Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγω κανω σκαφτα μπαγλαμαδακια με τετοιο γι αυτο το προτεινα

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω κανω σκαφτα μπαγλαμαδακια με τετοιο γι αυτο το προτεινα

Με 40αρα/60αρα ταινια?

Εχει στο Λέρου κάτι φθηνές 36αρες που με έχουν σωσει

Για χαβαλέ...

Παίζουν καλά? Όταν βρεθούμε κράτα ένα μαζί να το δοκιμάσουμε!

Τα ανωτερω δισκακια/ρασπες ειναι οντως παρα πολυ αποτελεσματικα στην ευκολη και γρηγορη αφαιρεση ξυλου. Η σκονη που σηκωνουν βεβαια ειναι απιστευτη!

Εχω παρομοιο μινι δισκακι/ρασπα που ειναι μερος των bits του μικρου γωνιακου τροχου της proxxon.

20866122622_4b9cfd35a3_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα & καλή Εβδομάδα

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημέρα και απο μένα, το πρωτο μου, απο παλετόξυλο, κυριώς ειμαι χαρούμενος για το χρώμα γιατι μου βγηκε οπως το ηθελα :)

Aπλο και πολυ ομορφο μπραβο φιλε. Οντως το χρωμα εκατσε τελεια, αυτο το γλυκο teak, oπως το τραπεζακι.

Για πες τι βερνικα και τι φινιρισμα γενικα του εκανες. Τις ακρες της πηρες με ρουτερακι η γυαλοχαρτο?
Τι υψος εχει? Μεγαλο για παλετοσανιδα φαινεται. Τι ειδους παλετα ηταν?

Aπλο και πολυ ομορφο μπραβο φιλε. Οντως το χρωμα εκατσε τελεια, αυτο το γλυκο teak, oπως το τραπεζακι.

Για πες τι βερνικα και τι φινιρισμα γενικα του εκανες. Τις ακρες της πηρες με ρουτερακι η γυαλοχαρτο?
Τι υψος εχει? Μεγαλο για παλετοσανιδα φαινεται. Τι ειδους παλετα ηταν?

Ναι οντως ειναι ψηλο, αλλα οχι τοσο οσο νομίζεις δεν το εχω κοντα μου τωρα αλλα ειναι κατω απο 10 εκ. Η παλέτα δεν ηταν η κλασσική, ειχα βρει πριν κανα μηνα κατι χοντρα καδρόνια που ειχαν καρφωμένα πανω ενα κοντραπλακέ, εξω απο μια μεταφορική. Φαντάσου οτι το ξύλο το εκοψα στην μέση καθ' ύψος για να βγει τοσο ( με πριονάκι χειρος ) δεν εχω ακομα ουτε παγκοπριονο ουτε φαλτσοπριονο. Ναι οι ακρες πανω ειναι με το ρουτερακι με το bit για γωνίες. Τριψιμο αρχικα με το τανκ του lidl, και μετα στο χερι με 180,240 και με 320 μεταξυ των 2 χεριων με το βερνίκι, αλλα και παλι μην φαντασεις απειρο τριψιμο, ηταν η πρωτη μου προσπαθεια και απλα ηθελα να δω πως θα βγει.

Το βερνίκι που χρησιμοποιήσα 2 χέρια ειναι ΑΝ θυμαμαι καλα, θα το επιβεβαιώσω το απογευμα ειναι Βερνίκι εμποτισμού LUXENS Lasure H2O 0.75 L δρυς σκούρα με πινελάκι.
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...luxens-lasure-h2o-075-l-drus-skoura-61661334/

Πολυ καλος.
Το κοψιμο του ξυλου με τετοιο υψος δεν νομιζω να το πετυχαινες ουτε με παγκοπριονο ουτε με φαλτσοπριονο. Τα βαρεως τυπου με δισκο 30 εκατοστων κοβουν μεχρι ~9 εκατοστα.
Αν κανεις τετοια κοψιματα συχνα, ειτε το πριονακι χειρος ειτε καμμια ισχυρη σεγα με μεγαλη λαμα. Το καλυτερο βεβαια σχισιμο σε τετοιες περιπτωσεις υψους κοπης, το κανει η κορδελα dewalt :))

Πολυ καλος.
Το κοψιμο του ξυλου με τετοιο υψος δεν νομιζω να το πετυχαινες ουτε με παγκοπριονο ουτε με φαλτσοπριονο. Τα βαρεως τυπου με δισκο 30 εκατοστων κοβουν μεχρι ~9 εκατοστα.
Αν κανεις τετοια κοψιματα συχνα, ειτε το πριονακι χειρος ειτε καμμια ισχυρη σεγα με μεγαλη λαμα. Το καλυτερο βεβαια σχισιμο σε τετοιες περιπτωσεις υψους κοπης, το κανει η κορδελα dewalt :))

Μέχρι και 11 πόντους κόβουν πληροφοριακά.

Τα ανωτερω δισκακια/ρασπες ειναι οντως παρα πολυ αποτελεσματικα στην ευκολη και γρηγορη αφαιρεση ξυλου. Η σκονη που σηκωνουν βεβαια ειναι απιστευτη!

Εχω παρομοιο μινι δισκακι/ρασπα που ειναι μερος των bits του μικρου γωνιακου τροχου της proxxon.

20866122622_4b9cfd35a3_c.jpg

Κια εγώ τέτοια παίρνω αλλά για γωνιακό τροχό. Έχει ένα 40άρι που σκάβει μέχρι και μέταλλο που λέει ο λόγος.
Rhodius made in Germany στα 2.5 ευρώ το δισκάκι.
Από σκόνη βέβαια καθαρά για εξωτερικό χώρο, σηκώνει σύννεφα!!!

Κια εγώ τέτοια παίρνω αλλά για γωνιακό τροχό. Έχει ένα 40άρι που σκάβει μέχρι και μέταλλο που λέει ο λόγος.
Rhodius made in Germany στα 2.5 ευρώ το δισκάκι.
Από σκόνη βέβαια καθαρά για εξωτερικό χώρο, σηκώνει σύννεφα!!!

χεχε, η σκονη ειναι αλλο πραμα οπως ειπα πριν. Πρωτη φορα το δοκιμασα μεσα στο δυαρακι μου....:)))

Bαλε κανα λινκ βρε Νικο, η τιμη που λες ειναι πραγματικα φανταστικη! Ισως ενδιαφερεται ο Νεκταριος αλλα και αλλοι.

Από τοπικό χρωματοπωλείο η τιμή. Όποιοι θέλουν μου στέλνουν pm.
Οι κοκκώσεις ξεκινάνε από 40άρι και φτάνουν 120άρι αλλά δεν ξέρω αν έχει όλα τα νούμερα διαθέσιμα.

Εκτός αυτού εγώ έτριψα ολόκληρη σιδερένια γκαραζόπορτα και το δισκάκι είχε ακόμα ψωμί. Για τρίψιμο ξύλου δεν το συζητώ καν, δεν θα λιώσει ποτέ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Καλημέρα και απο μένα, το πρωτο μου, απο παλετόξυλο, κυριώς ειμαι χαρούμενος για το χρώμα γιατι μου βγηκε οπως το ηθελα :)

Ωραιος ο κυβος!
Παμε παρακατω, πιασε ενα αμαρετο να πιουμε τωρα!:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να και το τελευταιο κατασκευασμα μου, προοριζεται για δωρο και αυτο!

Το δουλεψα αρκετα με ταινιολειαντηρα και 80αρα.
Εκκεντρο με ολα τα νουμερα

Εδω, live deep penetration...

Και εδω μια εικονα που δειχνει συγκριτικα το πριν και το μετα

free image upload

Απο υφη ειναι τελειο, το περασα και ενα διαφανο εμποτισμου και δειχνει σουπερ.
Τωρα να το περασω και ενα χερι λαδι ή οχι...

To deep penetration shot μου αρεσε :))

To λαδακι παει πολυ στην οξια, αλλα δεν ξερω αν παει πανω απο το βερνικι που ηδη το περασες.