Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ταράτσα έπρεπε να λέει όχι σπηλιά :flipout:
Ωραίο ρε μάστορα ...έχεις αρχίσει και σολάρεις !!!:music-smiley-006::worshippy:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έχει δίκιο ο Νικόλας. Κάτι σε " Grandpa's Roof Shop"
Πέρα από την πλάκα είναι ωραίο και φαίνεται η ψιλοδουλεια του.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το επόμενο που θα γίνει με την πριονοκορδέλα.
Με ειδοποίησε ο Καϊμακάς, (μεταφορική εταιρεία) ότι η Metabo είναι ήδη στις Αποθήκες του στην Αθήνα κ αύριο θα έρθει στην Πάτρα. Για να δούμε αύριο που θα γίνει το πρώτο της στριπτίζ.

Last edited:

Αύριο, ημέρα γιορτής.

Άντε να κοιμηθείς νωρίς σήμερα να είσαι ξεκούραστος αύριο γιατί μόλις έρθει ο Καϊμακάς περιμένω εναγωνίως να δώσεις πόνο. Ίσως απ´ τις πιο ενδιαφέρουσες παραλαβές εδω μέσα..
Τουλάχιστον για μένα.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κalo βράδυ..........

Είχε πολλά & δύσκολα κοψίματα τελικά. Αύριο ή μεθαύριο το τρίψιμο, βάψιμο, μοντάρισμα.

Πολυ ωραιο βγαινει Κωστα!
Αν θυμαμαι καλα, το δυσκολο σε αυτο το πριονι δεν ειναι μονο το εσωτερικο, ειναι και τα δοντακια. Εμενα με ειχαν κουρασει πολυ για να βγουν καλα και ομοια.

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Όμορφο Κώστα.
Τα αλλα 2 τα προοριζεις για σπρωχτήρια (ή δεν κατάλαβα κατι) ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Κι εμενα με ειχαν κουρασει λιγο τα δοντακι του πριονιου, αλλα ολη η δουλειά και η προσοχη ηταν στο εσωτερικο. Εγω εφτιαξα εκεινο με τα ελαφια μεσα που εχει πολλη λεπτομετεια στα κερατα και στα ποδια τους.
Εκει που δουλεψα διαφορετικα ηταν στις τρυπες των χειρολαβων, τις οποιες προτιμησα να ανοιξω αφου ειχα πρωτα κολλησει τα τρια τμηματα μεταξυ τους, ωστε να μην εχω προβλημα ευθυγραμμισης.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στείλτε και κανένα σχέδιο συνάδελφοι!!!

Μήπως να ανοίγαμε καινούργιο θέμα μόνο με σχέδια των κατασκευών που κάνει ο καθένας ? , π.χ. το σχέδιο και το τελικό αποτέλεσμα. Με την προϋπόθεση όμως να μην παραβιαζοντε τα πνευματικά δικαιώματα και έχουμε πρόβλημα.

Γιαννη στην καθε κατασκευη που κανει ο καθενας μπορει να ανεβαζει και το σχεδιο εφοσον πληρει τους νομους πνευματικης ιδιοκτησιας.

δεν υπάρχει παρθενογένεση την σήμερον ημέρα....όλα είναι ο κλέψας του κλέψαντος (με την καλή έννοια)....αλλά ακόμη και θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας να υπάρχει, μπορεί κάλλιστα το προς ανέβασμα σχέδιο να έχει για παράδειγμα διαφορετική γραμματοσειρά ή ένα δόντι λιγότερο ή διαφορετική γωνία στα δόντια και πάει λέγοντας ...με καταλαβαίνεται τι θέλω να πω, ε?

Μήπως να ανοίγαμε καινούργιο θέμα μόνο με σχέδια των κατασκευών που κάνει ο καθένας ? , π.χ. το σχέδιο και το τελικό αποτέλεσμα. Με την προϋπόθεση όμως να μην παραβιαζοντε τα πνευματικά δικαιώματα και έχουμε πρόβλημα.

Γιωργο ειναι μαλλον καλυτερα να μπαινει το σχεδιο (αν πληροι τις προυποθεσεις οπως σωστα λες) στο ιδιο νημα που υπαρχει και η κατασκευη για να βλεπουμε αμεσα και το ιδιο το εργο, σε συναρτηση με το σχεδιο.

Πρόσεξε πολύ το φωτιστικό με το βάζο, μην το ανάψεις ποτέ, είναι παγίδα θερμότητας μπορεί να ζεσταθεί πάρα πολύ η λάμπα το ντουί, τα καλώδια πρέπει οπωσδήποτε από πάνω να κάνεις τρύπες να φεύγει η θερμότητα γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς. Εγώ σε φωτιστικό από μαγαζί με λάμπα εντός προδιαγραφών όπως έγραφε και κάηκε το ντουί έσκασε η λάμπα, έπεσε η ασφάλεια.

Το έχω σκεφτεί αυτό, αλλά για να γίνει πρέπει να μείνει αναμμένη η λάμπα πολλές ώρες, αυτή θα είναι αναμμένη μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Πάντως ευχαριστώ για την επισήμανση.

Όταν λες κατά παραγγελία, τα φτιάχνεις ένα-ένα (μεγάλες ποσότητες φαντάζομαι) χρησιμοποιώντας επιτραπέζια σέγα;; :worshippy:

Μπας και έχεις κάνα CNC Router και μας το κρύβεις;;; :smash:

Φυσικά τα φτιάχνω ένα-ένα, μακάρι να είχα CNC.Μιλάμε για πολύ κούραση, αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει και σε ξεκουράζει.

Το λιοντάρι το έφτιαξα με πυρογράφο, κάποια όμως τα έδωσα σε φίλο που έχει laser cnc.

Αυτό λέω , αλλά σε ξεχωριστό θέμα για να μην χάνεται . Φωτογραφίες απο τελική κατασκευή και σχέδιο στο νέο θέμα και περιγραφή - λεπτομέρειες στο αντίστοιχο θέμα , εδώ αν είναι για μικρό και στο άλλο αν είναι μεγάλη κατασκευή.

Μεχρι στιγμης η καλυτερη πηγη σχεδιων που εχω βρει για να αρχισω ειναι ο συγκεκριμενος αμερικανος. Οτι εχω φτιαξει ως τωρα σε σχεδια απο εδω βασιζονται.
http://www.stevedgood.com/catalog/index.php

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησα ένα ρολόι για τον τοίχο του "εργαστηρίου". Σκέφτηκα ότι είναι καλή ευκαιρία να δοκιμάσω για πρώτη φορά να φτιάξω inlays...

IMG_20170113_233736502.jpg

Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, κυρίως όσον αφορά το τρίψιμο, αλλά νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk