Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αν θυμάστε το κούτσουράκι με την ωραία καρδιά θα την αναγνωρίσετε σε αυτό το απλό κρεμαστό που έκανα σήμερα για την darling μου!

Attachments

• Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (26).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (26).jpg
    164.9 KB · Views: 127
Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Σε είδη χόμπι κτλ κτλ μπορείς να βρεις...
Πχ ένα υπερπλήρης τέτοιο κατάστημα με είδη χόμπι είναι το HOBBYWOOD... Στον περισσό...

Σ´ ευχαριστώ πολύ... :a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νικόλα πολύ ωραίο...
Φαντάσου να μη βαριόσουν και να το έτριβες και λίγο παραπάνω... :grinning-smiley-043

Mπραβο Νικο, εισαι gentleman!!!

..si acum faci asta..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χαχαχα!Δε βαριόμουν φίλε,δεν ήξερα πως να το τρίψω ώστε να φύγουν τα γρέζια απο την κορδέλα!Έκανα τη μαλακία να το φετιάσω πρώτα στο 0,5cm και μετά να προσπαθώ να το τρίψω!Ε μετά έπρεπε να φύγω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σας ευχαριστώ,το άλλο θα είναι καλύτερο!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δούλεψα λίγο το πρωί πριν πάω στο μαγαζί και λίγο τώρα που γύρισα με το προξξονάκι.
Σταμάτησα όμως γιατί φοβάμαι μην ακούγεται πολύ στην πολυκατοικία και φρικαρουν με το νέο μου παιχνίδι. Αν προλαβω μπορεί αύριο πρωί να τελειώσω με τις κοπές.
IMG_20161209_225744325.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι θα δουνε τα ματακια μας σε λιγο καιρο τοσο ζεστα και καλα που το εχεις παρει το θεμα!! Μπραβο βρε Κωστα, 'εγραψες' παλι!! :a0210:

(μετεφερα το ποστ με την κατασκευη σου εδω που ειναι το ταιριαστο νημα)

Μπράβο !!!! Όντως έχουμε να δούμε απίστευτα πράγματα στο άμεσο μέλλον !!!

Ωραίος ο Κώστας :a0210:

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δούλεψα λίγο το πρωί πριν πάω στο μαγαζί και λίγο τώρα που γύρισα με το προξξονάκι.
Σταμάτησα όμως γιατί φοβάμαι μην ακούγεται πολύ στην πολυκατοικία και φρικαρουν με το νέο μου παιχνίδι. Αν προλαβω μπορεί αύριο πρωί να τελειώσω με τις κοπές.
View attachment 135390

Μπράβο, ένα δάκρυ κύλησε.κλαψ

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, χαιρομαι που σας αρεσουν, παρ'οτι ειναι ακομα ημιτελη.
Μου εχει κατσει καλα το εργαλειο απ'οτι φαινεται, το περιμενα πιο υσηχο απο κραδασμους και θορυβο, αλλα μπορει και να ειναι οντως, δεν εχω καποιο μετρο συγκρισης. Θα ηθελα σε καποια ευκαιρια να δω και καποιο ιδιο καθως και αλλο ανταγωνιστικο να συγκρινω τη λειτουργια τους.
Περισσοτερα εν καιρω, καλο ΣΚ σε ολους, για εμας τους εμποροϋπαλληλους εχει ξεκινησει ηδη το εορταστικο σερι χωρις αργιες τις Κυριακες, οποτε ο χρονος για κατασκευες ειναι λιγος.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, χαιρομαι που σας αρεσουν, παρ'οτι ειναι ακομα ημιτελη.
Μου εχει κατσει καλα το εργαλειο απ'οτι φαινεται, το περιμενα πιο υσηχο απο κραδασμους και θορυβο, αλλα μπορει και να ειναι οντως, δεν εχω καποιο μετρο συγκρισης. Θα ηθελα σε καποια ευκαιρια να δω και καποιο ιδιο καθως και αλλο ανταγωνιστικο να συγκρινω τη λειτουργια τους.
Περισσοτερα εν καιρω, καλο ΣΚ σε ολους, για εμας τους εμποροϋπαλληλους εχει ξεκινησει ηδη το εορταστικο σερι χωρις αργιες τις Κυριακες, οποτε ο χρονος για κατασκευες ειναι λιγος.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είσαι μακριά αλλιώς θα σου φερνα το δικό μου να συγκρίνεις

Και μετα θα ακούσετε και καμία Dremel και θα καταλάβετε τι παει να πει θορυβώδης σεγα :p

Και μετα θα ακούσετε και καμία Dremel και θα καταλάβετε τι παει να πει θορυβώδης σεγα :p

χαχαχα, ακριβως!!!
Δεν υπαρχει πιο θορυβωδης σεγα απο την dremel, η οποια ειναι και η μικροτερη και ελαφρυτερη σεγα που υπαρχει!!! Παρα πολυ καλη σεγα ομως.

Ή φασαρία ήταν από τις βασικές παραμέτρους που έλαβα υπ'οψιν, δεδομένου ότι τη δουλεύω σε διαμέρισμα με μόνιμους κατοίκους γύρω γύρω. Τις νορμαλ ώρες είναι μία χαρά, σαν να καθαρίζεις το σπίτι με ηλεκτρική ας πούμε. Για πιο αργά όμως που έχει ηρεμήσει ο κόσμος ίσως ακούγεται, οποτε δε θέλω να ενοχλω.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πήρες Κώστα την Proxxon πολύ ζεστά. Μπράβο σου. Κρίμα που δεν έχεις τον χρόνο που θα ήθελες. Κάποια στιγμή θα έχεις και θα δημιουργήσεις.

Μίνι φωτιστικό από καρυδιά.

IMG_20161210_182122.jpg

IMG_20161210_182134.jpg

IMG_20161210_182144.jpg

IMG_20161210_182322.jpg

IMG_20161210_182449.jpg

To πρώτο φωτιστικό με λάμπα LED τύπου Edison, Ε27 9W.

Υλικά και διαδικασία κατασκευής:

• Ξύλο καρυδιάς (αφημένο να ξεραθεί για 2 περίπου χρόνια)
  • Ντουί E27 Πλαστικό
  • Καλώδιο - Διακόπτης με μήκος 1.5 μέτρο.
  • Λάμπα LED τύπου Edison ισχύος 9 W, E27

Το ξύλο ήρθε στις τελικές διαστάσεις και διαμορφώθηκε με παγκοπρίονο και φαλτσοπρίονο (γνωστή σύνταγη ίδια με του κηροπήγιου).
Έπειτα στο κολωνάτο δράπανο με τρυπάνι τύπου Forstner 40 mm ανοίχτηκε τρύπα μέχρι το ύψος του ντουί, ενώ επειδή η βάση είναι λίγο πιο στενή (μέτρηση με παχύμετρο) και για να μην υπάρχουν κενά, η τρύπα συνεχίστηκε με τρυπάνι τύπου Forstner 38 mm και στο τέλος με 8άρι Ξυλοτρύπανο μέχρι την βάση.
Στη συνέχεια, με rotary πολυεργαλείο τρίφτηκε το εσωτερικό και με κουρευτικό περιθωρίων σχηματίστηκε το προφίλ γύρω από την βάση του ντουί και η έξοδος του καλωδίου (με διαφορετικό bit) από την βάση του φωτιστικού.

Έπειτα ακολούθησε τρίψιμο (από 100-120-180-240-320 και 400).

Τέλος για να κάτσει καλά το καλώδιο αλλά και για να είναι εύκολη η αλλαγή λάμπας, μπήκε ένας μικρό συνδετήρας (από το καρφωτικό) με σφυράκι που πιάνει το καλώδιο σφιχτά στην βάση.

Φινίρισμα: Ένα χέρι βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο.

Εργαλεία: Φαλτσοπρίονο, Παγκοπρίονο, πολυεργαλείο rotary, κολωνάτο δράπανο, κουρετικό περιθωρίων (με 2 μπιτ), έκκεντρο τριβείο και δραπανοκατσάβιδο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο Νικόλα, η γυναίκα μου είπε "φοβερό! όχι απλά ωραίο"
Μπράβο

Και όμως ακόμα και σε 5-10 λεπτά μπορεί να βγει κάτι...

Λοιπόν, κάτι έπρεπε να βρω για να μην χάνουν συνέχεια το μικροσκοπικό κλειδάκι του ταμείου στο μαγαζι. Από κάποια ρεταλακι λοιπόν που είχαν μείνει από τα κουνάβια που ξεκίνησα παραπάνω, βρήκα ένα κομμάτι που ήταν βολικό.
IMG_20161210_183544320.jpg
Χρησιμοποιώντας ένα απλό κλειδί πόρτας έκανα εύκολα το περίγραμμα...
IMG_20161210_183609240.jpg
Σε λιγότερο από 5 λεπτά στην προξξονίτσα, ήταν έτοιμο.
IMG_20161210_184431057.jpg
Καθάρισμα τα γρεζια με τις μικρές λίμες, και πάει για βερνίκι.
Αύριο το κλειδί του ταμείου θα έχει αυτό το μπρελόκ που ελπίζω οι κυρίες να το βρουν αξιαγάπητο και να μην το χάνουν 800 φορές τη μέρα.
Αλλιώς θα το περάσω σε τσιμεντόλιθο.

Ωραιοτατο Νικο!
Το καλωδιο δεν θα μπορουσε να ειχε περαστει με διαμπερες τρυπημα?