Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ είμαι μέσα με κηροπήγια και κανένα λεντοφωτιστικό.

Προτείνω να ανοίξουμε νέο θέμα και να το συζητήσουμε εκεί.

Ήδη το θίξαμε το θεμα με τον Κυριάκο και τον Βασιλη στην τελευταία μαστοροσυναξη. Μεσα είμαι κι εγω για κατασκευες, αλλα για διοργάνωση, απλά δεν υπάρχει χρόνος. Όμως έχουμε και μια Βοσκοπούλα μπροστά μας να το οριστικοποιησουμε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ήδη το θίξαμε το θεμα με τον Κυριάκο και τον Βασιλη στην τελευταία μαστοροσυναξη. Μεσα είμαι κι εγω για κατασκευες, αλλα για διοργάνωση, απλά δεν υπάρχει χρόνος. Όμως έχουμε και μια Βοσκοπούλα μπροστά μας να το οριστικοποιησουμε.

Καλημέρα Χρήστο. Μακάρι.
Αλλά άμα μπλέξεις με τον Κυρ. στα ούζα (για κρασί μου κάνει το μαγαζί) δύσκολο το βλέπω !!!

Καλημερα Κώστα. Θα το συζητήσουμε και θα το κλείσουμε, πριν παραγγείλουμε

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημερα Κώστα. Θα το συζητήσουμε και θα το κλείσουμε, πριν παραγγείλουμε

Σωστός ο παίκτης.
Έτσι κάτι μπορεί να γίνει.

καντε μια συνδιοργανωση με ενα κοινωφελες ιδρυμα (πχ χαμογελο του παιδιου), ή εστω χαριστε τα για το μπαζαρ του ιδρυματος.

καντε μια συνδιοργανωση με ενα κοινωφελες ιδρυμα (πχ χαμογελο του παιδιου), ή εστω χαριστε τα για το μπαζαρ του ιδρυματος.

Να μια καλή ιδέα !

Τελειωσε το φεγγαρακι!
Το αστερακι ειναι στερεωμενο με καρφιτσα με κεφαλη μπιλιας. Μπορει να βγει με την πενσα και να μπει απο κατω. Μια μπιλια εχει μπει και στην θεση του ματιου για να μην φαινεται η τρυπα.
Το αστερι στη βαση περιστρεφεται. Το φεγγαρι περιστρεφεται και βγαινει αν θες, η οδοντογλυφιδα ειναι στερεωμενη μονο στη βαση.

Η βαφη με τον αερογραφο ειναι παρα πολυ καλη αλλα ειναι ταλαιπωρια η ολη διαδικασια. Εβαψα μονο την βαση για να δω διαφορα, και η διαφορα ειναι εμφανης προς το καλυτερο.

28988014243_7a8cd70936_c.jpg

Και σε μαυρο φοντο..:)
28988012523_5a99774a4d_c.jpg

Τελειωσε το φεγγαρακι!
Το αστερακι ειναι στερεωμενο με καρφιτσα με κεφαλη μπιλιας. Μπορει να βγει με την πενσα και να μπει απο κατω. Μια μπιλια εχει μπει και στην θεση του ματιου για να μην φαινεται η τρυπα.
Το αστερι στη βαση περιστρεφεται. Το φεγγαρι περιστρεφεται και βγαινει αν θες, η οδοντογλυφιδα ειναι στερεωμενη μονο στη βαση.

Η βαφη με τον αερογραφο ειναι παρα πολυ καλη αλλα ειναι ταλαιπωρια η ολη διαδικασια. Εβαψα μονο την βαση για να δω διαφορα, και η διαφορα ειναι εμφανης προς το καλυτερο.

10 με '

Mπράβο σέ όλους συνάδελφοι,γειά στά χέρια σας.

Κουκλί σύντροφε.

Εγώ ξέρω γιατί το έφτιαξες αυτό όμως.
Αναπολείς τα χρόνια που ήσουν νινί!!! :p

Πολύ ωραίο το τελικό αποτέλεσμα Μιχάλη.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελειωσε το φεγγαρακι!

28988014243_7a8cd70936_c.jpg

28988012523_5a99774a4d_c.jpg
Καλη η κατασκευη, αλλα αν ειναι και η φωτογραφια σωστη...!

Merci guys!

H φωτογραφιση Νεκταριε ανηκει και αυτη στα χομπυ που μου αρεσουν παρα πολυ. Και δεν εχεις αδικο, αρκετες φορες οι (προσεγμενες) φωτογραφιες δειχνουν την κατασταση πιο ομορφη απο την αληθινη :))

Nικο, το φεγγαρακι οπως εγραψα ειναι για την κορη μιας φιλης. Ομως επειδη μου αρεσε σαν ιδεα, θα κανω και ενα μεγαλυτερο και λιγο διαφορετικο για μενα. ισως σε intarsia. Το σκεφτομαι λιγο :))

Αντε βαλε μπρος να το κανεις στην proxxon που δοκιμαζες σημερα. Ετοιμο σε βλεπω, με ευχερεια στις εσωτερικες κοπες και ολα. Σχεδιο εχω δωσει παραπισω. Ειναι πολυ ευχαριστη κατασκευουλα!

Αντωνη, ακεφαλες σεγες, αν δεν το γνωριζεις, βγαινουν σε αρκετους τυπους αναλογα και το παχος του τεμαχιου. Στην αρχη νομιζα οτι ολες ιδιες ειναι, αλλα δεν ειναι ετσι.
Εχω παραγγειλει ενα μικτο σετ ακεφαλες της Οlson απο αμαζον. Θεωρουνται παρα πολυ καλες, ισως και καλυτερες απο τις proxxon, θα δω.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν προλαβαίνω να δω όλες τις κατασκευές σας. Όσες πρόλαβα να δω είναι υπέροχες. Μπράβο σε όλους σας. Μπράβο παππού Κώστα, μπράβο Μιχάλη. Πολύ ωραίο το φεγγάρι.

Είχα πάρει από διλμα ένα σωρό και σήμερα δοκίμαζα εντάσεις και πως κόβει η κάθε λάμα.

Όταν έρθουν οι Olson, στείλε εντύπωσεις να δούμε.

Το φεγγάρι κι είναι στα υπόψιν.