Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο, σαν ζωντανό!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Το μεγαλύτερο ρεσώ που έχω δει! ;)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

O Σωτήρης ξέρει τι κάνει.

Mε μια πλήρη περιστροφή, γίνεται & κρεατοκόπτης έτσι ώστε να λιανίζει την προβατίνα.
Είναι Diy 2 σε 1.

:ernaehrung004:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

χα χα χα Κώστα !!

Σωτηρη εχεις το ρεκορ για το μεγαλυτερη βαση ρεσω -μεχρι στιγμης βεβαια :)) !!!

Επειδή απ´ όταν γύρισα απ´ το χωριό, κι επειδή έχω αφήσει και όλα τα βαριά και ογκώδη εργαλεία εκεί, γενικώς κολωβαράω.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω να φτιάξω κάποια μικρά κουτάκια/μπιζουτιέρες αλλά τη μια μου λείπει το παγκοπρίονο που άφησα στο χωριό, την άλλη ο ξεχονδριστήρας και την άλλη το router.
Σήμερα, διαβάζωντας και για τις βάσεις, σκέφτηκα, αντί για router, να χρησιμοποιήσω το κολωνάτο του Lidl με μια βάση φίλου μου που είναι ακόμα στο κουτί, αχρησιμοποίητη.
Δύσκολα πράγματα, βλέπωντας, και κυρίως πιάνωντας το ένα εργαλείο και το άλλο καταλαβαίνεις οτι παιλζει ο λύκος με τ´ αρνί.
Η βάση είναι τεράστια γί αυτό το γομάρι τη βάση, κι επειδή για να δουλέψει όλο αυτό χρειάζονται πατέντες... ήταν και μεσημέρι και πεινούσα... βαρέθηκα και το άφησα κι αυτό για αύριο...:flipout:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    158.1 KB · Views: 283
  • image.jpg
    image.jpg
    170.1 KB · Views: 283

Καλησπέρα στην παρέα,
ένα ακόμα project για το δωμάτιο του μικρού...
Plane 023.jpg

004.jpg

005.jpg

πέρσι το καλοκαίρι κάποιος έφτιαξε κεραμοσκεπή ή πέργκολα και πέταξε στα σκουπίδια ότι ξύλα ρετάλια του είχαν μείνει, είτε από λάθη είτε από περισσεύματα...μάζεψα και εγώ ότι είχε πετάξει, τα χάλια τα έκαψα το χειμώνα, και κράτησα μερικά μήπως τα κάνω κάτι χρήσιμο.

όσο είχε περιθώριο το pts10 σε ύψος έκοψα κομμάτια πάχους περίπου 1εκ, δυστυχώς δεν είχα τρόπο να τα κάνω τετράγωνα λόγω περιορισμού του ύψους κοπής.
τρίφτηκαν με το τανκ (ανάποδα) να καθαρίσει το ξύλο, μετά με μία ροδέλα σημάδεψα ημικύκλια στις γωνίες και τις έφαγα στο τανκ, φινίρισμα έγινε με το πολυεργαλείο.
κατόπιν τρίφτηκαν με λεπτό κόκκο και γυάλισαν.

χτες λοιπόν τα πέρασα ένα χέρι ωμό λινέλαιο και όταν στέγνωσε το βράδυ, είπα για γρηγοράδα να τα ψεκάσω με το γυαλιστερό σπρέι του λιντλ, μία χαρά έγιναν....και είπα να τα αφήσω έξω να στεγνώσουν ώστε σήμερα να ήταν έτοιμα....σκατά...το βράδυ κόλλησε πάνω στο ξύλο έντομα , σκόνες, φύλλα κλπ...

με τα νεύρα τσατάλια άρχισα σήμερα πρωί να τα τρίβω να φύγουν τα παλιά....σκατά ξανά...εκείνο το σπρέι του λιντλ έχει κατασκευαστεί για να σε βασανίζει σε περίπτωση λάθους που θες να το βγάλεις...μετά από ώρες τελικά έφτασα ξανά στο ξύλο, οπότε πέρασα ένα χέρι βερνίκι καρυδιά του λιντλ και μόλις στέγνωσε ένα χέρι βερνίκι θαλάσσης για να γυαλίσει...τώρα στεγνώνουν.

είναι σουβέρ.

Πολύ ωραία Σωτήρη.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Plane 001.jpg
Plane 005.jpg
Plane 002.jpg
Plane 011.jpg
Plane 013.jpg
Plane 014.jpg
Plane 017.jpg
Plane 018.jpg
Plane 019.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημέρα. Έτοιμο για απογείωση. Μπράβο.

Μέχρι & την φωτο πριν το βάψιμο με τα χρώματα μου εμένα άρεσε λίγο πιο πολύ (όμως προσωπικά γούστα είναι αυτά θα μου πεις).

Παππούς Κ.

Πολυ ωραιο! Και εμενα μου αρεσε και πριν το βαψιμο.
Δοκιμασε να φτιαξεις κανονικα πτερυγια για την ελικα, θα δειξει ακομα πιο ωραιο, πιστευω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

και το τελικό αποτέλεσμα...
Plane 022.jpg

το είχα σκεφθει για κανονικά πτερύγια αλλά 'ηθελα να έχουν την αίσθηση της περιστροφικής κίνησης (το οποίο δεν φαίνεται στη φωτό)
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

ΦΟΒΕΡΟ Σαράντη. Θα το χαρεί σίγουρα ο πιτσιρικάς!!!

Φιλε σε βρισκω πολυ δυνατο, καλλιτεχνης, συγχαρητηρια!!

attachment.php

Μπρααβο καλλιτεχνη!
:firstprize: