Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Aν σου περισσευει οξια μπορεις να κοψεις το κομματι φετες παχους 5 εως 15μμ και να κανεις μονογραμματα, σταυρουδακια, γουρια, ζωακια μικρα για μπρελοκ, για στολισμα και οχι μονο. Ιδανικα δωρα για ολους:)
Ε ναι βρε, γεμισε ο τοπος ξυλα για ρεσο...:flipout:

Βασικα τωρα ειναι η εποχη της βεραντας και της αυλης, οποτε ολα αυτα προοριζονται σε φιλους και συγγενεις με μπαλκονια που τα χαιρονται. Οποτε εχουν καλο προορισμο.
Απο οξια αλλο τιποτα, ο κοσμος αγοραζει καυσοξυλα αυτη την εποχη, εχω και γω!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Γύρισα από το μπάνιο (κύμα πολύ) κ είχε στεγνώσει το φορτηγάκι. Σπρέι διάφανο 2 χέρια κ φόρτωμα για να ξεκινήσει τα.... δρομολόγια.

Πινακίδες έβγαλες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

image hosting site over 5mb

Τελειωμενα εκτος απο το λινελαιο.

Καθε φορα λεω πως δεν θα φτιαξω αλλο και βρισκω καποιο ξυλο που μπορει να γινει ενα ακομη δωρο για καποιον.

Παίξε γιατί έχεις αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

Πρώτον, προσπάθησε τις τρύπες για τα ρεσώ να τις υπολογίσεις ακριβώς μαζί με το προφίλ του ρούτερ έτσι ώστε σε περίπτωση που φυσάει λίγο η φλόγα να μην σου καίει την κατασκευή (δοκιμή πρώτα σε ρετάλια για το σωστό βάθος).

Δεύτερον, με ένα rotary (Dremel κλπ) τρίψε τα εσωτερικά των ρεσώ για να γίνουν στο περίπου όπως τα εξωτερικά. Έτσι θα είναι πολύ πιο όμορφο.

Τρίτον με μία μαλακή βούρτσα κάθε φορά που αλλάζεις νούμερο γυαλόχαρτου, τρίψε την επιφάνεια για να δεις αν έχεις γρατζουνιές από το προηγούμενο νούμερο. Αν έχεις ξανατρίβεις.
Το καλύτερο τρίψιμο το κάνει το τριβείο Δέλτα. Αποδεδειγμένα και ειδικά στα μικρά νούμερα. Για τα μεγάλα νούμερα (320 και πάνω) μπορείς ανάλογα την περίπτωση να χρησιμοποιείς και έκκεντρο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το ρουτερ δεν βολευει παμτα. Εσωτερικο τριψιμο δεν χρειαζεται επειδη δεν φαινεται, εκτος και αν κανει "μπαμ" η επιφανεια οτι θελει τριψιμο. Μονο εκκεντρο χρησιμοποιω καιντις τυχον γραμμες τις βλεπω επειδη φυσαω το ξυλο και φευγουν οι σκονες.
Και επισης πολλα πραγματα λιγοι θα τα δουν, ακομη ποιο λιγοι θα τα καταλαβουν. Δεν απευθηνομαι σε οικο καλλιτεχνιας.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το ρουτερ δεν βολευει παμτα. Εσωτερικο τριψιμο δεν χρειαζεται επειδη δεν φαινεται, εκτος και αν κανει "μπαμ" η επιφανεια οτι θελει τριψιμο. Μονο εκκεντρο χρησιμοποιω καιντις τυχον γραμμες τις βλεπω επειδη φυσαω το ξυλο και φευγουν οι σκονες.
Και επισης πολλα πραγματα λιγοι θα τα δουν, ακομη ποιο λιγοι θα τα καταλαβουν. Δεν απευθηνομαι σε οικο καλλιτεχνιας.

Όταν θα ανάψει το κερί θα με θυμηθείς και τότε θα είναι αργά φιρφιρίκο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

στα δικά μου πάντως, που οι τρύπες είναι με Φ40 , δεν έχω αντιμετωπίσει κάψιμο του ξύλου περιμετρικά και έχω κάψει καμιά 100στη κεράκια...
έχω παρατηρήσει πως η διάμετρος του κεριού στα ρεσώ, είναι μεγαλύτερη από το ύψος της φλόγας που βγάζει το φυτίλι...οπότε δεν φτάνει στο ξύλο ούτε καν στο τσίγκινο του ρεσώ δεν φτάνει...

στα δικά μου πάντως, που οι τρύπες είναι με Φ40 , δεν έχω αντιμετωπίσει κάψιμο του ξύλου περιμετρικά και έχω κάψει καμιά 100στη κεράκια...
έχω παρατηρήσει πως η διάμετρος του κεριού στα ρεσώ, είναι μεγαλύτερη από το ύψος της φλόγας που βγάζει το φυτίλι...οπότε δεν φτάνει στο ξύλο ούτε καν στο τσίγκινο του ρεσώ δεν φτάνει...

Μερικες φορες ομως μεταφερεται το κερι στην ακρη, κυριως με τον αερα αν δεν προλαβει να σβηςει. Εχω καψει ξυλο πριν φτιαξω το χειλος, στο πρωτο ξυλο. Κατι ξερει ο μικρος.

Μερικες φορες ομως μεταφερεται το κερι στην ακρη, κυριως με τον αερα αν δεν προλαβει να σβηςει. Εχω καψει ξυλο πριν φτιαξω το χειλος, στο πρωτο ξυλο. Κατι ξερει ο μικρος.

Εμ...

Ε πες την αληθεια, αυτος ηταν ο σκοπος σου,..

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μια ερώτηση ΣΕ όλους τους ρεσοκατασκευαστες. Τις τρύπες για τα κεράκια τις κάνετε λίγο πιο ρηχές απο το ύψος που έχει το ρεσο για να εξέχει λίγο ή ότι να ναι όπως να ναι? :-)

Μια ερώτηση ΣΕ όλους τους ρεσοκατασκευαστες. Τις τρύπες για τα κεράκια τις κάνετε λίγο πιο ρηχές απο το ύψος που έχει το ρεσο για να εξέχει λίγο ή ότι να ναι όπως να ναι? :-)

Κάνεις την τρύπα στην αρχή να χωράει το κηροπήγιο έτσι ώστε να εξέχει λίγο το φυτιλάκι του.
Έπειτα κάνεις την πατούρα σου (όπως την θες) και βλέπεις αν είναι πολύ ψηλά το κερί.
Εγώ προσωπικά κοιτάω μετά την διαμόρφωση της πατούρας το κεράκι να κάθεται ακριβώς εκεί που τελειώνει η πατούρα ή λίγο πιο μέσα.
Αυτό γιατί σε περίπτωση αέρα η φλόγα να μην κάψει το ξύλο.

Πατουρα γιατί να κάνω?

Πατουρα γιατί να κάνω?

Για ομορφιά αλλά και για να μην σου καίει εύκολα το κηροπήγιο η φλόγα...

Νίκο πατουρα λέμε μια κοπή ξύλου με ελεύθερο άκρο. Δηλαδή πχ όπως στις μεσοπορτες. Κάτι άλλο εννοείς εσυ

Νίκο πατουρα λέμε μια κοπή ξύλου με ελεύθερο άκρο. Δηλαδή πχ όπως στις μεσοπορτες. Κάτι άλλο εννοείς εσυ

Εμείς άλλο πράγμα λέμε πατούρα τότε.
Να διαμορφώσεις εσωτερικά την τρύπα του κηροπηγίου με ρούτερ (Δημιουργία προφίλ).

Κανείς μια τρύπα με φορστνερ. Μετά γιατί θέλει ρουτερ?

Για να απομακρυνεις το ξυλο απο το κερακι για να μην καει.

Οταν καιει ωρα το ρεσω λιωνει ολο το κερι και το φυτιλακι του μπορει να μετακινηθει απο τον αερα στο πλαι και να σου μαυρισει το ξυλο.