Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

( επειδή το project γίνεται σταδιακά, ζητώ συγνώμη πάλι δεν έβγαλα φώτο τοποθετημένο στον τόρνο ακατέργαστο)
και το αποτέλεσμα
χρησιμοποιήθηκε ξύλο φτελιάς, οξυάς και μουριάς + εποξικός στόκος
αποτελείται από 97 κομμάτια ξύλου
ύψος 14 εκ. και πλάτος 19 εκ.

Που ομορφο !! .Και το σχεδιο και το φινιρισμα.

Και επειδη το μοτιβο μου θυμισε μια σκακιερα που εχω θελω να φτιαξω καποια στιγμη μου λες αν θες ,βημα βημα,την διαδικασια του λουστραρισματος ? Ποσο τριψιμο, ποσα χερια λουστραρισμα, τι (μαρκα )λουστρο να βαλω , αν θελει κανα αλλο βερνικο προεργασιας.

Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Που ομορφο !! .Και το σχεδιο και το φινιρισμα.

Και επειδη το μοτιβο μου θυμισε μια σκακιερα που εχω θελω να φτιαξω καποια στιγμη μου λες αν θες ,βημα βημα,την διαδικασια του λουστραρισματος ? Ποσο τριψιμο, ποσα χερια λουστραρισμα, τι (μαρκα )λουστρο να βαλω , αν θελει κανα αλλο βερνικο προεργασιας.

Ευχαριστω.

απλά πράγματα. τρίψιμο με 80-100-120-150-180-240-400 και 800. στη συνέχεια ένα καλό χέρι με φαρμακευτικό παραφινέλαιο, σκούπισμα με ένα πανάκι για να φύγει το περισευούμενο λάδι το αφήνω να στεγνώσει και μετά πέρασμα 2 με 3 χέρια διάφανες βερνίκι ξύλου σε σπρευ από αυτά των 3 .

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με υγεια Παύλο.
Εχει καθιερωθεί εδω στο φόρουμ, αυτο το τρίψιμο με ο,τι νούμερο γυαλοχαρτο υπάρχει, να το αποκαλούμε "Τεχνική Diabolic"
Αυτο διευκολύνει τους οπαδούς της, απο το να παραθέτουν νούμερα κι αλλα νούμερα, προκειμένου να εξηγήσουν πως γίνεται μια ξύλινη επιφάνεια, "βελούδινη"
Είσαι καλλιτέχνης και προφανώς οπαδός της τεχνικής.
Εκτός κι αν λόγω διαφοράς ηλικίας η τεχνική θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Τεχνική Παύλου.
Κι είσαι και Βορειοελλαδίτης, Χμ !
Τελικά ποιος την πρωτοεφάρμοσε απο τους 2 σας ;

Εύθυμη διάθεση και μάλλον ολίγη πολυλογία εχω.

Εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ακόμα καλύτερες και ομορφότερες κατασκευες του χρόνου, παντα με υγεια.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα, πήγαινε διακοπές ρε αγόρι μου κι άσε μας στην ησυχία μας... :flipout:

Υπέροχα. :SFGSFGSF:
Χαχαχαχαχα, δε με αφήνουν και κάπου πρέπει να ξεσπάω.
Έτοιμα με τις κορδέλες τους...

IMG_20161224_095818781.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιότατα έγιναν.
Καλα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Χαχαχαχαχα, δε με αφήνουν και κάπου πρέπει να ξεσπάω.
Έτοιμα με τις κορδέλες τους...

Μπράβο καλλιτέχνη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα έχει δίκαιο ο Μπάμπης, μας έχεις τρελάνεις. Και πάλι μπράβο!:SFGSFGSF:

Last edited:

Ωραίες δημιουργίες!! :a0210:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με υγεια Παύλο.
Εχει καθιερωθεί εδω στο φόρουμ, αυτο το τρίψιμο με ο,τι νούμερο γυαλοχαρτο υπάρχει, να το αποκαλούμε "Τεχνική Diabolic"
Αυτο διευκολύνει τους οπαδούς της, απο το να παραθέτουν νούμερα κι αλλα νούμερα, προκειμένου να εξηγήσουν πως γίνεται μια ξύλινη επιφάνεια, "βελούδινη"
Είσαι καλλιτέχνης και προφανώς οπαδός της τεχνικής.
Εκτός κι αν λόγω διαφοράς ηλικίας η τεχνική θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Τεχνική Παύλου.
Κι είσαι και Βορειοελλαδίτης, Χμ !
Τελικά ποιος την πρωτοεφάρμοσε απο τους 2 σας ;

Εύθυμη διάθεση και μάλλον ολίγη πολυλογία εχω.

Εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ακόμα καλύτερες και ομορφότερες κατασκευες του χρόνου, παντα με υγεια.

τα ξύλα που δουλεύω είναι σκληρά, αγριόξυλα όπως η φτελιά. υποχρεωτικά πρέπει να ξεκινήσεις από χονρά γυαλόχαρτα και να πας σε ψιλά αλλιώς η επιφάνεια δεν θα είναι βελούδινη όπως είπες. Τώρα την τεχνική πως θα την πεις δεν ξέρω, αλλά μιας και την έχετε βαφτισει καλά είναι κι έτσι:a0210:

Επίσης καλές γιορτές και σε σένα ...

Σας ευχαριστώ, τους άρεσαν και στη δουλειά πολύ, καταχαρεί και δεν το περίμενα τόσο πολύ.
Νεκτάριε πολύ μου αρέσουν αυτά τα ρεσο-κουτάκια, δε θέλουν και έξτρα περιτύλιγμα.
Πάμε για άλλα τώρα...

Ωραίο εργαλείο η dsh, ίσως σε κάποια φάση αναβαθμιστώ κι εγώ, αν φτάσω να δουλεύω μεγάλα κομμάτια και να μη μου φτάνει η μικρή.
Αν ήξερα ότι θα μου καθόταν τόσο καλά η φάση με τη σέγα, ίσως να πήγαινα εξ'αρχής στην dsh. Οχι ότι έχω μετανιώσει για την επιλογή μου, κάθε άλλο.

Ωραίο εργαλείο η dsh, ίσως σε κάποια φάση αναβαθμιστώ κι εγώ, αν φτάσω να δουλεύω μεγάλα κομμάτια και να μη μου φτάνει η μικρή.
Αν ήξερα ότι θα μου καθόταν τόσο καλά η φάση με τη σέγα, ίσως να πήγαινα εξ'αρχής στην dsh. Οχι ότι έχω μετανιώσει για την επιλογή μου, κάθε άλλο.

Εγω θα πηγαινα σε SCHEPPACH SD1600F (οχι την απλη SD1600) decoflex. Eχει πολυ καλες κριτικες και μοτερ brushless αλλα ειναι μονο 90W και δεν την εχω βρει στην Ελλαδα. Aν ηταν κοντα στα 200w θα την επαιρνα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγω θα πηγαινα σε SCHEPPACH SD1600F (οχι την απλη SD1600) decoflex. Eχει πολυ καλες κριτικες και μοτερ brushless αλλα ειναι μονο 90W και δεν την εχω βρει στην Ελλαδα. Aν ηταν κοντα στα 200w θα την επαιρνα.

Δεν ξέρω άν τα 90w λίγα, κατι θα ξέρουν, αλλά δεν βλέπω καλές κριτικές, ειδικά στο AMAZON.DE

155,8 από Ebay.de με τα μεταφορικά.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Δεν ξέρω άν τα 90w λίγα, κατι θα ξέρουν, αλλά δεν βλέπω καλές κριτικές, ειδικά στο AMAZON.DE

155,8 από Ebay.de με τα μεταφορικά.

το πρωτο σου λινκ ειναι για την απλη.
αυτη ειναι η F
https://www.amazon.co.uk/Scheppach-...=UTF8&qid=1482604872&sr=8-1&keywords=decoflex
Και λεω Αγγλοι για Γερμανικο προιον θα ειναι αυστηροι.

και εχω δει εδω review.
http://dekupiersaege-tests.de/tests
οχι οτι ειναι και κανενα σοβαρο site.

Παιρνει και ακεφαλες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

το πρωτο σου λινκ ειναι για την απλη.
αυτη ειναι η F
https://www.amazon.co.uk/Scheppach-...=UTF8&qid=1482604872&sr=8-1&keywords=decoflex
Και λεω Αγγλοι για Γερμανικο προιον θα ειναι αυστηροι.

και εχω δει εδω review.
http://dekupiersaege-tests.de/tests
οχι οτι ειναι και κανενα σοβαρο site.

Παιρνει και ακεφαλες.

Ναι έχεις δίκαιο, δεν το πρόσεξα. Εδώ ένα review για τη F. από μετάφραση το δίνει VFM
https://www.amazon.de/Scheppach-Dekupiers%C3%A4ge-inklusive-Welle-SD1600F/dp/B00KDE2YH0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1482606033&sr=8-1&keywords=SCHEPPACH+SD1600f

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χρόνια Πολλά κ Δημιουργικά ........!

Ωραίος ο Παππούς.
Και εγώ ετοιμάζω κάτι τις αυτές τις μέρες! :)

Ωρέ !!!! Εδώ μέσα γίνεται χαμός χρονιάρες μέρες. Αργία δεν έχετε εσείς ή θα το κάνετε σαν τους Άγγλους που παίζουν μπάλα και τα Χριστούγεννα!!!???
Μπράβο σε όλους σας.

Πολύ ωραία σύνθεση.
Κολλησες δύο παλετοξυλα μαζί για να πιάσεις το πάχος που θέλει το ρεσο για να κάτσει από πάνω;
Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια.

Όχι φίλε μου, απλά χρησιμοποίησα τα δοκαράκια της παλέτας, τα οποία πλάνισα ελαφρώς και με το μεντεσεδοτρύπανο έκανα τις τρύπες για τα ρεσώ.