Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δηλαδή τραβάς με το ρουτερ ενα στρογγυλο γύρω γύρω?

Eμενα αυτο με το ρουτερ μου ακουγεται εντελως περιττο, χαλαει την αισθητικη αν δεν γινει τελειο και δεν το εχω δει και πουθενα.

Αν υπαρχει περιπτωση να καει το ξυλο καλυτερα να αφηνεις 1-2 χιλιοστα το ρεσω να εξεχει. Αντε να κοψεις και το φυτιλι λιγο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Eμενα αυτο με το ρουτερ μου ακουγεται εντελως περιττο, χαλαει την αισθητικη αν δεν γινει τελειο και δεν το εχω δει και πουθενα.

Αν υπαρχει περιπτωση να καει το ξυλο καλυτερα να αφηνεις 1-2 χιλιοστα το ρεσω να εξεχει. Αντε να κοψεις και το φυτιλι λιγο.
Συμφωνώ απόλυτα.
Σε μένα, έχοντας κάψει 2 σακούλες ρεσώ, δεν εχω παρατηρήσει ποτέ κάψιμο τριγύρω, ούτε μετακίνηση του φιτιλιού στα άκρα...1-2 φορές μου έχει χυθεί και το λιωμένο κερί στην επιφάνεια από λάθος πιάσιμο του κηροπηγίου πάλι χωρίς καμία συνέπεια για το ξύλο (μόλις στέγνωσε το έβγαλα και δεν άφησε ούτε στάμπα).
Εμένα μ'αρέσει η πατούρα αυτή μόνο από αισθητικής απόψεως.

Κι εμένα γι αυτό μου έκανε εντύπωση μιχαλη

Δες λίγο τα δικά μου. Καθόλου περιττό δεν είναι...
Εκτός από ομορφιά προσθέτει και προστασία στο ξύλο από την φλόγα.

Δες λίγο τα δικά μου. Καθόλου περιττό δεν είναι...
Εκτός από ομορφιά προσθέτει και προστασία στο ξύλο από την φλόγα.

Τωρα παρατηρησα οτι τα κανεις ετσι, πριν δεν το ειχα συνειδητοποιησει Νικο!!!

Ομως θα μου επιτρεψεις να πω οτι δεν βλεπω να προσθετει κατι προς το ομορφοτερο η το πιο αισθητικο. Μην πω το αντιθετο.. αν και δεν το εχω δει με το ρεσω μεσα.

Βεβαια περι αισθητικης και τεχνης γενικοτερα δεν φημιζομαι και πολυ, οποτε μην το παρεις και κατακαρδα :))

Τωρα παρατηρησα οτι τα κανεις ετσι, πριν δεν το ειχα συνειδητοποιησει Νικο!!!

Ομως θα μου επιτρεψεις να πω οτι δεν βλεπω να προσθετει κατι προς το ομορφοτερο η το πιο αισθητικο. Μην πω το αντιθετο.. αν και δεν το εχω δει με το ρεσω μεσα.

Βεβαια περι αισθητικης και τεχνης γενικοτερα δεν φημιζομαι και πολυ, οποτε μην το παρεις και κατακαρδα :))

Τι να κάνουμε.. Άλλοι βλέπουν πίνακες του Πικάσο και λένε ότι είναι τέχνη και άλλοι τους βλέπουν και λένε ότι είναι μουντζούρες!!! :)

Ξυπνησα πρωι πρωι και δοκιμαζα τα φρεζακια μεταλλου της proxxon σε ξυλο.

Σε συνδυασμο με την ρυθμιζομενη βαση του κολωνατου, ειναι ιδανικα για τις λεπτομερειες μικροκατασκευων (ντουλαπακια, συρταρακια, απλα σχεδιακια, ενωσεις), αντι ρουτερ η σκαρπελου.

28560755902_a7a7f9dbec_b.jpg

Η κινηση στον οριζοντιο και καθετο αξονα ειναι ακριβεστατη και ομαλη και μπορει να δημιουργησει κοπες και σχηματα ομοιομορφου βαθους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης γνωριζει καποιος τι ρυθμιζουν και πως ρυθμιζονται αυτα τα μαυρα αλενοβιδακια με τα παξιμαδια?
Διαβασα οτι ρυθμιζουν τα 'gib strips' που υπαρχουν στις περισσοτερες ρυμθμιζομενες παρομοιες βασεις οπως σε τορνους κλπ.

28051317083_ce307cac69_c.jpg

Μιχάλη αν δεν κάνω λάθος απ εκεί ρυθμίζεις κ μαζεύεις τα μπόσικα της γλυστρας του σιδηρόδρομου. Έρχεται ρυθμισμένο από το εργοστάσιο. Για να ρυθμίσεις λασκαρεις τα παξιμάδια κ σφίγγεις την άλλεν μέχρι να δουλεύει λίγο σφιχτά αλλά εύκολα ο σιδηρόδρομος. Αν δεν έχεις πρόβλημα μην τα πειραξεις θα σε παιδεψει πολύ να το βρεις

Μιχάλη αν δεν κάνω λάθος απ εκεί ρυθμίζεις κ μαζεύεις τα μπόσικα της γλυστρας του σιδηρόδρομου. Έρχεται ρυθμισμένο από το εργοστάσιο. Για να ρυθμίσεις λασκαρεις τα παξιμάδια κ σφίγγεις την άλλεν μέχρι να δουλεύει λίγο σφιχτά αλλά εύκολα ο σιδηρόδρομος. Αν δεν έχεις πρόβλημα μην τα πειραξεις θα σε παιδεψει πολύ να το βρεις

Έτσι είναι και στο παγκοπρίονο.
Εγώ τα πείραξα μια φορά και παιδεύτηκα λίγο για να τα συννεφέρω.
Δεν θέλει να είναι ούτε πολύ σφικτά ούτε πολύ χαλαρά.

Ναι, ετσι ειναι, ρυθμιζεις την ομαλοτητα της κινησης στον σιδηροδρομο. Αυτα τα gib strips ειναι μεταλλικα ελασματα. Οταν φαγωνονται απο την χρηση, ρυθμιζεις τα αλλενακια για τα μποσικα.
Τα αφηνω οπως ειναι γιατι δεν υπαρχει σχεδιαγραμμα για το πως ακριβως ειναι τοποθετημενα, αρα οποιαδηποτε ρυθμιση θα γινει στα τυφλα... αρα ταλαιπωρια οπως σωστα ειπατε.. no good.
Μερσι παιδες!

Και ειδικά για το μηχάνημα που έχεις είναι μείζονος σημασία.
Ένα χιλιοστό να φύγει θα έχεις θέμα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αυτό ακριβώς κάνουν, όπως περιγράφεται παραπάνω. Αν δεν έχεις θέμα στην ακρίβεια, ή στην ελευθερία της κίνησης του άξονα, ΜΗΝ τα πειράξεις...

Ναι, ετσι ειναι, ρυθμιζεις την ομαλοτητα της κινησης στον σιδηροδρομο. Αυτα τα gib strips ειναι μεταλλικα ελασματα. Οταν φαγωνονται απο την χρηση, ρυθμιζεις τα αλλενακια για τα μποσικα.
Τα αφηνω οπως ειναι γιατι δεν υπαρχει σχεδιαγραμμα για το πως ακριβως ειναι τοποθετημενα, αρα οποιαδηποτε ρυθμιση θα γινει στα τυφλα... αρα ταλαιπωρια οπως σωστα ειπατε.. no good.
Μερσι παιδες!

Καινούργιο έρχεται ρυθμισμένο αλλά με την χρήση θα χρειαστεί ρύθμιση ξανά (και ξανά) καθώς ο "οδηγός" τρίβεται/φαγώνεται με την επαφή και την συνεχόμενη κίνηση κάτι που θα το καταλάβεις κατά την χρήση του όπου θα αλλάξει η ομαλότητα της κίνησης.

IMG_20160722_173058.jpg
Αρχίζω να στοκάρω εύκολες μικροκατασκευές για μικροδωράκια (σε ανύποπτο χρόνο) σε παιδιά φίλων!

View attachment 129945
Αρχίζω να στοκάρω εύκολες μικροκατασκευές για μικροδωράκια (σε ανύποπτο χρόνο) σε παιδιά φίλων!

Ότι το καλύτερο για δώρο.

Εγώ έφερα στον κουμπαρο μου δύο πραγματάκια handmade κ αυτός τα έβαλε αμέσως στην ρεσεψιον στο παραδοσιακό ξενοδοχείο που έχει.

Ωραίοι αμφότεροι!

View attachment 129945

πως ειναι ενωμενα τα φτερα?
μηπως θα ηταν καλυτερα να περναν μεσα απο σχισμη?

Eιναι λιγο φασαρια να δημιουργησεις την τελεια σχισμη (εσωτερικη κοπη) για να εφαρμοσει καλα το φτερο.

Το παραπανω αεροπλανακι ειναι μια χαρα, ιδιως για δωρακια σε παιδακια, με λιγες απλες κοπες.

++++
Δημητρη μας πηγες ξαφνικα απο τα 'επαγγελματικα' στα παιδικα. :))
(Tα φτερα θα τα εκανα απο το ιδιο υλικο με το σωμα. Εκτος ισως της προπελας.)

Σφυριχτρα ειναι το τεμαχιακι στα αριστερα? Δουλευει?