costas1965
AVClub Fanatic
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Ανάκριση κάνεις με αυτό?
Ανάκριση κάνεις με αυτό?
Δε λες τιποτα, απαξ και καθοταν καποιος απεναντι μου, σκοτεινιαζε το πιατο μου, ειτε απο το φυσικο ειτε απο το υπαρχον τεχνικο φως.
Φωτιστικ πατεντεκ!
Εφτιαξα αυτο το απλο φωτιστικο και το τοποθετησα σημερα πανω απο το τραπεζι της κουζινας.
Ενα απλο παλετοξυλο ειναι ραφιναρισμενο με ενα τεμαχιο σποτ ξυλωμενο απο ενα διπλο οροφης, βαμενο με σπρευ σε γκρι και κολλημενο στο ξυλο.
Μια λαμπα σωστη και ετοιμος ο τοπικος φωτισμος ανεξοδα!
Σωφρον πολυ καλη κατασκευη, κατι τετοιο θελω και γω να φτιαξω οπως και σουβερ αλλα να δουμε ποτε θα το παρω αποφαση. Πρεπει να εχω και τη καταλληλη ξυλεια φυσικα!
Οι κοπες Δημητρη εγιναν τη κορδελα? Ευθειες βγηκαν, ή τις επεξργαστηκες μετα?
Δεν με στεναχωρείς, αρκεί να δηλώσεις Βάζελος! :firstprize:
Πάρα πολύ ωραία τα σοβεράκια σου αλλά πάλι εγώ θα γίνω ο γκρινιάρης κι ο ξυνός.
Αν υπήρχε βαθμολογία, αντί για Α+ θα σου έβαζα B+.
Αφού την έκανες όλη τη δουλειά, αφού τον έκανες τον κόπο, γιατί δεν το έκανες σωστά;
Τι κόλλημα είναι αυτό πιυ έχεις φάει με τον οκουμέ; Άριστο υλικό αλλά δεν είναι ξύλο, είναι κόντρα πλακέ. Εξαιρετικό για κάποιες εφαρμογές, λίγο δεύτερο όμως για κάποιες άλλες, όπως αυτή.
Φαντάζεσαι πόσο πιο ωραία θα γινόταν αν χρησιμοποιούσες ένα μασίφ ξύλο; Κι ας μην έκανες τη πολύ όμορφη ρίγα που έκανε ο Κώστας.
Αφού τον κόπο τον έκανες.
Το μαονι είναι το αγαπημένο μου χρώμα αλλά πάω να το βαρεθώ σε εσένα. Χαχαχαχαχα
Προσωπική μου γνώμη πάντα.
Περί ορέξεως.. ..
Δεν με στεναχωρείς, αρκεί να δηλώσεις Βάζελος! :firstprize:
Πάρα πολύ ωραία τα σοβεράκια σου αλλά πάλι εγώ θα γίνω ο γκρινιάρης κι ο ξυνός.
Αν υπήρχε βαθμολογία, αντί για Α+ θα σου έβαζα B+.
Αφού την έκανες όλη τη δουλειά, αφού τον έκανες τον κόπο, γιατί δεν το έκανες σωστά;
Τι κόλλημα είναι αυτό πιυ έχεις φάει με τον οκουμέ; Άριστο υλικό αλλά δεν είναι ξύλο, είναι κόντρα πλακέ. Εξαιρετικό για κάποιες εφαρμογές, λίγο δεύτερο όμως για κάποιες άλλες, όπως αυτή.
Φαντάζεσαι πόσο πιο ωραία θα γινόταν αν χρησιμοποιούσες ένα μασίφ ξύλο; Κι ας μην έκανες τη πολύ όμορφη ρίγα που έκανε ο Κώστας.
Αφού τον κόπο τον έκανες.
Πολυ πρωτοτυπη κατασκευη και πολυ χρησιμο το ρουταρισμενο πανω μερος.
Τα κλειδακια τα ζεστανες με φλογιστρο στη μεγγενη και τα λυγισες με πενσα?
Πολυ ωραια Δημητρη και τα σουβερ και το φωτορεπορταζ!
Για μενα το μονο θεμα ειναι η μονοτονη αποχρωση. Ισως οι καβιλιες ειτε η βαση να επρεπε να περαστουν μονο λαδι.
Ευχαριστω πολυ, τα κλειδια λυγισαν οπως περιγραφει ο Χιώτης.
Δημητρη (weather1967) μαλλον μας κανεις πλακα, εκει που ειπες να αλλαξεις βερνικι κατεληξες σε αποχρωση που κρυβει τα όποια νερα του ξυλου.
Δημήτρη δεν είναι ανάγκη να βρεις έτοιμη μασίφ ξυλεία στα χιλιοστά που θέλεις....θα πας να πάρεις μερικές τάβλες (οξιά, βελανιδιά, πιτσ-παιν, έλατο, ιρόκο και ότι άλλο βρεις), θα σου τις γωνιάσουν και θα στις πλανάρουν, πχ αρχικό πάχος 25χλσ τελικό πάχος μετά το πλάνισμα 20χλσ....μετά έχεις τα εργαλεία να τα επεξεργαστείς μόνος σου....οι κατασκευές σου θα απογειωθούν μέχρι την Σελήνη και θα σου κρατήσουν για μήνες με τις μικροκατασκευές που κάνεις.
.....πές μου πού θά βρώ μασίφ ξυλεία 6-8-10 mm καί νά κόβει όσο θέλω..
Θα κανονίσουμε μια μέρα να πάμε παρέα μέχρι το Σαχλό. Θέλω κι εγώ να κοιτάξουμε τι δυνατότητες και τι τιμές έχει γιατί είδα την τελευταία φορά που πέρασα κάτι Αφρικάνικα ξύλα κι έπαθα πλάκα.
Αν δεν έχεις χρόνο μην ανησυχείς, θα τηλεφωνήσω εγώ στον Παναγιώτη και θα του πώ οτι δεν θα περάσει ο Δημήτρης σήμερα, θέλουμε μια μέρα άδεια.![]()
Ωραία και πρωτότυπη η κλειδοθήκη.
Δημήτρη ωραία κατασκευή αλλά και εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ξύλο και στην φυσική του απόχρωση. Αλλά όπως είπα, πάντα προσωπικά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.