Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Όχι Κώστα.Καλαμάκια-σουβλάκια (αναλόγως από πια περιοχή της χώρας είσαι :flipout: )
Και για να είμαστε σίγουροι στην περιγραφή:ξυλάκια από μπαμπού!

:a0210:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Waldorf το ξερεις οτι με το ρυθμο που πας και με τις υπεροχες δημιουργιες σου εισαι ενα βημα πριν ανοιξεις εκθεση??

Κι επειδή δεν πετάμε (σχεδόν) τίποτα,με ό,τι έμεινε απ`τα δαχτυλίδια έφτιαξα μερικά minimal (ή primitive,όπως το πάρε κανείς) χιονανθρωπάκια:
View attachment 133458

Χαρμα οφθαλμου!!!

Τοσο απλα αλλα τοσο ομορφα. Τι μπορει να προσφερει ενα απλο εργαλειο και λιγο μερακι τελικα!! Μπραβο και παλι Δημητρη!

Κι επειδή δεν πετάμε (σχεδόν) τίποτα,με ό,τι έμεινε απ`τα δαχτυλίδια έφτιαξα μερικά minimal (ή primitive,όπως το πάρε κανείς) χιονανθρωπάκια:
View attachment 133458

Δημήτρη και πάλι μπραβο...βρήκες τροπο κατι που θα πετιόταν τελικά να το χρησιμοποιήσεις...

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό μεσημέρι & Χρόνια Πολλά

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν έχει τελειώσει ακόμα !

Κουκλί! Θα το βάψεις Κώστα;

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Πολυ ωραιο. Δοκιμασε και με σκληρο ξυλο που θα βγαλει πιο καθαρες γραμμες. Αν ριξεις και 2-3 χερια βερνικι θα πατησουν και καλυτερα στα κοψιματα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ωραιο. Δοκιμασε και με σκληρο ξυλο που θα βγαλει πιο καθαρες γραμμες. Αν ριξεις και 2-3 χερια βερνικι θα πατησουν και καλυτερα στα κοψιματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κουκλί! Θα το βάψεις Κώστα;

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

:ernaehrung004:
Δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι 2 τελευταίες φωτο είναι από το site.
Βερνίκι άχρωμο σατινέ.

Συνονοματε, τα σεβη μου. Το εχω σταμπαρει εδω και καιρο αυτο το σχεδιο με το φορτηγο-παζλ, ειναι απο αυτα που εχω κατα νου να φτιαξω οοοοοταν παρω σεγα η κορδελα.
Ωραιο θα βγει, θα εκανα δοκιμη να περασω τα ροδακια και το καθε αμαξακι με διαφορετικα stains για να εχει το καθενα αλλη σκουροτητα, στε φυσικα χρωματα ξυλου παντα. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συνονοματε, τα σεβη μου. Το εχω σταμπαρει εδω και καιρο αυτο το σχεδιο με το φορτηγο-παζλ, ειναι απο αυτα που εχω κατα νου να φτιαξω οοοοοταν παρω σεγα η κορδελα.
Ωραιο θα βγει, θα εκανα δοκιμη να περασω τα ροδακια και το καθε αμαξακι με διαφορετικα stains για να εχει το καθενα αλλη σκουροτητα, στε φυσικα χρωματα ξυλου παντα. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραίο παππού κωστα! Με την επιτραπέζια σεγα το εκοψες?

Πολύ ωραίο παππού κωστα! Με την επιτραπέζια σεγα το εκοψες?

Nαι, την κόκκινη της Einhell.

κατορθωμα και για σενα και για τη σεγα!
την ιδια εχω και εγω αλλα τοσο παχυ ξυλο δεν εχω καταφερει να κοψω

κατορθωμα και για σενα και για τη σεγα!
την ιδια εχω και εγω αλλα τοσο παχυ ξυλο δεν εχω καταφερει να κοψω

Γιατί το λες αυτό. Εδώ δεν θέλει στρογγυλό πριονάκι.

Το ακούω - το διαβάζω από πολλούς.
Με πριονάκι 18 δόντια στην ιντσα, το ποντεσιομετρο λίγο πάνω από την μέση κ το ποδαρικό να πατάει το ξύλο μια χαρά το κόβει. Βέβαια θέλει κ καλό τεντωμα το πριονάκι.

το προβλημα μαλλον ειναι οτι το παω πολυ γρηγορα.
γιατι εχω παρει καλες λαμες τις proxxon, εχω δοκιμασει το τεντωμα σε διαφορα σταδια
οποτε τι μενει?? η το παω γρηγορα η ο ''μαστορας'' ειναι αμπαλος:huh2:

Μπράβο μαστρο-παππού. Παραγωγή παιχνιδιών...

Μπράβο Κώστα,πολύ ωραία ιδέα (και εκτέλεση εννοείται) και φοβάμαι ότι θα στη "κλέψω"!
Κατά σύμπτωση μόλις τελείωσα κι εγώ ένα παζλ,για πολύ μικρότερο παιδάκι όμως:
IMG_20161028_155503.jpg
IMG_20161028_155630.jpg
IMG_20161028_155805.jpg
Το βάψιμο της "βάσης" μου βγήκε αρκετά πιο "ενήλικο",αλλά τελικά μου άρεσε και το κράτησα.

το προβλημα μαλλον ειναι οτι το παω πολυ γρηγορα.
γιατι εχω παρει καλες λαμες τις proxxon, εχω δοκιμασει το τεντωμα σε διαφορα σταδια
οποτε τι μενει?? η το παω γρηγορα η ο ''μαστορας'' ειναι αμπαλος:huh2:

Όχι μωρέ, εξοικείωση θέλει.

Μπράβο μαστρο-παππού. Παραγωγή παιχνιδιών...

Μπράβο Κώστα,πολύ ωραία ιδέα (και εκτέλεση εννοείται) και φοβάμαι ότι θα στη "κλέψω"!
Κατά σύμπτωση μόλις τελείωσα κι εγώ ένα παζλ,για πολύ μικρότερο παιδάκι όμως:
Το βάψιμο της "βάσης" μου βγήκε αρκετά πιο "ενήλικο",αλλά τελικά μου άρεσε και το κράτησα.

:flipout: :ernaehrung004: