Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Bandsaw boat!
Καραβακι που γινεται ευκολα με την πριονοκορδελα.

35518392855_37ed5babf7_b.jpg

Εδω το ρεταλι απο το οποιο κοπηκε το καραβακι. Ανεβασα αυτη τη φωτο γιατι φαινεται η συνεχεια των νερων του ξυλου!
35132141950_8b5c931c0e_z.jpg

Bandsaw boat!
Καραβακι που γινεται ευκολα με την πριονοκορδελα.

35518392855_37ed5babf7_b.jpg

Εδω το ρεταλι απο το οποιο κοπηκε το καραβακι. Ανεβασα αυτη τη φωτο γιατι φαινεται η συνεχεια των νερων του ξυλου!
35132141950_8b5c931c0e_z.jpg

Επίπεδο φωτογραφίας από άλλο πλανήτη!

Merci Νικο! Δεν ειχα την compact κοντα..))
Νikon D7000 + Νikkor 85mm f/3.5 VR macro lens.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Μηχαλη πολύ καλό κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ με τριπλό σκαλιστό πανι και κάποια "έξτρα" ίσως κάπου γύρω στα τριάντα εκατοστά.

Aυτο που σκεφτεσαι Κυριακο ειναι θαυμασιο και θελει δουλεια!
Αυτο που βλεπεις ειναι το πιο απλο που μπορουσε να γινει και πηρε πολυ λιγη ωρα απο την αρχη μεχρι το τελος.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τελικά όλα τα εργαλεία χρειάζονται.
Χρήση μετά από καιρό του ¨γωνιακού" δραπανοκατσάβιδου της Bosch. Εκεί που ήθελες δύναμη & ακρίβεια, πήρες άριστα αποτελέσματα.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ μου αρεσε με το κοκκινο καλωδιο μπραβο μαστορα μου.δυο πραγματα μονο το κιτρινο εξαρτημα τι ακριβωσ κανει και τα τσοχακια ειναι τα ιδια που βαζουμαι στα επιπλα?

Πιο σημαντική ερώτηση, που το βρήκες το κίτρινο εργαλείο; Αν δεν κάνω λάθος, είναι λαβή για παγκοπρίονο.

Καλησπέρα σας ευχαριστώ. Το σπρωχτηρι το έχω φέρει από Αμερική μέσω Amazon. Τα τσοχακια αυτά από Jubo αν δεν κάνω λάθος.

Γεμάτο εννοείς ? :ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τελικά όλα τα εργαλεία χρειάζονται.
Χρήση μετά από καιρό του ¨γωνιακού" δραπανοκατσάβιδου της Bosch. Εκεί που ήθελες δύναμη & ακρίβεια, πήρες άριστα αποτελέσματα.

Εντάξει ...έκανες την τρύπα και από την απ´έξω πλευρά ....με κανονικό τρυπάνι ....αλλά έτσι δεν θα "έψηνες " τον εαυτό σου ότι κάνεις καλά που αγοράζεις ενα κάρο εργαλεία :flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

..
Εντάξει ...έκανες την τρύπα και από την απ´έξω πλευρά ....με κανονικό τρυπάνι ....(ε! θα φαινόταν από κάτω η τρύπα, δεν είναι το ίδιο) αλλά έτσι δεν θα "έψηνες " τον εαυτό σου ότι κάνεις καλά που αγοράζεις ενα κάρο εργαλεία (last year) :flipout::flipout:-bye-

Design: Sexy Grandpa!

Μιχαλη, πολυ μου αρεσε το καραβακι, απλο και ομορφο διακοσμητικο. Θα ειναι πολυ ωραιο και ως inlay σε καποια μεγαλυτερη κατασκευη.

Ωραιο βγηκε και το C φωτιστικο. Οσο για την επιμαχη τρυπα, κι εγω απο κατω θα την εκανα για πιο ευκολα, και αν με ενοχλουσε τοσο πολυ, θα την ταπωνα με μια καβιλια.
Ποσο εσωτερικο υψος εχει και θα του βαλεις μακροστενη λαμπα;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιοτατοσ και ακρωσ καλοκαιρινοσ ο πινακασ μπραβο σου.

Πολύ όμορφο έγινε.

Παρόμοιεςεργασίες αν θέλεις ψάξε αναζήτηση βάσει εικόνας στο Pinterest κ θα βρεις ότι θέλεις.

Σούπερ!!!
σας ευχαριστω πολυ!!

μιχαλη και κωστα ωραιο το καραβακι και το φωτιστικο!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μιχαλη, πολυ μου αρεσε το καραβακι, απλο και ομορφο διακοσμητικο. Θα ειναι πολυ ωραιο και ως inlay σε καποια μεγαλυτερη κατασκευη.

Ωραιο βγηκε και το C φωτιστικο. Οσο για την επιμαχη τρυπα, κι εγω απο κατω θα την εκανα για πιο ευκολα, και αν με ενοχλουσε τοσο πολυ, θα την ταπωνα με μια καβιλια.
Ποσο εσωτερικο υψος εχει και θα του βαλεις μακροστενη λαμπα;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εσωτερικό ύψος: 22,5 cm.