Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μερσι καλοι συναδελφοι!

Εδω ενα μεγαλυτερο εργακι, δισκος σερβιρισματος σφηνακιων σε σχημα βιολιου. Απο πευκο παχους 8μμ. Μηκος ~33εκ.

34549411936_a4427d6877_b.jpg

Η κοπη εγινε με την επιτραπεζια σεγα boston και καποιες καμπυλες διαμορφωθηκαν καλυτερα με το τριβειο τριτωνα.
33780594463_78b883bc7a_z.jpg
33747746574_56bc7bea7d_z.jpg

Άψογος.
Πέρασε το με danish oil ή κάποιο βερνίκι πολυουρεθάνης για να αντέχει στις πιτσιλιές.

Μπορείς να κάνεις και το άλλο βέβαια. Να το βρέξεις 2-3 φορές και να το τρίψεις με ψιλό γυαλόχαρτο. Έπειτα θα το περάσεις 2 χέρια λάδι και θα έχει πολύ καλή αντοχή και στις πιτσιλιές.

θενκς Νικ, αυτο θα το περασω με sealer, μετα stain teak, μετα tung oil για να τονισει το χρωμα και μετα βερνικι με πινελακι.

Ωραίο καί πρωτότυπο Μιχάλη,καλά σερβιρίσματα :a0210:

Merci Δημητρη!
Αλλος θα το χαρει, για δωρο ειναι σε φιλο που η γυναικα του παιζει βιολι σε ορχηστρα. Εγω εχω ενα το ιδιο.

Με την boston Kυριακο, η dremel, αν και καταπληκτικο εργαλειο, ειναι λιγο θορυβωδης!
Η boston ειναι πολυ ησυχη σαν την μεγαλη proxxon -μονο που δεν παιρνει ακεφαλες λαμες.

Με την boston Kυριακο, η dremel, αν και καταπληκτικο εργαλειο, ειναι λιγο θορυβωδης!
Η boston ειναι πολυ ησυχη σαν την μεγαλη proxxon -μονο που δεν παιρνει ακεφαλες λαμες.

:offtopic:

Πολύ στιβαρή κατασκευή Μιχάλη η Boston πού τήν είδα,η επιφάνεια είναι απο κάτω όλο δεσίματα μέ "νεύρο" άλλες επιτραπέζιες σέγες είναι σκέτη λαμαρίνα.Τά αξίζει πιστεύω τά παραπάνω χρήματα της.

Μερσι καλοι συναδελφοι!

Εδω ενα μεγαλυτερο εργακι, δισκος σερβιρισματος σφηνακιων σε σχημα βιολιου. Απο πευκο παχους 8μμ. Μηκος ~33εκ.

34549411936_a4427d6877_b.jpg

Η κοπη εγινε με την επιτραπεζια σεγα boston και καποιες καμπυλες διαμορφωθηκαν καλυτερα με το τριβειο τριτωνα.
33780594463_78b883bc7a_z.jpg
33747746574_56bc7bea7d_z.jpg

ΝΑ ρωτησω...που το βρηκες το πευκο 8mm ?γιατι εγω μονο 18mm βρισκω!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εδω ενα μεγαλυτερο εργακι, δισκος σερβιρισματος σφηνακιων σε σχημα βιολιου. Απο πευκο παχους 8μμ.

Ωπ τι εγινε αρχισαμε τις καλοκαιρινες κατασκευες?
Πολυ ωραια ιδεα, σιγουρα θα γινει πολυ ομορφο.

Diabolic το φωτιστικό είναι super και μέσα στα γούστα μου.
Βάζω κι εγώ ένα που τελείωσα πριν λίγο.Λίγο γκουμούτσα βγήκε (brutal επί το καλλιτεχνικότερον),αλλά τελικά μ`άρεσε.Η ελιά άλλωστε σε αποζημειώνει μόνο και μόνο που υπάρχει (όλα τα ξύλα είναι ελιά,εκτός απ`το ντουί που είναι πεύκο):
IMG_20170511_163453.jpg

Μερσι καλοι συναδελφοι!

Πολυ ωραια ωραια ιδεα και κατασκευη Μιχαλη !!

Άψογος.
Να το βρέξεις 2-3 φορές και να το τρίψεις με ψιλό γυαλόχαρτο. Έπειτα θα το περάσεις 2 χέρια λάδι και θα έχει πολύ καλή αντοχή και στις πιτσιλιές.

Απο τις καλυτερες συμβουλες που εχω διαβασει στο φορουμ τελευταια !! Thank you!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιοσ ο rock δισκοσ σου Μηχαλη.Δημητρη πολυ ομορφο φωτιστικο και το ξυλο τησ ελιασ τελειο γεια στα χερια σασ.

Eυχαριστω συναδελφοι! Δημητρη απιθανο το φωτιστικο, πολυ πρωτοτυπο!

Το 8μμ τεμαχιο το βρηκα απο ρεταλι που ειχα. Μαλλον ηταν εσωτερικο ραφι παλιας ντουλαπας. Δυστυχως δεν βρισκω 8μμ ετοιμο.

Εδω εκοψα τα ποδαρακια του δισκου με μινι φαλτσοκουτι και μινι πριονακι! Εργαλεια χειρος για αλλαγη, back to the future:))
33751930384_3e48b67eee_c.jpg

Βάζω κι εγώ ένα που τελείωσα πριν λίγο.Λίγο γκουμούτσα βγήκε (brutal επί το καλλιτεχνικότερον),αλλά τελικά μ`άρεσε.Η ελιά άλλωστε σε αποζημειώνει μόνο και μόνο που υπάρχει (όλα τα ξύλα είναι ελιά,εκτός απ`το ντουί που είναι πεύκο):
View attachment 140966

Ευχαριστώ Δημήτρη.

Πολύ πρωτότυπη κατασκευή, μπράβο!

Πολυ ωραια ωραια ιδεα και κατασκευη Μιχαλη !!

Απο τις καλυτερες συμβουλες που εχω διαβασει στο φορουμ τελευταια !! Thank you!!

Να σαι καλά! Υπομονή θέλει μόνο!

θενκς Νικ, αυτο θα το περασω με sealer, μετα stain teak, μετα tung oil για να τονισει το χρωμα και μετα βερνικι με πινελακι.

You Rock, man !

Sent from my iPad using Tapatalk

View attachment 140966

Πολύ ωραίο φωτιστικό Δημήτρη. Το καλώδιο ειναι ειδική κατασκευη ;

Sent from my iPad using Tapatalk

μιχαλη ενα λινκ για το πριονακι?

μιχαλη ενα λινκ για το πριονακι?

Δυστυχως Κωστα δεν εχω λινκ αλλα ουτε και καποιο μοντελο γραφει επανω το πριονακι.
Ειχα παρει πολλα κοπτικα της olfa απο ενα μαγαζι στη ρουμανια που τα ειχε σε προσφορα.