Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ανάκριση κάνεις με αυτό?

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Δε λες τιποτα, απαξ και καθοταν καποιος απεναντι μου, σκοτεινιαζε το πιατο μου, ειτε απο το φυσικο ειτε απο το υπαρχον τεχνικο φως.

Εμορφον !! Ολα γιά τήν μάσα γίνονται :flipout:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Φωτιστικ πατεντεκ!

Εφτιαξα αυτο το απλο φωτιστικο και το τοποθετησα σημερα πανω απο το τραπεζι της κουζινας.
Ενα απλο παλετοξυλο ειναι ραφιναρισμενο με ενα τεμαχιο σποτ ξυλωμενο απο ενα διπλο οροφης, βαμενο με σπρευ σε γκρι και κολλημενο στο ξυλο.
Μια λαμπα σωστη και ετοιμος ο τοπικος φωτισμος ανεξοδα!

Ούτε Ηλεκτρολόγος δεν τα κάνει αυτά!

Μια κλειδοθηκη με παιδεψε τις τελευταιες ημερες …
Κολλησα και καρφωσα μεταξυ τους δυο πλανισμενα ρεταλια ξυλου, ρουταρισα την επανω επιφανεια σε βαθος 0,5 cm. Ακολουθησαν δυο κρυφα στηριγματα στην πισω πλευρα της κατασκευης και στη συνεχεια περασμα με aquaxyl plus καρυδια.
Τελος, κολλησα τα κλειδια με κολλα δυο συστατικων.

Attachments

• 1 κλ.jpg
    1 κλ.jpg
    66.5 KB · Views: 115
  • 2 κλ.jpg
    2 κλ.jpg
    60.5 KB · Views: 115
  • 3 κλ.jpg
    3 κλ.jpg
    61.6 KB · Views: 115
  • 4 κλ.jpg
    4 κλ.jpg
    41.6 KB · Views: 115

Όμορφη κατασκευή Σώφρον.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ πρωτοτυπη κατασκευη και πολυ χρησιμο το ρουταρισμενο πανω μερος.
Τα κλειδακια τα ζεστανες με φλογιστρο στη μεγγενη και τα λυγισες με πενσα?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σώφρον πολύ καλή δουλειά καί χρήσιμα,χαράς τό κουράγιο σου μέ τό σκάψιμο τού ρούτερ. :a0210:

Ο Κώστας μού έδωσε τήν ιδέα προχτές μέ τά σουβέρ,καί σήμερα έφτιαξα καί εγώ μιά εξάδα σουβέρ μέ βάση,τά σουβέρ έγιναν μέ κ/π οκουμέ 6 mm,η βάση μέ κ/π 8 mm καί στηρίγματα μέ 4 καβίλιες Φ6.Βάφτηκε 3 χέρια μέ ενδιάμεσα τριψίματα μέ βερνίκι εμποτισμού νερού Oregon γιά νά μήν στεναχωρώ τόν Μπάμπη μέ τά Μαόνι !!!. :flipout:
Λίγα λόγια καί πολλές φωτογραφίες από τό έργον.

souver10.jpg

souver16.jpg

souver13.jpg

souver11.jpg

souver22.jpg

souver12.jpg

souver14.jpg

souver15.jpg

souver23.jpg

souver21.jpg

souver18.jpg

souver17.jpg

souver20.jpg

souver19.jpg

Σωφρον πολυ καλη κατασκευη, κατι τετοιο θελω και γω να φτιαξω οπως και σουβερ αλλα να δουμε ποτε θα το παρω αποφαση. Πρεπει να εχω και τη καταλληλη ξυλεια φυσικα!
Οι κοπες Δημητρη εγιναν τη κορδελα? Ευθειες βγηκαν, ή τις επεξργαστηκες μετα?

Δεν με στεναχωρείς, αρκεί να δηλώσεις Βάζελος! :firstprize:

Πάρα πολύ ωραία τα σοβεράκια σου αλλά πάλι εγώ θα γίνω ο γκρινιάρης κι ο ξυνός.
Αν υπήρχε βαθμολογία, αντί για Α+ θα σου έβαζα B+.
Αφού την έκανες όλη τη δουλειά, αφού τον έκανες τον κόπο, γιατί δεν το έκανες σωστά;
Τι κόλλημα είναι αυτό πιυ έχεις φάει με τον οκουμέ; Άριστο υλικό αλλά δεν είναι ξύλο, είναι κόντρα πλακέ. Εξαιρετικό για κάποιες εφαρμογές, λίγο δεύτερο όμως για κάποιες άλλες, όπως αυτή.
Φαντάζεσαι πόσο πιο ωραία θα γινόταν αν χρησιμοποιούσες ένα μασίφ ξύλο; Κι ας μην έκανες τη πολύ όμορφη ρίγα που έκανε ο Κώστας.
Αφού τον κόπο τον έκανες.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο μου Μπαμπη.
Πιστεύω ότι και κόντρα πλακέ να ήταν αν είχε λίγο πάχος παραπάνω και φαινόταν και οι στρώσεις στο πλάι αλλά και αν τα είχες περάσει με το baby oil θα ήταν περισσότερο του γούστου μου.
Το μαονι είναι το αγαπημένο μου χρώμα αλλά πάω να το βαρεθώ σε εσένα. Χαχαχαχαχα
Προσωπική μου γνώμη πάντα.
Περί ορέξεως.. ..

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σωφρον πολυ καλη κατασκευη, κατι τετοιο θελω και γω να φτιαξω οπως και σουβερ αλλα να δουμε ποτε θα το παρω αποφαση. Πρεπει να εχω και τη καταλληλη ξυλεια φυσικα!
Οι κοπες Δημητρη εγιναν τη κορδελα? Ευθειες βγηκαν, ή τις επεξργαστηκες μετα?

Ναί Νεκτάριε μέ τήν κορδέλα έγιναν,ελαφρώς επεξεργάστηκα 3-4 πλευρές πού ήταν λίγο πιό μεγάλες μέ τόν επιτραπέζιο ταινιολειαντήρα Proxxon.

Αφού την έκανες όλη τη δουλειά, αφού τον έκανες τον κόπο, γιατί δεν το έκανες σωστά;
Τι κόλλημα είναι αυτό πιυ έχεις φάει με τον οκουμέ; Άριστο υλικό αλλά δεν είναι ξύλο, είναι κόντρα πλακέ. Εξαιρετικό για κάποιες εφαρμογές, λίγο δεύτερο όμως για κάποιες άλλες, όπως αυτή.
Φαντάζεσαι πόσο πιο ωραία θα γινόταν αν χρησιμοποιούσες ένα μασίφ ξύλο; Κι ας μην έκανες τη πολύ όμορφη ρίγα που έκανε ο Κώστας.

Kαλά κάνεις δάσκαλε Μπάμπη καί λές τίς παρατηρήσεις σου γιά να γίνω καλύτερος,πές μου πού θά βρώ μασίφ ξυλεία 6-8-10 mm καί νά κόβει όσο θέλω,καί θά βάζω μασίφ,ότι βρώ στό Leroy-Praktiker αγοράζω,καί σέ ένα τοπικό μαγαζί εμπορίας ξυλείας πού βρίσκω τήν σημύδα μέ τίς πολλές στρώσεις,αλλά όχι μασίφ ξυλεία σέ μικρές διατομές.

Το μαονι είναι το αγαπημένο μου χρώμα αλλά πάω να το βαρεθώ σε εσένα. Χαχαχαχαχα
Προσωπική μου γνώμη πάντα.
Περί ορέξεως.. ..

Μά γιαυτό τό έκανα Oregon γιά νά μήν βαρεθείς τό Μαόνι :flipout:

Πολυ ωραια Δημητρη και τα σουβερ και το φωτορεπορταζ!
Για μενα το μονο θεμα ειναι η μονοτονη αποχρωση. Ισως οι καβιλιες ειτε η βαση να επρεπε να περαστουν μονο λαδι.

+1 στον Κύριο Μπάμπη!

Δημήτρη δεν είναι ανάγκη να βρεις έτοιμη μασίφ ξυλεία στα χιλιοστά που θέλεις....θα πας να πάρεις μερικές τάβλες (οξιά, βελανιδιά, πιτσ-παιν, έλατο, ιρόκο και ότι άλλο βρεις), θα σου τις γωνιάσουν και θα στις πλανάρουν, πχ αρχικό πάχος 25χλσ τελικό πάχος μετά το πλάνισμα 20χλσ....μετά έχεις τα εργαλεία να τα επεξεργαστείς μόνος σου....οι κατασκευές σου θα απογειωθούν μέχρι την Σελήνη και θα σου κρατήσουν για μήνες με τις μικροκατασκευές που κάνεις.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ πρωτοτυπη κατασκευη και πολυ χρησιμο το ρουταρισμενο πανω μερος.
Τα κλειδακια τα ζεστανες με φλογιστρο στη μεγγενη και τα λυγισες με πενσα?

Ευχαριστω πολυ, τα κλειδια λυγισαν οπως περιγραφει ο Χιώτης.
Δημητρη (weather1967) μαλλον μας κανεις πλακα, εκει που ειπες να αλλαξεις βερνικι κατεληξες σε αποχρωση που κρυβει τα όποια νερα του ξυλου.

Πολυ ωραια Δημητρη και τα σουβερ και το φωτορεπορταζ!
Για μενα το μονο θεμα ειναι η μονοτονη αποχρωση. Ισως οι καβιλιες ειτε η βαση να επρεπε να περαστουν μονο λαδι.

Ευχαριστώ Μιχάλη

Ευχαριστω πολυ, τα κλειδια λυγισαν οπως περιγραφει ο Χιώτης.
Δημητρη (weather1967) μαλλον μας κανεις πλακα, εκει που ειπες να αλλαξεις βερνικι κατεληξες σε αποχρωση που κρυβει τα όποια νερα του ξυλου.

Μά τό οκουμέ δέν έχει καί έντονα νερά φίλε Σώφρον

Δημήτρη δεν είναι ανάγκη να βρεις έτοιμη μασίφ ξυλεία στα χιλιοστά που θέλεις....θα πας να πάρεις μερικές τάβλες (οξιά, βελανιδιά, πιτσ-παιν, έλατο, ιρόκο και ότι άλλο βρεις), θα σου τις γωνιάσουν και θα στις πλανάρουν, πχ αρχικό πάχος 25χλσ τελικό πάχος μετά το πλάνισμα 20χλσ....μετά έχεις τα εργαλεία να τα επεξεργαστείς μόνος σου....οι κατασκευές σου θα απογειωθούν μέχρι την Σελήνη και θα σου κρατήσουν για μήνες με τις μικροκατασκευές που κάνεις.

Ευχαριστώ Σωτήρη,κατάλαβα μόνο έτσι γίνεται καί μετά τό κόβω εγώ σέ λεπτότερα κομμάτια,είναι λίγο μπελάς βέβαια τά 20 mm νά τά κάνω 6 mm.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

.....πές μου πού θά βρώ μασίφ ξυλεία 6-8-10 mm καί νά κόβει όσο θέλω..

Θα κανονίσουμε μια μέρα να πάμε παρέα μέχρι το Σαχλό. Θέλω κι εγώ να κοιτάξουμε τι δυνατότητες και τι τιμές έχει γιατί είδα την τελευταία φορά που πέρασα κάτι Αφρικάνικα ξύλα κι έπαθα πλάκα.

Αν δεν έχεις χρόνο μην ανησυχείς, θα τηλεφωνήσω εγώ στον Παναγιώτη και θα του πώ οτι δεν θα περάσει ο Δημήτρης σήμερα, θέλουμε μια μέρα άδεια. :flipout:

Ωραία και πρωτότυπη η κλειδοθήκη.
Δημήτρη ωραία κατασκευή αλλά και εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ξύλο και στην φυσική του απόχρωση. Αλλά όπως είπα, πάντα προσωπικά.

Θα κανονίσουμε μια μέρα να πάμε παρέα μέχρι το Σαχλό. Θέλω κι εγώ να κοιτάξουμε τι δυνατότητες και τι τιμές έχει γιατί είδα την τελευταία φορά που πέρασα κάτι Αφρικάνικα ξύλα κι έπαθα πλάκα.

Αν δεν έχεις χρόνο μην ανησυχείς, θα τηλεφωνήσω εγώ στον Παναγιώτη και θα του πώ οτι δεν θα περάσει ο Δημήτρης σήμερα, θέλουμε μια μέρα άδεια. :flipout:

Χάχάχά έγινε Μπάμπη νά τό κανονίσουμε νά πάμε Μενίδι νά δούμε τί έχει.

Ωραία και πρωτότυπη η κλειδοθήκη.
Δημήτρη ωραία κατασκευή αλλά και εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ξύλο και στην φυσική του απόχρωση. Αλλά όπως είπα, πάντα προσωπικά.

Ευχαριστώ Παναγιώτη,γούστα είναι αυτά,εμένα μού αρέσει πολύ όπως τό έκανα Oregon,καί σέ τελευταία ανάλυση σάμπως ο επισκέπτης θά καταλάβει άν είναι οκουμέ η οξιά τό ξύλο όπως είναι έτσι βαμένο.

Έφτιαξα ένα ρολόι από ξύλο καρυδιάς και το πέρασα με λινέλαιο. Παλιότερα είχα δείξει κάτι παρόμοιο. Χρησιμοποίησα ξύλο από διαφορετικές καρυδιές και έβγαλε μια διχρωμία που με ενθουσίασε. Ελπίζω να σας αρέσει. Το ύψος του είναι 31 εκατοστά.

Attachments

• IMG_20171005_094057.jpg
    IMG_20171005_094057.jpg
    138.7 KB · Views: 137
  • IMG_20171005_094108.jpg
    IMG_20171005_094108.jpg
    115 KB · Views: 135