Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νεκταριε η οξια ειναι ιδανικο ξυλο και φανταζει υπεροχο λουστραρισμενο. Ωραιο και απλο το σχεδιο σου.
Ισως επρεπε να ευθειασεις το πανω μερος, να εφευγε εντελως ο φλοιος, νομιζω θα εδειχνε πιο εντυπωσιακο με το βερνικι.

Νικ, η γλαστρα ειναι σουπερ. Αυτη τη φορα το osb δειχνει καλυτερα, ισως επειδη η ολη κατασκευη βγηκε πολυ προσεγμενη, well done man!

Παντως βρε παιδια τετοιας ποιοτητας ξυλα μου καιγεται η καρδια να τα βλεπω συνεχως γλαστρονια και ρεσουδιερες :))

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παντως βρε παιδια τετοιας ποιοτητας ξυλα μου καιγεται η καρδια να τα βλεπω συνεχως γλαστρονια και ρεσουδιερες :))

όταν για 1 μόνο τάβλα απλάνιστη και αγώνιαστη 15-20 εκ φάρδος και 3μ μήκος θες ανάλογα το μαγαζί από 50 ως 100 ...δυστυχώς βολεύεσαι με μικροξυλοκατασκευές....

Ακριβως το αντιθετο εννουσα!
Να χρησιμοποιηθει το καλο ξυλο για ακομα μικροτερες κατασκευες! Σαν αυτες που ηδη εχουν κανει τα παιδια παλαιοτερα και ακομα μικροτερες.

Εγω, τις σανιδες οξιας τις κοβω με την κορδελα και κανω οτι εχω κανει εδω απο μικροξυλοκατασκευες.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νεκταριε η οξια ειναι ιδανικο ξυλο και φανταζει υπεροχο λουστραρισμενο. Ωραιο και απλο το σχεδιο σου.
Ισως επρεπε να ευθειασεις το πανω μερος, να εφευγε εντελως ο φλοιος, νομιζω θα εδειχνε πιο εντυπωσιακο με το βερνικι.

Νικ, η γλαστρα ειναι σουπερ. Αυτη τη φορα το osb δειχνει καλυτερα, ισως επειδη η ολη κατασκευη βγηκε πολυ προσεγμενη, well done man!

ΔΕν εχει φλοιο το κομματι αυτο Μιχαλη, ειναι μονο το καθαρο ξυλο. Φωτογραφια δεν το εβγαλα πριν αλλα εχω ενα παρομοιο για να δειτε διαφορα.
Πραγματι στοντελικο φινιρισμα και στην ομοιογενεια του χρωματος ειναι αριστο! Ειναι και οι πρωτες τρυπες που φτιαχνω με το νεο 40αρι forstner, οποτε και σε αυτο το "προβλημα" ειχα γρηγοροτερο και σωστοτερο αποτελεσμα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλησπέρα θέλω να φτιάξω κάτι πολύ απλό , αλλά εύκολο και πρωτότυπο πιστεύω , εχω αγοράσει ενα ινοξ μικρό βανακι (για λάδι -κρασί ) και μερικούς συνδέσμους ,και εχω αρχίσει τους πειραματισμούς , ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να σας εχω φώτο.

Η ερώτηση είναι το πού βρίσκουμε φθηνά μεταλικά εξαετήματα , αυτό εχω στο μυαλό μου αλλά λίγο εως αρκετά διαφορετικο.

https://www.google.gr/search?q=whisky+beverage+dispenser&client=opera&hs=1A5&biw=1280&bih=690&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCsf-IxfXNAhWIyRQKHTMBBsYQ_AUIBigB#tbm=isch&q=diy+liquor+dispenser&imgrc=HBH0Z5CKRh0_4M%3A

Όταν τα παίρνεις πιο φτηνά και από πεύκο, τα κάνεις ότι θες!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νίκο

Πραγματικά όμορφη εργασία.

Αν ποτέ κάνεις μια ακόμα γλάστρα θα προτιμούσα το ιρόκο να κατεβαίνει μέχρι το πάτωμα, το osb να υπάρχει, αλλά να είναι ως εσωτερικός πάτος, να μην εξέχει & να μην φαίνεται.

Παππούς Κώστας

Κομπλέ Παππού!

Πες τα ρε Μιχάλη.
Ακόμα δεν έχω πιάσει οξυα στα χέρια μου να την κατεργαστω.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ μόλις ξεμπερδέψω θα πεταχτώ σε ένα γείτονα που έχει ανοίξει μάντρα και πουλάει ξύλα για τζάκι, και έχει σίγουρα ξύλα από ελιά, οξιά, δρυ και πεύκο, να του πιάσω κουβέντα....θα γεμίσει το σύμπαν από τασάκια, ρεσώ, πάγκους κοπής, σουβέρ και ότι άλλο μικρό μπορεί να βγει....

Ακομα μια προσπαθεια μου παιδια να το δειτε και αυτο σαν εικονα....Το θρυλικό Mirage F1 CG στους 53 πόντους με φανταστική λεπτομέρεια από φλπας ρόδες γράμμωση σκάφους και με γυαλιστερό βερνίκι που κυριολεκτικά απογειώνει το σύνολο! Με ξυλο φλαμουρι αυτο το εκανα! Πολυυυ δουλειά και ειδικα με το σύστημα προσγείωσης! με αλλαξε τα φωτα κυριολεκτικά αλλα εγινε!! :) :)
Εκανα και βάση η οποία είναι σίγουρα ΜΟΝΑΔΙΚΉ και σημαδιακή! Μολων Λαβε και Mirage F1 :D

Ακομα μια προσπαθεια μου παιδια να το δειτε και αυτο σαν εικονα....Το θρυλικό Mirage F1 CG στους 53 πόντους με φανταστική λεπτομέρεια από φλπας ρόδες γράμμωση σκάφους και με γυαλιστερό βερνίκι που κυριολεκτικά απογειώνει το σύνολο! Με ξυλο φλαμουρι αυτο το εκανα! Πολυυυ δουλειά και ειδικα με το σύστημα προσγείωσης! με αλλαξε τα φωτα κυριολεκτικά αλλα εγινε!! :) :)
Εκανα και βάση η οποία είναι σίγουρα ΜΟΝΑΔΙΚΉ και σημαδιακή! Μολων Λαβε και Mirage F1 :D

Εντυπωσιακό!!! Πόσο το δίνεις αυτό;

Πόσο θες να μας τρελάνεις καλιτέχνη μου;;Τα σέβη μου άλλη μια φορά!Εγώ θα ήθελα να ανεβάσεις και κανένα βιντεάκι την ώρα που δουλεύεις!

:SFGSFGSF: αφωνος!

Πανέμορφο!!!
Το μαχητικό που άλλαξε την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.
Αν και δε με συμφέρει να ρωτήσω πόσο κοστίζει?

Τέλειωσε χθες βράδυ το νέο candle holder.

Βερυ γκουντ!

Φτιαχνω μια νεα βαση για κερια ρεσω

Εδω το κουτσουρο αμεσως μετα απο μια χονδροκομενη επεξεργασια με το δισκοπριονο παγκου

Μετα την επεξεργασια δουλευοντας σεγα, τανκς και πλανη χειρος.

photo storage

A, γι αυτο θες σκαπτικο ξυλου?

Δεν ξερω αν υπαρχει καταλληλο εργαλειο ειδικα για τετοια επεξεργασια. Περαν αυτων που εχεις χρησιμοποιησει και της πριονοκορδελας θα βοηθουσε ισως μια ηλεκτρικη ρασπα που δεν υπαρχει σαν εργαλειο.
Υπαρχουν μονο bits που μπαινουν στα διαφορα πολυεργαλεια. Ισως να εκανε και δουλεια το oscillating sander.

Ταινειολειαντηρας στενος ηλεκτρικη λιμα ειναι αυτο που χρειαζεσαι

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ταινειολειαντηρας στενος ηλεκτρικη λιμα ειναι αυτο που χρειαζεσαι

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τετοιου τυπου ταινιολειαντηρας (επειδη εχω), ειναι καλος κυριως για τριψιμο/φινιρισμα σε δυσπροσιτα σημεια και λιγοτερο για σκαψιμο/διαμορφωση σε μεγαλυτερες επιφανειες που θελει ο Νεκταριος.