Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Συμφωνω και με τον vrass και τον strs και δινω και μια πιο extreme ιδεα ,να γεμισεις τον ροζο με εποξικη ρητινη το λεγομενο υγρο γυαλι --> http://www.hobbywood.gr/eshop/eidi-xompy/ygro-gyali

Αυτό το τελευταίο σκέφτηκα κι εγώ!

Αφαιρεσε τον ροζο απο το ξυλο με κοπη ημικυκλιου, με μια σεγα, και γυαλοχαρταρισε καλα το ιχνος της κοπης.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγω θα το αφηνα οπως ειναι. Ο ροζος θα "γεμιζει" τη μεση της βασης και οι υποδοχες των ρεσω εκατερωθρεν. Μετα το βερνικι θα δωσει ωραια διχρωμια, πιστευω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρισκο για το αποτελεσμα και δεν ξερω αν θα αρεσει στον αποδεκτη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κόψε όλο εκείνο το κομμάτι και βάλε στην θέση του ένα άλλο ξύλο να κάνει διχρωμία με τα δεξιά-αριστερά κομμάτια....κόλλησε το και βάλε και καβίλιες δεξιά αριστερά.

Καλη ιδεα αλλα που να βρω αντιστοιχο ξυλο. Εχω ελλειψη...

Συμφωνω και με τον vrass και τον strs και δινω και μια πιο extreme ιδεα ,να γεμισεις τον ροζο με εποξικη ρητινη το λεγομενο υγρο γυαλι --> http://www.hobbywood.gr/eshop/eidi-xompy/ygro-gyali

Και γω το σκεφτηκα αλλα δεν κατεω πραμα!

Αφαιρεσε τον ροζο απο το ξυλο με κοπη ημικυκλιου, με μια σεγα, και γυαλοχαρταρισε καλα το ιχνος της κοπης.

Και μετα και μετα?

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ρισκο για το αποτελεσμα και δεν ξερω αν θα αρεσει στον αποδεκτη.

Καλη ιδεα αλλα που να βρω αντιστοιχο ξυλο. Εχω ελλειψη...

Και μετα και μετα?
ξανακολλα το ροζο στη θεση του και προχώρα ....

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

O γκουγκλης μπρε ειναι φιλος σου!! Δεν ειναι δυσκολο , αναμιγνυεις τα δυο συστατικα βαζεις ταινια να μην σου τρεξει και το αφηνεις 24 ωρες .
Στο τριψιμο θελει προσοχη που πρεπει να φορας μασκα.

Kαι μετα στο κενο θα βαλεις μια μικρη ξυλινη βαση ρεσω, που θα φτιαξεις απο την ακρη του ξυλου, ειτε αλλο ξυλο αν εχεις παρομοιο.
Το σχεδιο που θα καλυψει το ημικυκλιο μπορει να ειναι κυκλος -ιδιας ακτινας του ημικυκλιου- που θα εξεχει απο κατω λιγο. Ειτε κατι αλλο.

O γκουγκλης μπρε ειναι φιλος σου!! Δεν ειναι δυσκολο , αναμιγνυεις τα δυο συστατικα βαζεις ταινια να μην σου τρεξει και το αφηνεις 24 ωρες .
Στο τριψιμο θελει προσοχη που πρεπει να φορας μασκα.
https://www.youtube.com/watch?v=af4bgBRmrCU
και οταν εχεισ μεγαλεσ επιφανιεσ το ζεσταίνεις με το προπάνιο να φύγουν οι φουσκαλες.

Ρεσουδακι περαν των συνηθισμενων!

original_DSC_0564.jpg

Γουάου!

Μιχάλη παραγγελίες δέχεσαι? Ένας φίλος έχει μαγαζί με λογότυπο το "&" και αυτό θα ήταν ιδανικό δωράκι!

Ελπίζω η 13.000ή σου δημοσίευση να είναι θετική! ;)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχαλη μαγεια!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχάλη υπέροχο :SFGSFGSF:

Μου βάζεις δύσκολα όμως...
Προσπαθώ να καταλαβω τι απ´ τα δύο συμβαίνει, έγινες υπερβολικά καλός στο κόψιμο ή είσαι αστέρι στο τρίψιμο; :smile:
Μάλλον και τα δυό.

Ρε Μιχάλη τι "κλωτσιά" ήταν αυτή!
Τρελη μαγκιά τι ρεσο σου. Που τις κατεβάζεις τις ιδέες...

Φθα το δικό μου αν μπορείς κάποιο σκαρίφημα γιατί καλο μου ακούγεται αλλα δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλά..

Όποιος ψάχνει βρίσκει ...

Παιδια ευχαριστω αλλα δεν το εφτιαξα εγω (ακομα...:), το εριξα σαν ιδεα, το βρηκα στο διαδικτυο!

Γεια σας παιδια! θα ηθελα να μοιραστώ και εγω μαζι σας την (τρελα) που εχω με το ξυλο και με τον μοντελισμό!! εχω κανει πολλα μοντελα και διαφορετικα και θα ηθελα να σας παρουσιάσω μερικα απο αυτα :D θα ηθελα να σας δειξω το Hummer H1 που εκανα με πορτες που ανοιγουν τιμονι που στριβει με κρεμαργιερα εσωτερικη ξυλινη εννοείτε! πολυβόλο που (Δεν ριχνει) χαχα.... πισω πορτα (πορτμπαγκάζ) που ανοιγει κανονικά και φυσικα πιστο αντίγραφο το μοτερ του με οσο το δυνατον ποιο καλα μπορούσα να το κανω!! :) τα πολλα λογια ειναι φτωχια...εδω οι φωτος!

Ώιμε!!!

surprise.jpg

Γιατί μας το κάνεις αυτό τώρα;

Και μια λίγο πιο προσωπική ερώτηση... Πότε αποφυλακίζεσαι; :flipout:

Φιλε μου είσαι φοβερός... :SFGSFGSF:

respect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μας κούφανες εντελώς,για να μη χρησιμοποιήσω άλλο ρήμα!Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!!!!!!
Γειά στα χέρια σου παλικάρι μου!!