Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να πω οτι εγινε ολο στην μικρη πριονοκορδελα της proxxon, 6μμ κοντρα πλακε.

Mιχάλη λόγο λεπτού ξύλου,δέν γινόταν νά τό φτιάξεις καί στήν επιτραπέζια σέγα Boston ?

Ωραια το πετυχες Μιχαλη και φαίνεται απόλυτα συμμετρικό. Ποια κορδέλα χρησιμοποίησες, των 5 η των 3mm;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mε την κορδελα των 5μμ Κωστα.
Για καποιο παραξενο λογο η κορδελα των 3μμ δεν με βολεψε καθολου, ασε που ειναι και πιο ευθραυστη. Δεν θα ξαπαρω 3μμ, μονο 5μμ κορδελα.
Μιλαω με εναν τυπο στη Θεσσαλονικη που κανει κορδελες και θα μου πει αν βρει κορδελα των 5μμ για τις proxxon. Φερνει πρωτη υλη απο Ιαπωνια αυτος και τα 5μμ για κορδελα δεν ειναι τοσο συνηθισμενο μεγεθος.

Mιχάλη λόγο λεπτού ξύλου,δέν γινόταν νά τό φτιάξεις καί στήν επιτραπέζια σέγα Boston ?

Ναι Δημητρη, φυσικα και γινοταν να το κοψω με την επιτραπεζια σεγα, ακομα και με τις μικρες Dremel η proxxon.
Οπως εχω πει πολλες φορες ομως,ι η ευκολια και σταθεροτητα της κοπης με την κορδελα δεν συγκρινεται με καμμια σεγα.

Υπαρχουν καποιοι περιορισμοι στις κλειστες στροφες/γωνιες βεβαια, οπου ενω με την επιτραπεζια σεγα θα εκανες μονο μια κινηση για να κοψεις, με την κορδελα πρεπει να κανεις 3 και ισως παραπανω κινησεις για να κοψεις μια στροφη/γωνια.
Καμμια φορα κοβω οτι μπορω με την κορδελα και αφηνω τα δυσκολα για την σεγα. Το συγκεκριμενο σχεδιο δεν ηταν απαιτητικο σε κλειστες κοπες, ηταν και μεγαλουτσικο σε μεγεθος, οποτε η κορδελα (που την εχω μαθει αρκετα καλα πλεον) βολεψε.

Χμ.... Με βλέπω για κορδέλα

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίο Μηχαλη τα λεπτά και μικρά πρότζεκτ θέλουν υπομονή για να γίνουν όσο και αν λέσ το αντίθετο πηστευω πως θα έπρεπε να ασχοληθείσ με τον μοντελισμο.

Ολοκληρώθηκε άλλο ένα κουτάκι από εμένα. "Το κουτί των λαθών" θα το λέω. Ξεκίνησε ως η πρώτη μου απόπειρα για χελιδονοουρές, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής έκανα τα περισσότερα λάθη που έχω κάνει σε ένα project μαζεμένα. Σε κάθε λάθος όμως σκεφτόμουν και κάποια λύση που άλλαζε τα προηγούμενα σχέδια ώστε να ολοκληρωθεί κάπως το έργο. Έτοιμο λοιπόν...

Ποντικαρά ποντικαρά θα σου την κόψω την ουρά... ;-)

IMG_20170630_213827270.jpg

IMG_20170630_213913467.jpg

IMG_20170630_213951545.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eκανα και μια δευτερη βαση για ενα μικροτερο κλειδακι που ειχα.
Αυτη η βαση ομως ειναι ιδιαιτερη γιατι αφενος την στηριζει το κλειδακι και αφ'ετερου χρησιμοποιειται ξεχωριστα, για χαλαρωση!
Το μασιφ ξυλακι/βαση ειναι τριμμενο μεχρι 1000 grit και περασμενο κερι με αλοιφαδορο!! Χαιρεσαι να το πιανεις καθως ειναι σουπερ απαλο! :))

35466227442_6691091f87_c.jpg

Εδω η αλληλοστηριξη!
34793139094_6fef5cc0c8_b.jpg

Η βαση ειναι κωνικη πλευρικα ωστε να μπαινει χαλαρα το κλειδακι και να συρεται μεχρι να σφηνωσει.

Μπραβο Κωστα, πολυ ωραιο το κουτακι, εξασκησες σχεδον ολη την θεωρια της ξυλουργικης τεχνη με αυτο το εργο!

Τα finger joints ειναι πιο βολικη συνδεση αλλα εξισου ομορφη σε τετοιου ειδους κουτακια.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ολοκληρώθηκε άλλο ένα κουτάκι από εμένα. "Το κουτί των λαθών" θα το λέω. Ξεκίνησε ως η πρώτη μου απόπειρα για χελιδονοουρές, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής έκανα τα περισσότερα λάθη που έχω κάνει σε ένα project μαζεμένα. Σε κάθε λάθος όμως σκεφτόμουν και κάποια λύση που άλλαζε τα προηγούμενα σχέδια ώστε να ολοκληρωθεί κάπως το έργο. Έτοιμο λοιπόν...

Πολυ καλο βγηκε! Ενα καλο φινιρισμα θα το αναδειξει και αλλο. Αν ειναι να μπουν και κοσμηματα η μικροαντικειμενα μπορεις να κανεις και χωρισματα εσωτερικα. Ετσι για να προχωρησει και αλλο το project :p

Μπραβο Κωστα, πολυ ωραιο το κουτακι, εξασκησες σχεδον ολη την θεωρια της ξυλουργικης τεχνη με αυτο το εργο!

Τα finger joints ειναι πιο βολικη συνδεση αλλα εξισου ομορφη σε τετοιου ειδους κουτακια.

Η σύνδεση με χελιδονουρά είναι σαφώς πολυπλοκότερη και με μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τα finger joints.
Επιπλέον για μένα η πρώτα είναι πολύ πιο όμορφη και αναδεικνύει το μεράκι του καλλιτέχνη!

View attachment 142379

View attachment 142380

View attachment 142381

Μπράβο Βραστήρα.

Από μένα το μόνο αρνητικό είναι τα παλετόξυλα! Την επόμενη φορά χρησιμοποίησε κάτι καλύτερο και ιδανικά 2 διαφορετικά είδη ξύλου!

Ωραίο το τελικό αποτελεσμα Κώστα. Να το δούμε και φινιρισμενο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημέρα, σας ευχαριστώ πολύ.
Ειναι τελειωμένο όπως το βλέπετε, εχει περαστεί τρία χέρια με διαφανές βερνίκι με ενδιάμεσα τριψίματα μεχρι 400άρι γυαλόχαρτο και στο τελικό στρώμα με υφασμα πριν σκληρύνει τελείως το βερνίκι.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η σύνδεση με χελιδονουρά είναι σαφώς πολυπλοκότερη και με μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τα finger joints.
Επιπλέον για μένα η πρώτα είναι πολύ πιο όμορφη και αναδεικνύει το μεράκι του καλλιτέχνη!

Aλλα αντ'αλλων σχολια παλι Νκο...διαβασε σε παρακαλω πιο προσεκτικα τι γραφω.

Ειπα οτι τα finger joints ειναι 'βολικοτερη'' συνδεση (πιο ευκολη δηλαδη). Ουτε για αντοχες μιλησα ουτε για αν ειναι πιο πολυπλοκη απο την αλλη.

Επισης ειπα οτι τα finger joints 'σε τετοιου ειδους κουτακια'' (μικρα και μαλακου ξυλου δηλαδη) ειναι εξ´ισου ομορφη συνδεση (οχι πιο ομορφη συνδεση, εξ'ισου ομορφη). Μιλησα συγκεκριμενα!!
Επιπλεον, το τι ειναι 'πιο ομορφο' ειναι μαλλον υποκειμενικο.

Aλλα αντ'αλλων σχολια παλι Νκο...διαβασε σε παρακαλω πιο προσεκτικα τι γραφω.

Ειπα οτι τα finger joints ειναι 'βολικοτερη'' συνδεση (πιο ευκολη δηλαδη). Ουτε για αντοχες μιλησα ουτε για αν ειναι πιο πολυπλοκη απο την αλλη.

Επισης ειπα οτι τα finger joints 'σε τετοιου ειδους κουτακια'' (μικρα και μαλακου ξυλου δηλαδη) ειναι εξ´ισου ομορφη συνδεση (οχι πιο ομορφη συνδεση, εξ'ισου ομορφη). Μιλησα συγκεκριμενα!!
Επιπλεον, το τι ειναι 'πιο ομορφο' ειναι μαλλον υποκειμενικο.

Μάλλον δεν έχεις αίσθηση της ομορφιάς τότε και ειδικά της πολυπλοκότητας. Άλλωστε είναι προσωπική μου άποψη αυτή όπως έγραψα.
Το ότι είναι πολυπλοκότερη και με μεγαλύτερη αντοχή είναι πασιφανές και δεν είναι γούστο καθενός.

Το άλλα αντί άλλων το αντιλαμβάνεσαι εσύ... Άντε καλημέρα!

Νίκο στα σχόλια σου λέγε ότι νομίζεις αλλά μετά από 8000+ σχόλια ....δεν είναι δυνατόν εσύ και αρκετοί ακόμα να κάνετε reply και τις φωτογραφίες ενός σχολίου .... είναι εκνευριστικό.

Νίκο στα σχόλια σου λέγε ότι νομίζεις αλλά μετά από 8000+ σχόλια ....δεν είναι δυνατόν εσύ και αρκετοί ακόμα να κάνετε reply και τις φωτογραφίες ενός σχολίου .... είναι εκνευριστικό.

Αυτό το σχόλιο σου είναι άσχετο με το παρόν θέμα. Μπορείς να το αναφέρεις στο καφενείο.

Αυτό το σχόλιο σου είναι άσχετο με το παρόν θέμα. Μπορείς να το αναφέρεις στο καφενείο.

Αφησε καλυτερα τον συντονισμο για τους συντονιστες Νικο.

:worshippy::a0210: