Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα.
Επειδή η χθεσινή κατασκευή της κοσμηματοθήκης άρεσε στην κόρη, ζήτησε & αυτή μια δική της (....άλλο που δεν ήθελα & εγώ).
Οπότε βρήκα λίγο χρόνο τώρα το πρωί (!) & ξεκίνησα μια δεύτερη, λίγο πιο δύσκολη, επιλέγοντας μια νέα κατασκευή από το βιβλίο του φίλου μου Youtuber-α που είχα αγοράσει τον Απρίλιο.

Η συνέχεια της θα γίνει σήμερα ή αύριο.

Επίσης αντιγράφοντας έναν άλλον Youtuber-α έκανα τον χώρο του Ξεχονδριστήρα --->Πρέσσα, οπότε απέφυγα όλους τους σφιγκτήρες ! (βλ. την 3η φωτο)

Υλικά:
Μαόνι πάχος 20 mm + Σημύδα πάχος 20 mm + Σημύδα πάχος 20 mm + Σημύδα πάχος 20 mm + Μαόνι πάχος 20 mm = 100 mm
Διαστάσεις ξύλων --> Μήκος: 210 mm & Πλάτος : 100 mm.

Εργαλεία:
Πριονοκορδέλα, Ταινιολειαντήρας, Επιτραπέζιο ρούτερ, Παλμικό & Κυκλικό Τριβείο, Σφιγκτήρες, Γυαλόχαρτα διάφορα νούμερα & Κόλλα.

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολλά μπράβο Κώστα, έχεις μεγάλη υπομονή αλλά είσαι και μεγάλος μάστορας!

Καλημέρα Παύλο. Σε ευχαριστώ.

Άλλοι είναι master στον τόρνο & άλλοι το παλεύουν με την κορδέλα.

Αχ! εκείνα τα σουβλάκια στα Σέρρας................!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημέρα Παύλο. Σε ευχαριστώ.

Άλλοι είναι master στον τόρνο & άλλοι το παλεύουν με την κορδέλα.

Αχ! εκείνα τα σουβλάκια στα Σέρρας................!

Την άλλη φορά θα σε πάω για τσουτσουκάκια εδώ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Την άλλη φορά θα σε πάω για τσουτσουκάκια εδώ!!!

Πριν ή μετά το μασάζ στην Βουλγαρία ? !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Πριν ή μετά το μασάζ στην Βουλγαρία ? !

Μετά!
Τα αιθέρια έλαια ανοίγουν την όρεξη..!!!

Κώστα στην Βουλγαρία να πας και για κούρεμα....θα σου αρέσει πολύ στο εγγυώμαι....παλιότερα ανέβαινα πολύ συχνά στην λίμνη Κερκίνη, ε, κάποια στιγμή με ενημέρωσαν οι ντόπιοι έβγαλα μία πράσινη κάρτα στην ασφάλεια και πήγα για κούρεμα...

Κώστα στην Βουλγαρία να πας και για κούρεμα....θα σου αρέσει πολύ στο εγγυώμαι....παλιότερα ανέβαινα πολύ συχνά στην λίμνη Κερκίνη, ε, κάποια στιγμή με ενημέρωσαν οι ντόπιοι έβγαλα μία πράσινη κάρτα στην ασφάλεια και πήγα για κούρεμα...

:worshippy:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αυτο πρεπει να ειναι το πρωτο γραμμα μου (με εσωτερικη κοπη!) που τελειωσε σχεδον αστραπιαια!!!

Ο πρωτος λογος ειναι επειδη η εσωτερικη κοπη εγινε μπαινοντας απο τα αριστερα της κορυφης προς τα μεσα (και μετα κολληθηκε το κενο).
35215844746_bbf0343998_c.jpg

Ο δευτερος λογος ειναι επειδη το τριψιμο εγινε αποκλειστικα με το στιλβωτικο της proxxon.
Λιγα δευτερολεπτα με καθε γυαλοχαρτο των 150-240 και 600 και το Δ εγινε βελουδο, εσωτερικα και εξωτερικα!!:))
34328733154_08aac44eb6_c.jpg

Το 'Δ' εχει υψος 6 εκατοστα και παχος 6μμ. Ειναι απο οξια και περαστηκε με ελαχιστο λινελαιο ισα να δειξουν τα νερα και μετα βερνικι με πινελο.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πεσ τα Παυλο οταν του τα λεω εγω "με μαλωνει":flipout: παααρα πολυ ομορφο παντωσ Κωστα.

Ωραιο εγινε Μηχαλη πολυ χρησιμο το εργαλειο αυτο τησ proxxon ειδικα με το εξαρτημα που σκαβει το ξυλο κριμα που "τσιμπαει" λιγο η τιμη του.

Ευχαριστω Κυριακο!

Ομως αλλο ειναι το εργαλειο που σκαβει τα ξυλα. Εσυ λες Κυριακο για τον γωνιακο τροχο που παιρνει και τα εξαρτηματα ρασπας. Υπαρχει και proxxon με μυτες σκαρπελου που επισης σκαβει ξυλο.

Αυτο που βλεπεις παραπανω ειναι στιλβωτηρας (polishing tool), με λιγοτερες στροφες για πιο ηπιες εργασιες.

Ναι τωρα το ειδα ειναι το LHW αν και ειχε αναφερθει ξανα το ειχα ξεχασει. Μηχαλη υπαρχει καποιο bits ωποσ στην τελευταια φωτο που να παιρνει γιαλοχαρτο βελκρο και να "κουμπωνει"στο dremel η μονο πατεντα [τα αυτοκολητα γιαλοχαρτα δεν κανουν με τιποτα σε δυσκολα σημεια]

Ίσως το πιο δύσκολο έργο που έχω φτιάξει μέχρι τώρα, τελείωσε πριν λίγο.

Με παίδεψε αρκετά !

(σσσσσσσσσσ! παρήγγειλα τελικά & flocker από Αγγλία)

Κατι τετοιο εννοεις Κυριακο?
25709053855_6b3b50bd8e_b.jpg

Τα βγαζει η proxxon, αλλα ειναι αυτοκολλητα οχι velctro. Δες το νουμερο στη φωτο.
24850027104_3140cef535_c.jpg

Βγήκε πάρα πολύ ωραίο, άξιζε κάθε λεπτό από τις ώρες που το δούλεψες συνονόματε. Θα σε ακολουθήσω σύντομα με κάτι ανάλογο.
Κάνε μου μια χάρη όμως. Βγάλε αυτό το χερούλι συρταριού, το χαλάει τελείως τόσο σαν υλικό και σχέδιο, όσο και σαν μέγεθος. Και με μια σκέτη μικρή καβίλια πιστεύω ότι θα δείξει πολύ καλύτερα, όπως του αξίζει. ;-)

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το έστειλα με mail στον YouTube ra k του άρεσε πολύ.
Θα φτιάξω στον τόρνο χερουλάκι.

Κατι τετοιο εννοεις Κυριακο?
25709053855_6b3b50bd8e_b.jpg

Τα βγαζει η proxxon, αλλα ειναι αυτοκολλητα οχι velctro. Δες το νουμερο στη φωτο.
24850027104_3140cef535_c.jpg
Ναι Μηχαλη το εχω αυτο το θεμα ειναι οτι ξεκολανε ευκολα αν κολλησω ταινια βελκρο λεσ να αντεξει μετα σε ψηλεσ στροφεσ.