Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ωραία κατασκευή Δημήτρη. Σε χαίρομαι για τις πυρογραφίες σου, εγώ δοκίμασα μια φορά αλλά έκανα άλλα αντ άλλων.

Kαι γω μια απ'τα ιδια Παναγιωτη...:))

Δημητρη παρα πολυ ωραια η ταμπακιερα.
Μεχρι 3μμ κοντρα πλακε ειναι αρκετα ανθεκτικο, μπορεις να το δουλεψεις ανετα και να το ρουταρεις για τετοιες κατασκευουλες.
Το balsa ειναι παρα πολυ μαλακο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Kαι γω μια απ'τα ιδια Παναγιωτη...:))

Μάλλον χρειαζόμαστε εξάσκηση η μαθήματα Μιχάλη.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλλιγραφος γεννιεσαι, δε νομιζω να γινεσαι οσο και να προσπαθουμε :))
Eμενα δεν πιανει το χερι μου για να ζωγραφισω/σχεδιασω τιποτα -και το εχω προσπαθησει. Και φαντασου οτι η μητερα μου ειναι ζωγραφος!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλλιγραφος γεννιεσαι, δε νομιζω να γινεσαι οσο και να προσπαθουμε :))
Eμενα δεν πιανει το χερι μου για να ζωγραφισω/σχεδιασω τιποτα -και το εχω προσπαθησει. Και φαντασου οτι η μητερα μου ειναι ζωγραφος!!

Εγώ με την ζωγραφική το ψιλοέχω. Με τον πυρογράφο δεν τα πήγα καλά.

Για ξύλα αυτός έχει τα πάντα , αλλά τουλάχιστον για εμένα οι τιμές του είναι λίγο απαγορευτικες http://www.sofianos.net/index.php/ftiaxto-monos-sou/kataskeves-me-xylo/xyleia-diy

Όντως υψηλές τιμές.. Ψάχνω καλό ξύλο για μια ιδιαίτερη κατασκευή, αλλά δεν βρίσκω κάτι. Έχει οξιά το praktiker, αλλά δεν είναι ακριβώς μασίφ.

Mου έκαναν δώρο την πρωτοχρονιά μια ζωγραφισμένη φιγούρα με την τεχνοτροπία (; ) stencil.
Ενθουσιάστικα και φυσικά αμμέσως το "είδα" σε ξύλο.
Είπα να το δοκιμάσω οπότε έκανα την πρώτη μου απόπειρα (δεν έκοψα την φιγούρα του δώρου αλλά την απόλυτη Θεά,την πλέον ιδιαίτερη φωνή του 20ου αιώνα!):
IMG_20170109_183123.jpg
Εύκολο "έργο" αλλά με ιδιαίτερη αξία σαν δώρο (έστω και στον εαυτό σου,όπως το συγκεκριμένο!)

40mm ειναι η κλασσικη διαμετρος του ρεσω Γιωργο.

Ευχαριστώ, μπορείς να μου προτείνεις μια καλή αγορά;

Προσωπικα εχω της Milwaukee το οποιο σε θεοξερο για να τα λεμε σωστα πουρναρι δυσκολευτηκε αν και ολοκαινουργιο.
Αν βρω της Dewalt θα ηθελα να το παρω να δω την διαφορα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ όμορφο και προσεγμένο!

Ένα κλασικό ρεσώ, πόση διάμετρο έχει; πόσα mm είναι το φρεζάκι σου;

Λέω να κάνω και εγώ το πρώτο μου ρεσώ από ένα ξύλο ελιάς που καθάρισα το ΣΚ.

Έχω πάρει αυτό το συγκεκριμένο & είμαι απόλυτα ευχαρστημένος εδώ & 10 μήνες.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

της wolfcraft έχω και εγώ για τα ρεσώ και όπου το έχω δοκιμάσει, ελιά, πεύκο, έλατο και βελανιδιά, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο...

Λοιπόν κατάφερα μετά από καιρό να τοποθετήσω δύο φωτιστικά, το ένα για το δωμάτιο του μικρού του οποίου οι δίσκοι είναι από κοντραπλακέ και οι φιγούρες από μπομπονιέρες βαπτισίων τις οποίες είχα φτιάξει κατά παραγγελία (οι μοτοσυκλέτες είναι από τα βαφτίσια του γιου μου τις οποίες είχα ανεβάσει παλιότερα, τα δε ζωάκια και το παιδάκι με το πατίνι από βαφτίσια ανιψιών μου). Το άλλο φωτιστικό-απλίκα είναι για την εξώπορτα από πεύκο σε συνδυασμό με βάζο (από τα πάαααααααααρα πολλά που έχω) μελιού στο ρόλο του καλύμματος.

Attachments

• 20170110_135424[1].jpg
    20170110_135424[1].jpg
    48.8 KB · Views: 157
  • 20170110_135708[1].jpg
    20170110_135708[1].jpg
    57 KB · Views: 155

Πρόσεξε πολύ το φωτιστικό με το βάζο, μην το ανάψεις ποτέ, είναι παγίδα θερμότητας μπορεί να ζεσταθεί πάρα πολύ η λάμπα το ντουί, τα καλώδια πρέπει οπωσδήποτε από πάνω να κάνεις τρύπες να φεύγει η θερμότητα γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς. Εγώ σε φωτιστικό από μαγαζί με λάμπα εντός προδιαγραφών όπως έγραφε και κάηκε το ντουί έσκασε η λάμπα, έπεσε η ασφάλεια.

Και εγω ξεκινησα τις μπομπονιερες του μικρου δοκιμαστικα να δω ποια μου αρεσει. Τα σχεδια μεσα στο λιονταρι πως τα εκανες; Με πυρογραφο;

Λοιπόν κατάφερα μετά από καιρό να τοποθετήσω δύο φωτιστικά, το ένα για το δωμάτιο του μικρού του οποίου οι δίσκοι είναι από κοντραπλακέ και οι φιγούρες από μπομπονιέρες βαπτισίων τις οποίες είχα φτιάξει κατά παραγγελία (οι μοτοσυκλέτες είναι από τα βαφτίσια του γιου μου τις οποίες είχα ανεβάσει παλιότερα, τα δε ζωάκια και το παιδάκι με το πατίνι από βαφτίσια ανιψιών μου). Το άλλο φωτιστικό-απλίκα είναι για την εξώπορτα από πεύκο σε συνδυασμό με βάζο (από τα πάαααααααααρα πολλά που έχω) μελιού στο ρόλο του καλύμματος.

Όταν λες κατά παραγγελία, τα φτιάχνεις ένα-ένα (μεγάλες ποσότητες φαντάζομαι) χρησιμοποιώντας επιτραπέζια σέγα;; :worshippy:

Μπας και έχεις κάνα CNC Router και μας το κρύβεις;;; :smash:

Last edited:

Όταν λες κατά παραγγελία, τα φτιάχνεις ένα-ένα (μεγάλες ποσότητες φαντάζομαι) χρησιμοποιώντας επιτραπέζια σέγα;; :worshippy:

Μπας και έχεις κάνα CNC Router και μας το κρύβεις;;; :smash:
Και εγω τι νομιζεις θα κανω; 250 μπομπονιερες με την dremel...

Και εγω τι νομιζεις θα κανω; 250 μπομπονιερες με την dremel...

Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να δωρίζεις χειροποίητες κατασκευές και ειδικά σε στιγμές όπως μια βάπτιση, η δε προσωπική ευχαρίστηση να τα φτιάχνεις είναι μοναδική..

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κalo βράδυ..........

Είχε πολλά & δύσκολα κοψίματα τελικά. Αύριο ή μεθαύριο το τρίψιμο, βάψιμο, μοντάρισμα.