Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Ευχαριστώ πολύ!
Φοβερός!!! Τι άλλο να πω;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ πολύ!
Λίγη προσπάθεια θέλει αλλά κυρίως λάμες Precision cut της Bosch η οποίες είναι εξαιρετικές και το κάνουν αρκετά εύκολο.
Θα δεις ότι δεν είναι κάτι δύσκολο.
Η σέγα πάγκου θα δυσκολευτεί αρκετά καθώς επειδή το MDF (και ειδικά το 16mm) είναι κυρίως συνθετικό υλικό θα θερμαίνεται πολύ η λάμα με κίνδυνο να σπάσει-κοπεί.

Αριστο Αποτελεσμα μπραβο...
MDF 16αρι αραγε κοβει η σεγα παγκου?
γιατι τετοιες καμπυλες εγω με σεγα παλμικη αποκλειετε να βγαλω...

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Βεβαίως και υπάρχουν αλλά δεν τις έβαλα πιο μεγάλες γιατί φοβήθηκα μη "φορτώσω" πολύ την ιστοσελίδα

Περα απο το εργο σου και τις ικανοτητες σου, εκτιμω και τη σκεψη σου....:2thumb22sup:

Αλλα αφου υπαρχει ενδιαφερον, αν θες φορτωσε και μεγαλυτερες, δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ειναι μονο θεμα αισθητικης του καθενος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Ευχαριστώ πολύ!

Ευχαριστώ πολύ!
Λίγη προσπάθεια θέλει αλλά κυρίως λάμες Precision cut της Bosch η οποίες είναι εξαιρετικές και το κάνουν αρκετά εύκολο.
Θα δεις ότι δεν είναι κάτι δύσκολο.
Η σέγα πάγκου θα δυσκολευτεί αρκετά καθώς επειδή το MDF (και ειδικά το 16mm) είναι κυρίως συνθετικό υλικό θα θερμαίνεται πολύ η λάμα με κίνδυνο να σπάσει-κοπεί.
Ευχαριστω για τις συμβουλες θα δοκιμασω και θα ενημερωσω...ετσι και αλλιως θελω κατι αντιστοιχο για της μικρης το δωματιο...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

η ιστοσελίδα δεν νομίζω να φορτώνεται υπερβολικά αφού ένα εξωτερικό link βάζεις και η σελίδα απλά σε οδηγεί στο εξωτερικό link.
οι μικροφωτογραφίες θα παραμείνουν στο ίδιο μέγεθος, απλά θα είναι link προώθησης στην μεγάλη φωτογραφία.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σε ποιό link τις ανεβάζω όμως?

η ιστοσελίδα δεν νομίζω να φορτώνεται υπερβολικά αφού ένα εξωτερικό link βάζεις και η σελίδα απλά σε οδηγεί στο εξωτερικό link.
οι μικροφωτογραφίες θα παραμείνουν στο ίδιο μέγεθος, απλά θα είναι link προώθησης στην μεγάλη φωτογραφία.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο γείτονα
Ωραία κατασκευή

Κανε ενα λογιαριασμο πχ στο https://postimg.org/
Επειτα ανεβαζεις τις φωτογραφιες σου δινει τα λινκ για να τις ανεβασεις!
Απο το μενου του φορουν στην εισαγωγη απο πανω σου δινει ενα κουμπακι το οποιο ειναι η εισαγωγη του συνδεσμου για την εικονα!

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ετσι ειναι, ειδικα η πριονοκορδελα εινα το εργαλειο που ενδεικνυται για ακριβως αυτη τη δουλεια.

Για αυτον τον λογο προχωρησα σε μικρη πριονοκορδελα ασχετα αν μετα ειδα οτι μπορεις να κανεις πολλα πραγματα που γινονται στην σεγα παγκου, αλλα 1000 φορες πιο ευκολα, σταθερα και γρηγορα.

Δυστυχως για τα καυσοξυλα πρεπει να υπαρχει μεγαλη πριονοκορδελα -αυτες ολες οι μικρες της αγορας πολυ δυσκολα κοβουν πανω απο 4-5 εκατοστα σκληρο ξυλο, οπως ειναι η οξυα.

Χρονια στη wish list του μυαλου μου ειναι η μικρη της DeWalt. Eλαφρυα -μολις 23 κιλα- και κοβει max. υψος 15 εκατοστα! Απλα ιδανικη για ερασιτεχνες.

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4979

Μπορείς να κόψεις και με παγκοπριονο και jig. Αλλά με πριονοκορδελα κάνεις δουλειά στο τσακ μπαμ.
Εδώ βρήκα οξια 5 πόντους στον Κουνουβελη, αλλά είναι μεγάλο το πάχος.

Τέλειο σαράντα, απλά τελειο

Καλησπερα και παλι...
Τι χρωματα χρησιμοποιησες ειδικα για παιδια?

Μπράβο Σαράντη πολύ καλή καί σχολαστική δουλειά,μιά ερώτηση αυτή η ακριβή βάση δράπανου τής woolfcraft έχει τζόγους αριστερά-δεξιά ?

Επειδή κι εγώ κοιτάζω λίγο προς βάσεις Δημήτρη, βρήκα κάτι κουκλάκια Made in Germany.

https://www.wabeco-remscheid.de/?___store=en&___from_store=de

Ωραίες Βάσεις αλλά πανάκριβες Γιώργο.Αν τήν θές σταθερή σέ ένα χώρο,καλύτερα νά πάς σέ κολωνάτο δράπανο,αντί βάση δράπανου.
Εχω τήν Wolfcraft τήν μικρότερη αλλά έχει λίγο τζόγο,γιαυτό ρώτησα γιά τήν μεγαλύτερη.

Καλημέρα,
Δεν έχω βάλει κάποιο ειδικό χρώμα καθώς είναι μιά κατασκευή με την οποία δεν έρχεται σε επαφή κανένα παιδί και δεν μυρίζει.

Καλησπερα και παλι...
Τι χρωματα χρησιμοποιησες ειδικα για παιδια?

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Στις οδηγίες της έχει ρυθμίσεις για να μην έχει καθόλου τζόγο. Εγώ την έχω περίπου 4 χρόνια και δεν έχει τζόγο καθόλου.
Βέβαια όταν την αγόρασα δεν υπήρχαν οι επιλογές που υπάρχουν σήμερα. Εάν αγόραζα τώρα θα έβαζα αρκετά χρήματα παραπάνω και θα αγόραζα την Bosch PBD 40.

Μπράβο Σαράντη πολύ καλή καί σχολαστική δουλειά,μιά ερώτηση αυτή η ακριβή βάση δράπανου τής woolfcraft έχει τζόγους αριστερά-δεξιά ?

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Μπράβο γείτονα
Ωραία κατασκευή

Νομίζω ότι δεν είναι ακριβές. Και φαίνονται πολύ καλής ποιότητας.

Ωραίες Βάσεις αλλά πανάκριβες Γιώργο.Αν τήν θές σταθερή σέ ένα χώρο,καλύτερα νά πάς σέ κολωνάτο δράπανο,αντί βάση δράπανου.
Εχω τήν Wolfcraft τήν μικρότερη αλλά έχει λίγο τζόγο,γιαυτό ρώτησα γιά τήν μεγαλύτερη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

002.jpg

001.jpg

ένα μικρό κορμουδάκι από ελιά 9-11 διάμετρο και 20 μήκος, 2 ετών.
αρχικά είχε διάμετρο 16-17 αλλά είχε σκάσει το ξύλο και το έφαγα το χαλασμένο με το σκαρπέλο για να μείνει καθαρό το ξύλο μέσα.
μετά τρίφτηκε με τροχό και 60ρη, μετά στο τανκ με 120αρη, και τελείωσε με το παλμικό και το πολυεργαλείο με 240ρη
τελείωσε ξανά στον τροχό με τσόχα για να τονίσει τα νερά.

2 χέρια teak oil και 1 χέρι βερνίκι θαλάσσης....τώρα στεγνώνει.

από πάνω ανοίχτηκε μία τρύπα για ρεσώ με το κολονάτο και 40ρη της wolfcraft, το κολονάτο δυσκολεύτηκε κάπως....γιατί η τρύπα ανοίχτηκε στο κέντρο του κορμού.
το κεράκι είναι ίσιο ας είναι το ξύλο λοξό

Ωραίο προτζεκτάκι Σωτήρη. Ο πάγκος σε πλήρη χρήση !

Sent from my iPad using Tapatalk