Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εμενα δεν μου αρεσε...
Καθολου φαντασια και το χρωμα, να μην πω...

χαχαχα, εισαι απιθανος Νεκταριε, you know well how to motivate people :flipout:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εμενα δεν μου αρεσε...
Καθολου φαντασια και το χρωμα, να μην πω...

Πότε θα δοκιμάσουμε αυτό που λέγαμε, είπαμε?
Το έκανα κόκκινο γιατί είναι το χρώμα του έρωτα...!!!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΝΤΩ...που το είδες το κόκκινο;
Επειδή λέει κόκκινο;
ΛΕΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ BORΝHOLM
:furious3::furious3:

Ξύλο τριμμένο με 320άρι γυαλόχαρτο. Δεν χρειάζεται βελατούρα.
Τόσα χρόνια μπογιατζής,αυτό δεν το`χω ξανακούσει.Δεν ήξερα ότι το υπόστρωμα-αστάρωμα έχει να κάνει με το "βαθμό" τριψίματος.
Δώσε λεπτομέρειες γιατί με βλέπω να μένω χωρίς δουλειά στα πίσω-πίσω.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΝΤΩ...που το είδες το κόκκινο;
Επειδή λέει κόκκινο;
ΛΕΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ BORΝHOLM
:furious3::furious3:

Καλά εσύ εκει κόλλησες? :p
Το μύνημα ελήφθη για τον Νεκτάριο και με μπορντώ απόχρωση!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τόσα χρόνια μπογιατζής,αυτό δεν το`χω ξανακούσει.Δεν ήξερα ότι το υπόστρωμα-αστάρωμα έχει να κάνει με το "βαθμό" τριψίματος.
Δώσε λεπτομέρειες γιατί με βλέπω να μένω χωρίς δουλειά στα πίσω-πίσω.

Δημήτρη λάθος μου. Το συγκεκριμένο χρώμα στις οδηγίες αναφέρει ότι μόνο σε πολύ απορροφητικές επιφάνειες χρειάζεται ένα χέρι primer.
Το πεύκο δεν το λες και πολύ απορροφητική επιφάνεια οπότε δεν χρησιμοποίησα καθόλου και εκτός αυτού υποτίθεται το χρώμα αυτό κρατάει μέχρι 12 χρόνια...

Nίκο,δεν θέλω να το παίξω "κάπως",αλλά ποτέ δεν εφαρμόζουμε χρώμα απευθείας σε ξύλο,ό,τι και να λέει το δοχείο επάνω.
Αν πρόκειται να το περάσεις ριπολίνη,ΠΡΕΠΕΙ να περάσεις βελατούρα (ίσως και δύο χέρια,εννοείται με τρίψιμο ανάμεσα στα χέρια).
Αν δε πρόκειται για βερνίκια τότε οι επιλογές είναι πολλές (και τις ξέρεις γιατί έχεις δείξει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς),αλλά ποτέ το τελικό φινίρισμα χωρίς αστάρωμα.
Πάντα φιλικά χωρίς να το παίζω "ξερόλας".

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Nίκο,δεν θέλω να το παίξω "κάπως",αλλά ποτέ δεν εφαρμόζουμε χρώμα απευθείας σε ξύλο,ό,τι και να λέει το δοχείο επάνω.

Για πες... Δώσε καμια συμβουλή...
Εγώ πχ που θέλω να βάψω κάτι ξυλάκι με ακρυλικά χρώματα νερού τι προεργασία χρειάζομαι;
Αυτή η φωτογραφία είναι μια δοκιμή που έκανα απ´ ευθείας πάνω σε ξύλο χωρίς καν τρίψιμο. Απλά ήθελα νω δω την απόχρωση.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    122.1 KB · Views: 293
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σταυροί για κολιέ και μπρασελέ αυτή τη φορά , με ξύλο ελιάς και βουτηγμένα για μια μέρα σε ελαιόλαδο ...

20160630_142710_zpsbbgpt2fx.jpg

20160701_144501_zpsocvw2qik.jpg

20160701_144801_zpssilj8yzq.jpg

20160701_144918_zpsrppkclfz.jpg

Αυτά είναι έργα τέχνης φίλε μου μπράβο σου

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν πρόκειται να το περάσεις ριπολίνη,ΠΡΕΠΕΙ να περάσεις βελατούρα (ίσως και δύο χέρια,εννοείται με τρίψιμο ανάμεσα στα χέρια).
Αν δε πρόκειται για βερνίκια τότε οι επιλογές είναι πολλές (και τις ξέρεις γιατί έχεις δείξει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς),αλλά ποτέ το τελικό φινίρισμα χωρίς αστάρωμα.
Πάντα φιλικά χωρίς να το παίζω "ξερόλας".

Δημήτρη εννοείται φίλε μου ότι ξέρεις κάτι παραπάνω μιας και είσαι του επαγγέλματος.
Θα δούμε πόσο θα κρατήσει και βλέπουμε.
Είναι νερού και ίσως να έχει καλύτερη πρόσφυση τι να πω...
Φυσικά η τεχνολογία εξελίσσεται!

Ωραία τα σταυρουδάκια!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σας ευχαριστώ και χαίρομαι που σας αρέσουν , το μόνο θέμα είναι ότι τα ανέβασα στο FB πρέπει να ετοιμάσω άλλα 7 προς το παρών για το χέρι !!!!

Αν και τώρα έχω ''μπλέξει '' με τα κοσμήματα θέλω να σας δείξω ενα παιχνιδάκι το οποίο έφτιαξα πριν 2 εβδομάδες περίπου , είναι κλασικά απο πεύκο και οι ''ροδελες'' απο κόντρα πλακέ , τό έχω πέρασει μόνο με ηλεκτρικό τριβείο 60αρι 120αρι και 240αρι .Είναι πολύ προχηροδουλειά γιατι δεν ήξερα αν θα πετύχει και το έκανα περισσότερο απο περιέργεια ,

[video]http://vid1340.photobucket.com/albums/o734/sunsity/Pialphaiotachinudeltaiota_001_zpswlkpww0c.mp4[/video]

χαχα, πλακα εχει η συσκευουλα, μπραβο σου!!!

Οταν γυρισω με το καλο στην πατριδα να μου πεις καμμια εναλλακτικη για το που θα προμηθευτω τα αξεσουαρ για τις μικροκατασκευες. Τα γαντακια, τα κρικακια, τα κουμπωματα και τα λοιπα αξεσουαρ.

Τα σταυρουδακια ειναι πολυ ωραια ετσι ακανονιστα στο σχεδιο. Τους δινεις αρχικο σχημα με σεγα και μετα τα περνας γυαλοχαρτο στο χερι?

Ωραια τα ξυλινα κοσμηματα G.Red αλλα και το παιχνιδακι πολυ εξυπνο!!

Τα σταυρουδάκια είναι πολύ όμορφα, αλλά θέλω να μου πεις που πήρες τα αξεσουαράκια γιατί έχω φτιάξει εδώ και πολύ καιρό κάποια και δεν έχω μπει στον κόπο να ψαχτώ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραια τα ξυλινα κοσμηματα G.Red αλλα και το παιχνιδακι πολυ εξυπνο!!

Σε ευχαριστώ !!! αλλά για το παιχνίδι τα εύσημα πάνε σε αυτόν http://www.stevedgood.com/catalog/index.php έχω φτιαξει και ενα αλλο παιχνιδάκι το ''Clown Drop'' και αυτο δουλεύει κανονικά , αν και θέλει ακόμα μεγαλύτερη κλίση προς τα πίσω αλλα αυτο διορθώνετε εύκολα , το καλό με το ''Clown Drop'' ό θόρυβος που κάνει όταν πέφτει , ελπίζω να καταφέρω να το ανεβάσω σύντομα.

Τα σταυρουδάκια είναι πολύ όμορφα, αλλά θέλω να μου πεις που πήρες τα αξεσουαράκια γιατί έχω φτιάξει εδώ και πολύ καιρό κάποια και δεν έχω μπει στον κόπο να ψαχτώ.

Όταν έφτιαξα τα πρώτα κοσμήματα (ζώδια) πήγα στο μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας και τα αγόρασα (παρόλο που είμαι Μεσολογγίτης πλέων ζώ μόνιμα στην Αθήνα ) αλλά πραγματικά τα έχουν πολύ ακριβά , 10 λεπτα περίπου το κομμάτι για τα κουμπώματα και στράφηκα το ebay πολύ φθηνα και ακριβός τα ίδια με αυτά που πήρα απο το κατάστημα , τα μόνα που αγοράζω απο κατάστημα ειναι τα κορδόνια γιατι θέλω να τα πιάνω στα χέρια μου πρώτα , αλλά το κόστος είναι ελαχιστο και βρήσκεις παντου σε ποικιλία . Σου βάζω μερικα λινκ απο αυτά που αγόρασα

http://www.ebay.com/itm/wholesale-DIY-jewelry-metal-parts-ring-needle-Beaded-earpins-hanging-ornament-/111986747603?var=&hash=item1a12ee28d3:m:mI2kustnLBryD05-IQcVTZQ

http://www.ebay.com/itm/100-200-500-Fold-Over-End-beads-Cord-Crimp-jewelry-making-Design-5-Color-10x3mm/321436827954?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3D33bc62af389c4ebca7473a93733e84c7%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D6%26sd%3D331695283910

http://www.ebay.com/itm/Wholesale-High-Quality-Jewelry-Finding-Lobster-Claw-Clasps-hook-6-size-u-pick/391070845406?_trksid=p2047675.c100010.m2109&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D2%26asc%3D35389%26meid%3Da6c515426de1411ea0cefae426c6ae9e%26pid%3D100010%26rk%3D13%26rkt%3D24%26sd%3D201413760351

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

....

Όταν έφτιαξα τα πρώτα κοσμήματα (ζώδια) πήγα στο μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας και τα αγόρασα (παρόλο που είμαι Μεσολογγίτης πλέων ζώ μόνιμα στην Αθήνα ) αλλά πραγματικά τα έχουν πολύ ακριβά , 10 λεπτα περίπου το κομμάτι για τα κουμπώματα και στράφηκα το ebay πολύ φθηνα και ακριβός τα ίδια με αυτά που πήρα απο το κατάστημα , τα μόνα που αγοράζω απο κατάστημα ειναι τα κορδόνια γιατι θέλω να τα πιάνω στα χέρια μου πρώτα , αλλά το κόστος είναι ελαχιστο και βρήσκεις παντου σε ποικιλία . Σου βάζω μερικα λινκ απο αυτά που αγόρασα

http://www.ebay.com/itm/wholesale-D...hash=item1a12ee28d3:m:mI2kustnLBryD05-IQcVTZQ

http://www.ebay.com/itm/100-200-500...33e84c7&pid=100005&rk=3&rkt=6&sd=331695283910

http://www.ebay.com/itm/Wholesale-H...6ae9e&pid=100010&rk=13&rkt=24&sd=201413760351

ΑΜΑΑΑΑΑΝΝΝΝ!!!!

Τα ειδε η κορη μου!!! προβλεπω να "καταστραφω"!!! χιχιχιχιχι

Σε ευχαριστω πολυ γιατι τα ψαχναμε!!!

χαχα, πλακα εχει η συσκευουλα, μπραβο σου!!!

Οταν γυρισω με το καλο στην πατριδα να μου πεις καμμια εναλλακτικη για το που θα προμηθευτω τα αξεσουαρ για τις μικροκατασκευες. Τα γαντακια, τα κρικακια, τα κουμπωματα και τα λοιπα αξεσουαρ.

Τα σταυρουδακια ειναι πολυ ωραια ετσι ακανονιστα στο σχεδιο. Τους δινεις αρχικο σχημα με σεγα και μετα τα περνας γυαλοχαρτο στο χερι?

Σε ευχαριστώ !!! για το παιχνιδάκι και για τα αξεσουάρ για τα κοσμήματα αν δεν σου κάνει κόπο ρίξε μια ματια πιο πάνω στις άλλες απαντήσεις που έδωσα .

Τα σταυρουδάκια τα κόβω με την σέγα της dremel σε φιλέτο ελιας 1 πόντου και μετά με ενα κοπιδακι - χαρτοκόπτη τρώω τις πάνω γωνίες και τους δίνω μια καμπύλη , και μετα με ηλεκτρικό τριβειο συνήθως το ''δελτα '' του LIDL με 80αρι και φτάνω μέχρι 320 , αυτά για το χέρι όταν τα φτιαξω τα πιανω με μια τσιμπίδα και τα κόβω πάλι με την σεγα στη μέση για να γίνουν μισό πόντο , και στο τέλος τα αφήνω για μια μέρα μέσα σε ελαιόλαδο , αν και τώρα θα πειραματιστώ και με άλλα υλικά για την προστασία.

ΑΜΑΑΑΑΑΝΝΝΝ!!!!

Τα ειδε η κορη μου!!! προβλεπω να "καταστραφω"!!! χιχιχιχιχι

Σε ευχαριστω πολυ γιατι τα ψαχναμε!!!

Χαχαχα !!!!!

Μαστορες τη φαντασια σας θα ηθελα.
Ξεικησα να κανω ακομη ενα ξυλο για ρεσο, αλλα μου εφυγε ο ..ροζος!
Οποτε τωρα δεν ξερω τι να κανω. Απο τη μια ειναι να το κοψω στη μεση και να φτιαξω δυο μικρα, απο την αλλη να συνεχισω ετσι με την ελλειψη ξυλου.
Αφ το συνεχισω ετσι ομως νομιζω δεν θα δειχνει πληρες εκτος και αν γινει καπιπλεον τεχνοτροποια. Αυτη τη τεχνοτροπια ψαχνω ομως και δεν μου ερχετε κατι στο μυαλο, να γινετε ευκολα χωρις να παρεμβουμε αισθητα το ξυλο.

Για δεστε το και πεστε καμια γνωμη :ears:

image upload no size limit

Εγω θα το αφηνα οπως ειναι. Ο ροζος θα "γεμιζει" τη μεση της βασης και οι υποδοχες των ρεσω εκατερωθρεν. Μετα το βερνικι θα δωσει ωραια διχρωμια, πιστευω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κόψε όλο εκείνο το κομμάτι και βάλε στην θέση του ένα άλλο ξύλο να κάνει διχρωμία με τα δεξιά-αριστερά κομμάτια....κόλλησε το και βάλε και καβίλιες δεξιά αριστερά.