σας πω πως ειναι στο ξυλο, αν και ειμαι σιγουρος.

OK Μιχαλιό... :grandpa:

M070869P01WL.jpg

Υπάρχουν κι εδώ, λίγο τσιμπημένες βέβαια.

Απ´ το λίγο που έψαξα ειλδα οτι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και σε πολύ καλές τιμές.
Ένα άλλο σετάκι που μου φάνηκε ενδιαφέρον ήταν αυτό της Rolson αλλά με προβληματίζει λίγο η πολύ χαμηλή της τιμή.
Όπως και νάχει όμως θα το αφήσω, προς το παρόν, κι από Δευτέρα που θα ξαναείμαι Αθήνα θα το ψάξω καλύτερα.
Μάλλον προς Nicholson με βλέπω να ψάχνωμαι αλλά βλέπω κι άλλες φτηνές κι αξιόλογες επιλογές όπως πχ αυτό το σετάκι της Kinzo στα 8 .

162-0098-800x800.jpg

To γνωστο σαλιγκαρακι επανερχεται:)))

Toυ εβαλα χρωματα γιατι δεν το εχω δει πουθενα στο ιντερνετ χρωματιστο αλλα και επειδη ηταν η καταλληλη περιπτωση για να παιξω με τα wood stains που αγορασα προσφατα.

Εδω ειναι περασμενο μονο το πρωτο χερι χρωματος. Αλλαξα κανα δυο χρωματα στην πορεια αλλα τωρα δεν μου αρεσει τοσο η ουρα, το μικρο τεμαχιο δεξια. Ισως θελει πιο ανοιχτο χρωμα??

27458271230_d5cf9e2a1c_b.jpg

Ωραία ....μπαίνουμε στην εβδομάδα "γκλαμουριά της λίμας" :flipout::flipout:

Υπάρχουν κι εδώ, λίγο τσιμπημένες βέβαια.

Ένα άλλο σετάκι που μου φάνηκε ενδιαφέρον ήταν αυτό της Rolson αλλά με προβληματίζει λίγο η πολύ χαμηλή της τιμή.

Μπαμπη αυτο το φτηνο σετ το ειχα παρει απο Banggood και για τα λεφτα που κανει ειναι πολυ καλο πανω στο dremel. Διαρκεια δεν μπορω να σου πω αλλα οσες φορες το εχω χρησιμοποιησει σε σημεια που δεν μπαινει γυαλοχαρτο εχουν κανει την δουλεια τους και πολυ καλα!

To γνωστο σαλιγκαρακι επανερχεται:)))

Toυ εβαλα χρωματα γιατι δεν το εχω δει πουθενα στο ιντερνετ χρωματιστο αλλα και επειδη ηταν η καταλληλη περιπτωση για να παιξω με τα wood stains που αγορασα προσφατα.

Εδω ειναι περασμενο μονο το πρωτο χερι χρωματος. Αλλαξα κανα δυο χρωματα στην πορεια αλλα τωρα δεν μου αρεσει τοσο η ουρα, το μικρο τεμαχιο δεξια. Ισως θελει πιο ανοιχτο χρωμα??

Μιχαλη τα wood stains ειναι πολυ ωραια και ζωντανα χρωματα !!! Δεν κανονιζεις μια ομαδικη(για εμενα)??? :flipout:
Το κοχυλακι πολυχρωμο εγινε πιο παιχνιδιαρικο !!!

Μιχάλη ....ιμπρεσιονιστικές τάσεις διακρίνω !!!!-bye-

Ωραία ....μπαίνουμε στην εβδομάδα "γκλαμουριά της λίμας" :flipout::flipout:

χαχα, και οι εσχατοι εσονται πρωτοι. Nα ζησουν και τα ταπεινα -πλην χρησιμα- λιμακια την χαρα της δημοσιοτητας για λιγο :)))

Πανέμορφο!!!

Εξαιρετικό το κοχυλάκι!! :a0210:

Τhank you Nick and Inazuma :))

Hδη το περασα δευτερο χερι νερομπογια/stain και τωρα το κολλαω σταδιακα με ξυλοκολα.

27743307255_0692ce19d2_b.jpg