Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Θα πάρω τα μέζεα...:flipout:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το περιγραμμα του κεφαλιου του μωρου πρεπει να ηταν το πιο tricky κομματι της κατασκευης. Απο τη στιγμη που κοπει, ολο το κεφαλι στηριζεται σε μια τριχα και ειναι πανευκολο να σπασει και να παει ολη η δουλεια στραφι. Ελπιζω να το αφησες για το τελος ωστε να ειχες να δουλεψεις σε σταθερο κομματι.
Εγω ειχα πεσει σε τετοια παγιδα στην κατασκευη με τα κουναβια που ειχα κανει, των οποιων οι ουρες στηριζονται αντιστοιχα σε μια τριχα. Τις ειχα κοψει απο την αρχη και μεχρι να κοψω ολο το υπολοιπο και τα γραμματα, ημουν συνεχεια στην τσιτα μην κουνηθουν η μη βρουν πουθενα και σπασουν.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το περιγραμμα του κεφαλιου του μωρου πρεπει να ηταν το πιο tricky κομματι της κατασκευης. Απο τη στιγμη που κοπει, ολο το κεφαλι στηριζεται σε μια τριχα και ειναι πανευκολο να σπασει και να παει ολη η δουλεια στραφι. Ελπιζω να το αφησες για το τελος ωστε να ειχες να δουλεψεις σε σταθερο κομματι.
Εγω ειχα πεσει σε τετοια παγιδα στην κατασκευη με τα κουναβια που ειχα κανει, των οποιων οι ουρες στηριζονται αντιστοιχα σε μια τριχα. Τις ειχα κοψει απο την αρχη και μεχρι να κοψω ολο το υπολοιπο και τα γραμματα, ημουν συνεχεια στην τσιτα μην κουνηθουν η μη βρουν πουθενα και σπασουν.

Θα ζητήσω από τον Νεκτάριο να το ξεματιάσει ώστε να μην σπάσει τίποτα!

Τα πιο περιτεχνα και ευαισθητα προτιμω να τα τριβω οχι στον αερα, αλλα ακουμπησμενα πανω σε επιπεδη και τραχια επιφανεια ωστε να μην πολυκουνιουνται. Στα κουναβια σχεδον μου ειχε σπασει η μια ουρα κατα το λιμαρισμα, οποτε σκεφτηκα αυτη τη λυση.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αυτό που θα κάνω είναι να καρφώσω με το καρφωτικό σε όλη την πλάτη ένα φύλλο ψιλό κόντρα πλακέ για να "δέσει" κ θα το κατεργαστώ από μπροστά με το Dremel.
Καλό βράδυ.

Φτου φτου χφτου, εξω απο δω φυγε ματι κακο!

Οι υποχρεώσεις, τα τρεξίματα με την δουλειά και οι ιώσεις με τα μικρά με κράτησαν μακρυά από την παρέα σας. Θέλω να πω μπράβο και συγχαρητήρια στα μαστόρια για τις τελευταίες τους δημιουργίες και την όρεξή τους. Στο πνεύμα των γιορτών και εγώ έφτιαξα μία βάση ρεσώ από παλετόξυλα, τα οποία πλάνισα με την λιντλοπλάνη και βάφτηκαν με έγχρωμα συντηρητικά ξύλου της βιβεχρωμ.

Attachments

• 20161222_144819[1].jpg
    20161222_144819[1].jpg
    128.3 KB · Views: 143

Πολύ όμορφο ζεστό κ εορταστικό.
Καλά Χριστούγεννα εύχομαι.

Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα Κώστα, με Υγεία και πολλές δημιουργίες

Πολύ ωραίος συνδυασμός!

Πολύ ωραία σύνθεση.
Κολλησες δύο παλετοξυλα μαζί για να πιάσεις το πάχος που θέλει το ρεσο για να κάτσει από πάνω;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο... Πολύ ωραία σύνθεση. :SFGSFGSF:

Πολυ ωραίο!
Καλα Χριστούγεννα

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολυ ωραιο Jimaras και αξιολογο !Μπραβο !

Πολύ καλό συνονόματε! (welcome back btw).
Kι από`μένα ένα τελευταίο φωτιστικό (προς το παρόν βέβαια!),λίγο πιο "περίτεχνο" αυτή τη φορά:
IMG_20161222_192133.jpg
IMG_20161222_192232.jpg
IMG_20161222_192304.jpg

Πρωτότυπη και ωραία σύνθεση jimaras. Καλές γιορτές. :merrychristmas:
Δημήτρη τι να πω... τελικά τα φωτιστικά τα έχετε πάει σε άλλο επίπεδο.:108: