Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Σημαδευεις τη τρυπα που θες.

Ευκολο ειναι, μετρα την αποσταση του κεντρου του μπιτ απο την ακρη του ρουτερ, εστω 5cm.

Τοποθετεις φρακτες σε αποσταση 5 ποντους απο το σημαδεμα της τρυπας. (Offset)

Αν το ρουτερ δεν ειναι κυκλικο δηλαδη να εχει ισες αποστασεις σε καθε κατευθηνση, θελει λιγο μαγκια να μετρησεις το οφσετ για να κοψεις σωστα.
Γιυταο και το δικο μου εχει μια παρατυπια πισω. Δεν υπολογισα σωστα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φοβαμαι πως αν το κανω τωρα δεν θα καθισουν σωστα.

Δεν εχω μαυρο...
Βασικα ηθελα πιο μικρους δεικτες, αλλα αυτους παρηγγειλα αυτους πηρα.

Θα ηθελα να γραψω χαρακτηρες αλλα δεν ξερω πως θα μπορουσε να γινει αυτο ωστε να ειναι αριστα γωνιασμενοι οι χαρακτηρες. Ισως με ψηφιακα εκτυπωμενα αυτοκολλητα.

Monaco :love:

Γιατι δεν χρησιμοποιεις κοπτικο αντιγραφης με το ρουλεμαν στο πανω μερος?
Μετα η κατασκευη οποιασδηποτε τρυπας ειναι ευκολη χρησιμοποιωντας 4 ταβλες απο μελαμινη ή mdf 100mmx500mm με ταινια διπλης οψης.
Οπως φαινεται παρακατω. Το ρουλεμαν ακουμπα πανω στο εσωτερικο σοκορο και το κοπτικο κοβει ακριβως σε αυτην την διασταση.

fre.png

Μπορεις να κανεις και πιο μικρα ή μεγαλυτερα μηκη για μικροτερες/μεγαλυτερες τρυπες.

Template_cutter_small.jpg

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ερώτηση-απορία:
Αυτά τα ρολόγια δεν ξεσκονίζονται ποτέ ....γιατί με ξεσκονιστήρι... πάνε οι δείκτες... :flipout::flipout:

Όπως όλα θέλουν την προσοχή τους.
Άσε που μπορείς εύκολα να τους βγάλεις και να κάνεις δουλειά!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με λίγη υπομονή και προσπάθεια καθορίζονται. Όμως μπορεί πολύ εύκολα να βγουν κ να ξανά μπουν οι δείκτες.

Δηλαδή θα πω εγώ της γυναίκας μου που ξεσκονίζει δυο φορές την ημέρα ... φώναζε με να τους βγάλω ...μπααα θα βάλω τζάμι μπροστά.
Μήπως έχει ρωτήσει κανένας αν υπάρχουν μηχανισμοί που να δουλεύουν όπως τα "ηλεκτρικά" ρολόγια ...δηλ. να μην κάνουν τικ-τακ αλλά ο δευτερολεπτοδείκτης να τρέχει συνεχόμενα ??
Θέλω να φτιάξω ενα με μεγάλα νούμερα για την κρεβατοκάμαρα ...και μου την σπάνε τα τικ τακ.

Γιατι δεν βαζεις μια μινι ηχοπαγιδα για τα 'τικ τακ'? Που να ψαχνεις τωρα για ρολογακια χωρις ηχο.

" μινι ηχοπαγιδα " ....Μεγάλε ...το τερμάτισες !!! :flipout:-bye-
Θα βάλω τον μηχανισμό που έχω στο ήδη υπάρχων. Δεν κάνει τικ-τακ. :flipout::flipout:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίο Νεκ το ρολόι.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δηλαδή θα πω εγώ της γυναίκας μου που ξεσκονίζει δυο φορές την ημέρα ... φώναζε με να τους βγάλω ...μπααα θα βάλω τζάμι μπροστά.
Μήπως έχει ρωτήσει κανένας αν υπάρχουν μηχανισμοί που να δουλεύουν όπως τα "ηλεκτρικά" ρολόγια ...δηλ. να μην κάνουν τικ-τακ αλλά ο δευτερολεπτοδείκτης να τρέχει συνεχόμενα ??
Θέλω να φτιάξω ενα με μεγάλα νούμερα για την κρεβατοκάμαρα ...και μου την σπάνε τα τικ τακ.

Υπαρχουν, αυτο που εβαλα τετοιο ειναι.

Για πες Νεκ .... από που και κωδικό

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίο ρολογακι Νεκ.
Μπράβο.

Δημήτρη μολις βρω χρόνο θα ανεβάσω link για βιντεάκι που δείχνει τον τροπο που περιέγραψε ο jks13 Γιάννης (;)

Sent from my iPad using Tapatalk

Το βρήκα.
Δες τι κανει ο πιτσιρικάς
https://youtu.be/InipG5bb7B4
Πιτσιρικάς αλλα με κατι α... (Εργαλεια ΝΑ) !

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίο ρολογακι Νεκ.
Μπράβο.

Δημήτρη μολις βρω χρόνο θα ανεβάσω link για βιντεάκι που δείχνει τον τροπο που περιέγραψε ο jks13 Γιάννης (;)
Το βρήκα.
Δες τι κανει ο πιτσιρικάς

Εργαστήριο όμως; Και τι εργαλεία! Festool! Φτώχεια καταραμένη.:furious3:
Ωραίο πράγμα να τα βρίσκεις έτοιμα...

Όλα festtool ο πιτσιρικάς και ξεχονδριστηρα dewalt και μεις παιδευομαστε να πάρουμε ένα παγκοπριονο. Γκρρρ

Όλα festtool ο πιτσιρικάς και ξεχονδριστηρα dewalt και μεις παιδευομαστε να πάρουμε ένα παγκοπριονο. Γκρρρ

Παλιά λέγαμε "παίζει ρόλο από τι @@@ γεννηθείς". :ciao:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ρολογακι τοιχου σπεσιαλλλ λεμε

Παλετοξυλα πλανισμενα, κολληθηκαν μαζι, τριφθηκαν ασχημα με το τανκς.
Σκαφτηκε με το ρουτερ η υποδοχη για το μηχανισμο, 3mm εμειναν εμπρος απο αυτο.
Κοπηκε το περιγραμμα με κορδελα της σπροξον και εγινε, οσο μπορουσε να γινει, φινιρισμα με το το τανκς ξαπλωτο.
Καβιλιες στις θεσεις των ωρων, βερνικι νερου και τελικο ψεκαζμα με γυαλιστερο διαφανο βερνικι.

image hosting 30 mb
Μπραβο μαστορα!
Εξυπνο και ωραιο!!!

Εργαστήριο όμως; Και τι εργαλεία! Festool! Φτώχεια καταραμένη.:furious3:
Ωραίο πράγμα να τα βρίσκεις έτοιμα...

Έλα ντε...
Κι εγώ το εργαστήριο κοίταζα. :cool4: γιατί η καρασκευή του νομίζω οτι είναι για πολύ συγκεκριμένες διυλειές που χρειάζονται ελάχιστο βάθος, πχ μεντεσέδες.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ρολογακι τοιχου σπεσιαλλλ λεμε

Παλετοξυλα πλανισμενα, κολληθηκαν μαζι, τριφθηκαν ασχημα με το τανκς.
Σκαφτηκε με το ρουτερ η υποδοχη για το μηχανισμο, 3mm εμειναν εμπρος απο αυτο.
Κοπηκε το περιγραμμα με κορδελα της σπροξον και εγινε, οσο μπορουσε να γινει, φινιρισμα με το το τανκς ξαπλωτο.
Καβιλιες στις θεσεις των ωρων, βερνικι νερου και τελικο ψεκαζμα με γυαλιστερο διαφανο βερνικι.

image hosting 30 mb

Μάλλον οι μάυροι δείκτες θα του πήγαιναν περισσότερο αλλά και πάλι είναι πολύ όμορφο!
Ελπίζω να μην κόλλησες τον μηχανισμό στο ξύλο, γιατί σε ένα αντίστοιχο ρολόι που έφτιαξα αναγκάστηκα να του τον αλλάξω! (ευτυχώς δεν τον είχα κολλήσει :2thumb22sup:) Ωραία ιδέα έδωσες με τις καβίλιες!

Μηχανισμούς εδώ Αθήνα που θα βρώ; Ξέρει κανένας;
Μη μου πείτε απο Κινέζους κλπ, έχω θέμα με τις ιντερνετικές αγορές...
Σε είδη χόμπι κτλ κτλ μπορείς να βρεις...
Πχ ένα υπερπλήρης τέτοιο κατάστημα με είδη χόμπι είναι το HOBBYWOOD... Στον περισσό...

Sent from my 1+2