Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφα όλα.
Να σας ζήσει ο νεοφώτιστος.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να τον χαιρεστε τον νεοφωτιστο !
Μπραβο για την υπομονη σου, και το αποτελεσμα στις μπομπονιερες.
Απιθανο το κουτι αποθηκευσης !!

Δημήτρη νά σας ζήσει ο μικρός και πάντα χαρές,γειά στά χέρια σου έκανες πολύ καλή δουλειά. :SFGSFGSF:

Σας ευχαριστω και πάλι.

ΥΓ η γυναίκα μου με εβαλε να φτιάξω και άλλες μπομπονιερες για να μοιράσουμε σε άτομα που δεν ηταν καλεσμένα ... Αυτη απλως δένει κορδέλες και κουφέτα , αλλος κόβει , τρίβει , βάφει...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό βράδυ σε όλους.

Αυτεσ οι συνθετεσ κατασκευεσ σου (inlay) μαστορα μου........

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Σας ευχαριστω και πάλι.

ΥΓ η γυναίκα μου με εβαλε να φτιάξω και άλλες μπομπονιερες για να μοιράσουμε σε άτομα που δεν ηταν καλεσμένα ... Αυτη απλως δένει κορδέλες και κουφέτα , αλλος κόβει , τρίβει , βάφει...

Καταπληκτική δουλειά Δημήτρη. Να σας ζήσει το παιδί και να το δείτε οπως επιθυμείτε.
Τα ένθετα πως τα έκανες ;
Εννοώ το σκάψιμο στο ΚΠ. Εχει πολλές μύτες στα αστέρια.
Σκαρπελα ή Dremel ?

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπράβο Κώστα και Δημήτρη.

Καταπληκτική δουλειά Δημήτρη. Να σας ζήσει το παιδί και να το δείτε οπως επιθυμείτε.
Τα ένθετα πως τα έκανες ;
Εννοώ το σκάψιμο στο ΚΠ. Εχει πολλές μύτες στα αστέρια.
Σκαρπελα ή Dremel ?

Δυο τρόπους εφαρμοζω

1 πρωτα φτιάχνω το ένθετο πχ το αστέρι . Το τοποθετώ πανω στην επιφάνεια και χαράζω προσεκτικά με ενα κοπίδι το περίγραμμα. Μετα με το Dremel και μια βαση που το κρατάει κάθετο τρώω το ξύλο ελάχιστα λιγότερο απο το πάχος του αστεριού . Πχ αν το αστέρι ειναι 1.5 χιλιοστό τρώω 1 χιλιοστό ώστε μετα με τρίψιμο να έρθει πρόσωπο με την υπόλοιπη επιφάνεια . Προσέχω να μην βγω εξω απο τα όρια που εχω χαραξει με το κοπίδι . Σε μυτερά σημεία ή σημεία που εχει μείνει ξύλο σκαρπελο ή αν ειναι μαλακό ξύλο πχ κέδρος το κανεις με το κοπίδι . Και να εχει ελάχιστο κενό στην εφαρμογή με το τρίψιμο οσο ειναι φρέσκια η κόλλα η σκόνη θα καλύψει τα κενά. Μαλιστα η titebond οπως και άλλες κόλλες του είδους τραβάνε τις ίνες του ξύλου.
2 Αυτός ο τρόπος ειναι για καμπύλες και περίεργα σχέδια που δεν θα μπορούσε να γινει με κοπίδι . Σχεδιάζω με ενα μολύβι το σχέδιο πανω στην επιφάνεια . Τρώω με το Dremel στα όρια του σχεδίου , καθαρίζω με σκαρπελο , κοπίδι ακόμη και με γυαλοχαρτο . Μετα κόβω το σχέδιο μεγαλύτερο απο την χάραξη που εχω κανει στην επιφάνεια και σιγά σιγά με γυαλοχαρτο προσπαθώ να το φέρω στο μέγεθος που να εφαρμόζει. Θέλει υπομονή και συνεχή δοκιμη μην φας περισσότερο .

Συνήθως εφαρμόζω τον δεύτερο τροπο για καλύτερο αποτέλεσμα . Γιατι αν καταλαθος στο σκάψιμο φάω εξω απο το όριο , προσαρμόζω το κομμάτι που θα μπει , ενώ στον πρώτο τροπο θέλει νέο ένθετο ή στόκο...

Πχ δες εδω ενα πολύπλοκο σχέδιο που έγινε με τον δεύτερο τροπο.

Last edited:

Δημητρη καταπληκτικη δουλεια στο κουτι με τα ενθετα αλλα και οι μπομπονιερες. Μπραβο και να σας ζησει!!

Δημήτρη ευχαριστω. Πολυ κατατοπιστική η απαντηση σου.
Φίλε πρέπει να εχεις πολυ υπομονή !
Εσυ κι ο Κώστας Vrass είστε υποδείγματα υπομονετικών μαστόρων.

Καρυοθραύστης.
Καλό βράδυ σε όλους.

ωραιος ο costas '65
τα σχεδια που τα βρισκεις?

Ωραια εκτελεση Κωστα! Γερο και ομορφο ξυλο η οξια!!

ωραιος ο costas '65
τα σχεδια που τα βρισκεις?

Ψάχνοντας παντού στο Διαδίκτυο - YouTube, με μερικές δικές μου αλλαγές ή προσθήκες.

https://m.youtube.com/watch?v=C1RJY-_FBI4