Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα πιο πολύ με τα παλιά Ρενο μου μοιάζει εμένα πάρα με σκαραβιδι!
Ωραίο πάντως!

Μιχάλη πολύ όμορφο!!!
Μια παρατήρηση σύμφωνα με το δικό μου μάτι ίσως να επαφές την δικό της βάσης μαύρη να μην φαίνεται και να δίνει την αίσθηση του "ιπταμαι" και ίσως το αστεράκι άλλη απόχρωση!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αναφορικά με το μπαζαρ των ιδιοκατασκευων μας τα εύσημα της πρωτιάς στην σκέψη πάνε στον Ορέστη aka AliMalik που κατά την περσινή συγκέντρωση χρημάτων πρότεινε να δώσει προς πώληση τα πανέμορφα μπρουτζινα τριαντάφυλλα που φτιάχνει!
Για να μην μπλεξουμε με αστυνομία αν στήσουμε πάγκο προτείνω όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους να τα βάλουμε εδώ στο φορούμ για αγορές από τα μέλη αλλά και η ιδέα του μπαζαρ των ιδρύματων είναι καλή!
Επίσης μην ξεχνάτε πως μας είχε ζητηθεί αν μπορούμε να βοηθήσουμε στην διαμόρφωση του κήπου των παιδιών του ΠΕΝ.
Εκεί αξίζει να βοηθήσουμε και να δείξουμε και την μαστοροσυνη μας!

Μιχαλη πολυ ωραιο το φεγγαρακι και με ομορφα ζωντανα χρωματα !
Ο αερογραφος βαφει ωραια αλλα ειναι βαβουρα για μικρα κομματια !

Κυριάκο ναι να ασχοληθούμε με τη διαμόρφωση του κήπου (τι σημαίνει ΠΕΝ;)
Ποιος όμως θα αναλαβει συνεννοήσεις, προμήθειες, ωράρια εργασιας εκεί ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Προτυπο Εθνικο Νηπιοτροφειο.

Κοιτα τι ελεγα.
Με την συγκεντρωση χρηματων και αγορα εξοπλισμου, ξυλεια, βιδες μεντεσεδες κλπ να κανουμε κατασκευες στον κηπο τους.
Ενα παγκακι, μια κουνια με σχοινι στο δεντρο, εναν Πυργο με αναριχιση με σκαλα ακομη και αυτο που εφτιαξε ο Κωστας με το λαστιχο και αλλα!!!
Πιο αργα θα το κανω και ξεχωριστο θεμα για να το συζητησουμε εκτενεστερα!

Κυριάκο πολύ μεγάλη ευθύνη οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά, δεδομένου ότι το προϊόν δε θα έχει πιστοποίηση.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οκ, μεσα είμαι.

Sent from my iPad using Tapatalk

Κατασκευές με βίδες σε χώρο με παιδιά, και δη κήπο? Νο no no no no!

Κυριάκο συγνώμη, το ξέρω ότι ήταν τυχαίο παράδειγμα αλλά κάτι παθαίνω όσον αφορά στην παιδική ασφάλεια... Αν σας πω τι ιστορίες μου έχουν τύχει στα μαγαζιά, και μάλιστα από "επαγγελματίες" θα φρίξετε!

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά στα παγκακια και στις καρέκλες που κάθονται τα πιτσιρίκια σας ελέγχετε αν έχουν βίδες η καβιλιες πριν τα αφήσετε να ανέβουν?
Και στην τελική μαστοροσυνη έχουμε τα φτιάχνουμε και με καβιλιες και μισοχαρακτες ότι είναι να φτιάξουμε.
Καταλαβαίνετε πως το λέω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ο παππούς το λαστιχοαλογακι στην εγγονα του το έδωσε.

Προσωπικά όταν βρίσκομαι σε παιδική χαρά ή αντίστοιχο χώρο με τα ανίψια ή τη βαφτιστήρα μου, ναι ελέγχω πρώτα τα έπιπλα ή τα παιχνίδια. Έχω δει παιδί να σκίζεται στα δύο από εκτεθειμένη ξυλόβιδα σε τσουλήθρα, πίστεψέ με αυτό είναι αρκετό για να σε κάνει να προσέχεις τριπλά.

Εγώ πάντως δε θα ήθελα να φτιάξω κάτι που σε κάποιο καιρό θα παρουσιάσει προβλήματα ασφαλείας. Ειδικά κάτι που εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες ή ενδεχομένως σε ελλιπή συντήρηση.

Επί του προκειμένου η κουβέντα προφανώς γίνεται σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο και με αφορμή (όχι αιτία) αυτό που έγραψες. Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω πως εσύ συγκεκριμένα θα έκανες κακή δουλειά σε κάτι τέτοιο - μάλιστα είμαι σίγουρος για το αντίθετο και ξέρω πως συμφωνείς κι εσύ με το θέμα της ασφάλειας.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τ 519 Ξύλινο παγκάκι με 5 ξύλα μήκους 180cm.

Μήκος 180cm, Πλάτος 56cm, Ύψος 80cm.

Το παγκάκι αποτελείται από τον ξύλινο σκελετό (πόδια) και τα ξύλα καθίσματος (κάθισμα).

Γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά :

Ξύλινα στοιχεία εξοπλισμού :

Η ξυλεία είναι Πεύκη Αρκτικού Κύκλου πλαναρισμένη από όλες τις μεριές με στρογγυλεμένες τις ακμές υγρασίας 16-18%. Η Σύνθετη επικολλητή ξυλεία χρησιμοποιείται σε δομικά στοιχεία στα οποία τα φορτία που αναπτύσσονται είναι σημαντικά με υγρασία (8-10%).

Μεταλλικά στοιχεία εξοπλισμού :

Τα μεταλλικά μη ανοξείδωτα στοιχεία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού (αλυσίδες, βίδες, σύνδεσμοι κλπ) καθώς και ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι από χάλυβα θερμογαλβανισμένο ή βαμμένα ηλεκτροστατικά όπως προδιαγράφεται από την οδηγία ΕΝ1176-2008

Χρώματα και υλικά βαφής :

Τα βερνίκια και τα χρώματα με τα οποία προστατεύονται τα ξύλινα και μεταλλικά στοιχεία του εξοπλισμού είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση μη τοξικά και μη αναφλέξιμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν περιέχουν μόλυβδο, χρώμιο, κάδμιο ή άλλα βαρέα μέταλλα. Τα βερνίκια και τα χρώματα έχουν βάση το νερό ώστε να είναι κατάλληλα και ασφαλή για τα παιδιά. Η διαδικασία χρωματισμού των ξύλινων στοιχείων του εξοπλισμού γίνεται με ηλεκτροστατική βαφή όπως προδιαγράφεται από την οδηγία ΕΝ1176-2008 δίνοντας μεγάλη διάρκεια ζωής στην βαφή.

Συνδεσμολογία :

Όλες οι βίδες στήριξης καλύπτονται από στρογγυλεμένα πλαστικά προστατευτικά, τα οποία παρέχουν ασφάλεια, ενώ συγχρόνως αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του εξοπλισμού όπως προδιαγράφεται από την οδηγία ΕΝ1176-2008.

Όλες οι εκτεθειμένες επιφάνειες είναι στρογγυλεμένες, ώστε να μην υπάρχουν αιχμηρά άκρα όπως προδιαγράφεται από την οδηγία ΕΝ1176-2008.

Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Πιστοποιημένο κατά ISO 9001 και ISO14001.

637_baf418d7b8e0743cf0420caf4341e966.jpg

http://www.sportsandplay.gr/new-product-item.php?prodId=637&lang=el

Πιστεύετε δεν το έχουμε σαν κατασκευή???? Και χωρίς βίδες το φτιάχνουμε.
Επίσης οι βίδες πανεύκολα θαβονται στο ξύλο και στοκαρονται και δεν εξεχει τπτ.
Συγγνώμη αν ακούστηκα κάπως πριν δεν είχα πάντως τέτοιο σκοπό. Απλά πιστεύω πως έχουμε δυνατότητες.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

δεν είναι τίποτα σπουδαίο σαν κατασκευή, το έχουμε σίγουρα....το link παραπάνω το έβαλα όχι τόσο για το παγκάκι όσο για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για τέτοιες περιπτώσεις που υπάρχουν παιδιά.

Μα και εγω Σωτηρη για τις προδιαγραφες μιλαω.
Τωρα βεβαια το ξυλο μπορει να διαφερει αλλα δεν πειραζει. 10 χρονια μετα ας το πεταξουν.

Οπως ειχαμε δει τον χωρο της υπαρχουσας παιδικης χαρας τοτε με τον κυριακο ισως να μην χρειασθει ναφτιαξουμε κατι εκ νεου.απλα να βαψουμε επισκευασουμε το υπαρχοντα παιχνιδια της παιδικης χαρας .

Τις τελευταίες μέρες το νήμα "σεληνιάστηκε" κυριολεκτικά,οπότε θα συνεισφέρω κι εγώ τα φεγγαράκια μου :vollkommenauf:
IMG_20160913_204013.jpg
90 έτοιμες φεγγαρομπομπονιέρες.
Το μεγάλο το στόκαρα και το πέρασα βελατούρα και ριπολίνη (νερού) και θα γίνει κάτι σαν guest book...μαρκαδοράκι και μια ευχή για τον μπόμπιρα!
θα ακολουθήσουν καμιά δεκαριά ακόμα,για "εσωτερική κατανάλωση" και θα είναι "αλητείες καμαρωτές",σαν τα παρακάτω:

Attachments

• IMG_20160913_205347.jpg
    IMG_20160913_205347.jpg
    116.9 KB · Views: 180

Πολυ δουλεια ,πολυ υπομονη ,πολλα μπραβο ! Υπεροχα waldorf !!

Πολυ δουλεια ,πολυ υπομονη ,πολλα μπραβο ! Υπεροχα waldorf !!

Πολύ δουλειά,ναί!
Όταν το έβαλα σε μια ας πούμε "γραμμή παραγωγής",κατάφερα οριακά να βγάζω δέκα την ημέρα.
Όταν είπα ότι θα φτιάξω τις μπομπονιέρες του μπόμπιρα,ήξερα ότι θα βαρεθώ (το ίδιο μοτίβο κάθε μέρα για ώρες και μέρες),αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ την κούραση!
Δεν το περίμενα.Οικοδόμος είμαι και ξέρω από κουραστικές δουλειές (και δεν τις υπολογίζω κιόλας),αλλά αυτό ειλικρινά δεν το περίμενα!

Μπράβο Δημήτρη. Θα το χαρούν πολύ οι καλεσμένοι.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Thanks παππού κι εσένα Νίκο :ernaehrung004: