Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραια Μιχαλη. Και εγω στα μπρελοκ τα ιδια ακριβως χρησιμοποιω για να βαλω το "ματακι" που περναει ο κρικος του μπρελοκ. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επρεπε να αλλαξω φωλια για να βαλω τοσο μικρο τρυπανακι στο proxxon και βαρεθηκα :))
Παντως αυτο το τρυπανακι που εχω, δεν ειναι πολυ βολικο, δεν γυριζει πολυ ομαλα.

Αυτο ειναι το τρυπανακι που παρεμπιπτοντως θα ανοιξει και μια τρυπουλα στο 'π' για να περαστει κρικακι. Παει δωρακι σε μαθηματικο :))

36713941920_486d244bed_b.jpg

Πολύ ωραία όλα συνάδελφοι.:a0210:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραια ιδεα και εκτελεση συνονοματε!
Γιατι λες οτι ηταν δυσκολακι; Σε ποια σημεια συναντησες δυσκολια και πως την ξεπερασες;

Καλημέρα. Πολύ τρίψιμο κ χρήση πολλών εργαλείων (σέγα, κορδέλα, ξεχονδριστήρας, τρυπάνι, τόρνος, sander, τροχό για το ξυραφάκι).
Τις δυσκολίες τις ξεπέρασα με .......δουλειά.

Μιχάλη όμορφα τα δωράκια σου. Το "Σ" εκεί που έχει τοποθετηθεί το κρικάκι ανάρτησης του δεν θα μονοπαντιάζει στο μπρελόκ ?

Ναι ετσι ειναι σωστα το λες, αλλα δεν μου ταιριαζε αισθητικα να κανω την τρυπα πιο αριστερα. Εκει στην ακρη ειναι και πιο ευκολο να μπει σε υπαρχον σετ κλειδιων.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το είχα ξεκινήσει το προηγούμενο σαβ/κο. Διαστάσεις 30*30 περίπου, από οξυά και φτελιά. Οι αριθμοί είναι καλυμμένοι με ρητίνη.
Φινίρισμα με σπρέι γυαλιστερό.

Παρα πολυ ωραια ιδεα, ρολοι σε κορνιζα!! Αριστος Παυλο!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παύλο πολύ όμορφη δουλειά.

Το "9" κ το "10" σαν να σου ξέφυγαν λίγο.

Να είστε καλά όλοι, ευχαριστώ. Το πήρε ήδη η αδερφή μου.
Κώστα έχεις παρατηρητικότητα ρε φίλε, όντως ξεφεύγουν λίγο.

Παύλο αυτό τα κάνει μοναδικά. Καλή συνέχεια.

Καλησπέρα ! Μετά απο 1 περίπου μήνα που είχαν να φτιάξω κατι σήμερα αποφάσισα να κάνω κάτι που είχα καιρό στο μυαλό μου , ενα ξύλινο σκάκι !!!Θα προχωρήσω αργα (λόγο χρόνου ) .Οι διαστάσεις ειναι 3,5 επι 3,5 cm περίπου με διάφορα ύψη .Πρώτα θα φτιάξω τα πιόνια και μετα την βάση .Λόγο του ότι δεν μπορώ να βρώ διαφορετικού χρώματος ξύλο για το άσπρο μαύρο θα πειραματιστώ με βερνίκια ξύλου αλλά σε καμά περίπτωση δεν θα κρύψω τα νερά του ξύλου.

20170916_192804.jpg
[/IMG]

20170916_192816.jpg
[/IMG]

20170916_192925.jpg
[/IMG]

20170916_192833.jpg
[/IMG]

20170916_192857.jpg
[/IMG]

20170916_192901.jpg
[/IMG]

George, είναι σίγουρο οτι δεν είσαι φυλακή; :worshippy::worshippy: :flipout:

Φοβερο project, παρα πολυ ωραια ιδεα Γιωργο!!!

Καλησπέρα ! Μετά απο 1 περίπου μήνα που είχαν να φτιάξω κατι σήμερα αποφάσισα να κάνω κάτι που είχα καιρό στο μυαλό μου , ενα ξύλινο σκάκι !!!Θα προχωρήσω αργα (λόγο χρόνου ) .Οι διαστάσεις ειναι 3,5 επι 3,5 cm περίπου με διάφορα ύψη .Πρώτα θα φτιάξω τα πιόνια και μετα την βάση .Λόγο του ότι δεν μπορώ να βρώ διαφορετικού χρώματος ξύλο για το άσπρο μαύρο θα πειραματιστώ με βερνίκια ξύλου αλλά σε καμά περίπτωση δεν θα κρύψω τα νερά του ξύλου.

20170916_192804.jpg
[/IMG]

20170916_192816.jpg
[/IMG]

20170916_192925.jpg
[/IMG]

20170916_192833.jpg
[/IMG]

20170916_192857.jpg
[/IMG]

20170916_192901.jpg
[/IMG]

Τρομερό, μοναδικό project, καλή αποπεράτωση. :a0210::worshippy: Ελπίζω να κρατήσεις και μπόλικο φωτοφραφικό υλικό το οποίο και να μας παρουσιάσεις με την πρόοδο και την πορεία του έργου. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και ο Diresta, μόνο που τα πιόνια τα έχει κάνει στον τόρνο (......άντε σιγά-σιγά οι κάτοχοι τόρνου στο forum να μπαίνουν σιγά-σιγά στο πνεύμα παρακαλώ.... :2thumb22sup:

https://www.youtube.com/watch?v=UtWwny8-yX4

https://www.youtube.com/watch?v=chWOfEvskK4

Γιώργο, νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσεις στο τορνάκι της προξξον. Θα πετύχεις ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα και θεωρώ ότι είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για το συγκεκριμένο project.
Τον πύργο με την σέγα τον έφτιαξες;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

George, είναι σίγουρο οτι δεν είσαι φυλακή; :worshippy::worshippy: :flipout:

Χαχαχα εγώ ακόμα οχι αλλά έχω στείλει αρκετούς εκει , όμως αν πάω θα φτιάχνω κατασκευές με σπιρτόξυλα εκει να δεις έργα χαχαχα !
Πραγματικά αυτο το έκοψα μεσα σε 2 λεπτά !!!

Φοβερο project, παρα πολυ ωραια ιδεα Γιωργο!!!
Σε ευχαριστώ !!!

Τρομερό, μοναδικό project, καλή αποπεράτωση. :a0210::worshippy: Ελπίζω να κρατήσεις και μπόλικο φωτοφραφικό υλικό το οποίο και να μας παρουσιάσεις με την πρόοδο και την πορεία του έργου. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και ο Diresta, μόνο που τα πιόνια τα έχει κάνει στον τόρνο (......άντε σιγά-σιγά οι κάτοχοι τόρνου στο forum να μπαίνουν σιγά-σιγά στο πνεύμα παρακαλώ.... :2thumb22sup:
Χαχαχα σε ευχαριστώ !!!Φωτογραφίες πάντα βγάζω αρκετές αλλά σκέφτομαι να το τελειώσω πρώτα και μετά να το ανεβάσω ολοκληρωμένο για να μήν χαθεί στις σελίδες του θέματος , απλά ανεβασα αυτό το μικρό κομμάτι τώρα για να μοιραστώ τον αρχικό ενθουσιασμό μου απο άτομα που μιλάμε την ιδια ''γλώσσα'' και να με βοηθήσετε με τις γνώσεις σας σε όποια απορία μου στην κατασκευή. Έχω σχέδια στο αρχείο μου απο ότι φτιάχνω και είναι άμεσα διαθέσιμα σε όποιον θελει .
Πιστεύω με τόρνο ειναι υπερβολικά καλύτερο και ομορφότερο και θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο απο κάποιον ''δικό μας ''.Ο Diresta ''παίζει μπάλα'' οχι σε άλλο επίπεδο αλλά σε άλλο σύμπαν !!

Γιώργο, νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσεις στο τορνάκι της προξξον. Θα πετύχεις ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα και θεωρώ ότι είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για το συγκεκριμένο project.
Τον πύργο με την σέγα τον έφτιαξες;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το προβήμα με τον τορνο της proxxon εκτός απο το κόστος είναι ότι σίγουρα θα μου αρεσει υπερβολικά πολύ , θα γλυκαθώ και μετα θα αγορασω καποιον μεγαλύτερο , και αν βάλω και τόρνο μέσα στο διαμέρισμα εκτός απο την πιθανότητα να με πυροβολήσει στα πόδια η γυναίκα και θα εχει δίκαιο το πιο πιθανό είναι να μείνω με τον ..... τορνο στο χέρι αρα μέχρι να βρώ ενα κατάλληλο χώρο δεν ρισκάρω να πάρω τόρνο-τορνάκι.
Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και είναι το κατάλληλο εργαλείο αλλα τους λόγους στους εξήγησα πιο πάνω χαχαχα

Με την σέγα της proxxon τον έκανα και στη φωτο είναι όπως κόπηκε χωρίς τρίψιμο ή άλλη επεξεργασία , η διαδικασία είναι πολύ απλή και εύκολη και αν θυμαμαι καλά παλιότερα είχε φτιάξει και κάποιος άλλος εδω μέσα κάτι παρόμοιο αλλά σε ζωάκι ή φαναρι.

Μπορείς να κάνεις ομορφα πραγματάκια με αυτό τον τρόπο !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχεις δικιο, για τον ιδιο ακριβως λογο δεν εχω παρει και εγω τορνο.
Εχω αρχισει βεβαια ολο και πιο εντονα να σκεφτομαι την περιπτωση να τον δουλευω στο μπαλκονι αν και οταν...

Να τι μπορείς να κάνεις με δυο λαστιχένια καπάκια από μια παλιά αλατοπιπεριέρα & μια φωτο από το Διαδίκτυο .............

Κώστα έφτιαξες κάτι που με ταλαιπωρεί σαν σκέψη καιρό!
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα (όπως πάντα άλλωστε).
Η "ταλαιπωρία" μου αφορά στο εσωτερικό της κατασκευής.
Εξηγούμαι:αν πρόκειται απλά για μια αλατιέρα,οκ μικρό το κακό.
Αλλά αν πρόκειται να μπουν μέσα διάφορα μπαχαρικά (τα οποία είναι από λεπτοκομμένα εως πούδρα),πως "σφραγίζουμε" το εσωτερικό;
Θέλουμε κάτι που θα κλείσει τους πόρους του ξύλου,θα είναι food safe και δεν θα αφήνει την παραμικρή μυρωδιά που θα μπορούσε να επηρρεάσει το μπαχαρικό...
Εδώ σε θέλω.Εσύ πως το αντιμετώπισες;