Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ μ´ αρέσει ειλικρινά που πιστεύεις ακόμα (στην ιδέα) στον Άγιο Βασίλη Νικόλα.

Εγώ φέτος λέω να του ζητήσω να μου φέρει μια μεγάλη πριονοκορδέλα αλλά εκεί & αν δεν χωράει με τίποτα να μπει μαζί της από την καμινάδα & να μου την αφήσει στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κάτω.

Μμμμμμ! όμως τώρα που το σκέφτομαι εγώ στην ταράτσα την θέλω !!! :drool1: :drool1: :drool1:

Στολισε στην ταράτσα το δέντρο!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα no comment! :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δεν το ήξερα γιατί στη οεριοχή τη δική μας δεν ελτυχε να δω κάποιο.
Μια φορά όμως σε μια βόλτα στα χωριά της Ηπείρου είδα, στο Τσεπέλοβο αν δεν κάνω λάθος, μια τεράστια τηλιά που όταν ανθίζει μοσχονολάει ο τόπος.
Στην Αθήνα πουλάει κάποιος φλαμούρι;
Δεν ξέρω τι βραβεία έκανα στην αλλη μου απάντηση, οπότε....
Πρέπει να έχει Φλαμουρια ο Μπιτης και ο Κουνουβελης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κώστα
Πολύ καλό το ελκηθρακι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Δεν ξέρω τι βραβεία έκανα στην αλλη μου απάντηση, οπότε....
Πρέπει να έχει Φλαμουρια ο Μπιτης και ο Κουνουβελης

Αντώνη σ´ ευχαριστώ πολύ.
Ρίχνωντας μια ματια στα ξύλα που πουλάνε είδα οτι έχουν και φτελιά. Αν και μου το έχουν πει στο χωριό οτι είναι καλό ξύλο εγώ ποτέ δεν του έδωσα σημασία, ίσως επειδή είναι γεμάτος ο τόπος και φυτρώνουν ανεξέλεγκτα. Τα χρησιμοποιούμαι μόνο για καυσόξυλα.
Μήπως να το ξαναδώ λίγο καλλίτερα το θέμα; :chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Αντώνη σ´ ευχαριστώ πολύ.
Ρίχνωντας μια ματια στα ξύλα που πουλάνε είδα οτι έχουν και φτελιά. Αν και μου το έχουν πει στο χωριό οτι είναι καλό ξύλο εγώ ποτέ δεν του έδωσα σημασία, ίσως επειδή είναι γεμάτος ο τόπος και φυτρώνουν ανεξέλεγκτα. Τα χρησιμοποιούμαι μόνο για καυσόξυλα.
Μήπως να το ξαναδώ λίγο καλλίτερα το θέμα; :chinscratch:

στην χώρα μας πάντως η φτελιά είναι προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η ξύλευση. επιτρέπεται μόνο για τις περιόδους που δίνουν από τα δασαρχεία για καυσόξυλα αλλά μόνο αν είναι ξερά τα δένδρα. η φτελιά όπως είναι γνωστό έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια από κάποιον μύκητα και ξεραίνεται.
εδώ στις σέρρες αρκετοί το ψάχνουν το συγκεκριμένο ξύλο για κατασκευή εξωτερικών επίπλων και κατασκευών λόγω αντοχής στο χρόνο.

στην χώρα μας πάντως η φτελιά είναι προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η ξύλευση. επιτρέπεται μόνο για τις περιόδους που δίνουν από τα δασαρχεία για καυσόξυλα αλλά μόνο αν είναι ξερά τα δένδρα. η φτελιά όπως είναι γνωστό έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια από κάποιον μύκητα και ξεραίνεται.
εδώ στις σέρρες αρκετοί το ψάχνουν το συγκεκριμένο ξύλο για κατασκευή εξωτερικών επίπλων και κατασκευών λόγω αντοχής στο χρόνο.

Παύλο τεράστια δένδρα δεκαετιών ξεραίνονται σε χρόνο dt. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτε, εκεί που τα βλέπεις πράσινα σε μια βδομάδα γίνονται καφέ.
Το μόνο που τα σώζει είναι οτι οι ρίζες τους απλώνουν γύρω-γύρω και πετάγονται παντού νέα βλαστάρια.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τελικά έφτιαξα κάτι που ήθελα πολύ καιρό να κάνω , έγινε κλασικά απο 18αρι έλατο , και το πέρασα 2 χέρια με λάδι κατάλληλο για τρόφιμα (έχει σκιστεί η ετικέτα και δεν θυμάμαι όνομα ) , ναι το ένα μαχαίρι έχει διαφορετική λαβή (αλλά δεν μου έβγαινε το σέτ ) , το χέρι που κρατάει την ασπίδα έπρεπε να το κάνω πιο χοντρό γι'αυτό έβαλα επιπλέον κομμάτι γιατί θα έσπαγε σίγουρα , η βάση είναι στραβοκομμένη , τα μαχαίρια είναι απο το LIDL , τα σχεδια τα βρήκα σε τύπο που άνοιγαν μόνο με πρόγραμμα για cnc και δεν μπορουσαν να εκτυπωθούν απευθείας , γι'αυτό τα ''εκλεψα '' απο την οθονη με το στάνταρ πρόγραμμα των windows και τα προσάρμοσα με την ''ζωγραφική'' στο μέγεθος που ήθελα . Όποιος θέλει του τα στέλνω σε όλες τις μορφές

Ζητώ συγνώμη για την μεγάλη εισαγωγή και για τις πολλές φώτο αλλά δεν ήξερα ποιες να βάλω και έβαλα αρκετές ,

20161015_232258_zpskzsagflp.jpg

20161020_154129_zpszoodb7cv.jpg

20161020_154159_zps34hh7vzs.jpg

20161020_154205_zpslzyqng86.jpg

20161020_154226_zpsllg4qg26.jpg

20161020_154423_zpsbtdducz2.jpg

20161020_154539_zpsoscd9rwc.jpg

20161020_154616_zps56s6cjbc.jpg

20161020_154735_zpszmqdwir6.jpg

20161020_163135_zpsekwmskph.jpg

Τελικά έφτιαξα κάτι που ήθελα πολύ καιρό να κάνω , έγινε κλασικά απο 18αρι έλατο , και το πέρασα 2 χέρια με λάδι κατάλληλο για τρόφιμα (έχει σκιστεί η ετικέτα και δεν θυμάμαι όνομα ) , ναι το ένα μαχαίρι έχει διαφορετική λαβή (αλλά δεν μου έβγαινε το σέτ ) , το χέρι που κρατάει την ασπίδα έπρεπε να το κάνω πιο χοντρό γι'αυτό έβαλα επιπλέον κομμάτι γιατί θα έσπαγε σίγουρα , η βάση είναι στραβοκομμένη , τα μαχαίρια είναι απο το LIDL , τα σχεδια τα βρήκα σε τύπο που άνοιγαν μόνο με πρόγραμμα για cnc και δεν μπορουσαν να εκτυπωθούν απευθείας , γι'αυτό τα ''εκλεψα '' απο την οθονη με το στάνταρ πρόγραμμα των windows και τα προσάρμοσα με την ''ζωγραφική'' στο μέγεθος που ήθελα . Όποιος θέλει του τα στέλνω σε όλες τις μορφές

Ζητώ συγνώμη για την μεγάλη εισαγωγή και για τις πολλές φώτο αλλά δεν ήξερα ποιες να βάλω και έβαλα αρκετές ,

20161015_232258_zpskzsagflp.jpg

20161020_154129_zpszoodb7cv.jpg

20161020_154159_zps34hh7vzs.jpg

20161020_154205_zpslzyqng86.jpg

20161020_154226_zpsllg4qg26.jpg

20161020_154423_zpsbtdducz2.jpg

20161020_154539_zpsoscd9rwc.jpg

20161020_154616_zps56s6cjbc.jpg

20161020_163135_zpsekwmskph.jpg

Μια χαρά είναι. Μπράβο σου.

Ίσως εγώ να μην του έβαζα το επάνω εξάρτημα (αναπτήρας/τσακμάκι?) γιατί σαν να "κουκουλώνει" κ φορτώνει πολύ τον μονομάχο σου.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μια χαρά είναι. Μπράβο σου.

Ίσως εγώ να μην του έβαζα το επάνω εξάρτημα (αναπτήρας/τσακμάκι?) γιατί σαν να "κουκουλώνει" κ φορτώνει πολύ τον μονομάχο σου.
Νομίζω είναι για να τροχίζει τα μαχαίρια.
Κι ας πούμε πως είναι το δόρυ του.

Πολύ καλό πάντως. Μπράβο!!!

Ωραία και πρακτική κατασκευή. Ευτυχώς δεν τον πέτυχε κανένα...χαχα

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραίο Γιάννη.
Γιώργο είπαμε, όχι Γιάννη.

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:

Νομίζω είναι για να τροχίζει τα μαχαίρια.
Κι ας πούμε πως είναι το δόρυ του.

Πολύ καλό πάντως. Μπράβο!!!

Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια .

Μέσα έπεσες , ματσάτι νομίζω το λένε για να τροχίζεις τα μαχαιρια είναι , ασχετα αν δεν έχω καταφέρει ποτε να τροχίσω κανένα σωστά.
Κάτι έπρεπε να κάνει το άλλο χέρι και με την ασπίδα ταιριάζει ένα δόρυ !!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαχαχαχα ΓΙΩΡΓΟΣ το βαφτιστικό μου !!!

Γιωργο παρα πολυ ωραιο και πρωτοτυπο σχεδιο για τα κουζινομαχαιρα, μπραβο!!!

Το ακονιστηρι ομως δεν μου "καθεται" καλα ουτε σταθερα!

Eγω θα το εβαζα με την λαβη μπροστα, οπως τα αλλα μαχαιρια, και ειτε θα εκανα τρυπα στο ξυλο για να χωρα η λαμα του ειτε βαθουλωμα 'U' στην κορυφη της ασπιδας.

Νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα αισθητικα αλλα και λειτουργικα. Ο πολεμιστης θα ειναι σαν να θελει να σου πεταξει την λιμα για να ακονισεις τα μαχαιρια :))

Γιώργο πολύ καλό το αποτέλεσμα .... μια επιφύλαξη όμως για τις ακάλυπτες λάμες των μαχαιριών επάνω στον πάγκο.
Συνήθως τον πάγκο τον σκουπίζουμε με πανί ή κάτι άλλο ...και αν το ακάλυπτο χέρι πέσει επάνω στην λάμα λόγω κεκτημένης ταχύτητας ...δεν αργεί η ζημιά.

Μπραβο και απο εμενα!

Μπράβο Γιώργο, μου αρέσει πάρα πολύ.