Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Eυχαριστω καλοι μου συναδελφοι. Το πτωχο πλην τιμιο νοβοπαν ειναι μια απολαυση να το κοβεις, σα βουτυρο :))

Κωστα πολυ περιποιημενο το κουτακι, μου αρεσει το κουμπωμα και οι ενωσεις.

Πολύ ωραίο το κουτάκι Κώστα, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κούμπωμα

Μιχάλη το δεντράκι απίθανο και η κοπή είναι σαν να έχει γίνει απο CNC!! Ωραίος!! Χρόνια σου πολλά ,καλά και γεμάτα μαστοριά!!

Vrass πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο το κουτί και η διχρωμία τέλεια !!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ετσι ειναι Κωστα το μερακι μετατρεπει τα φτωχα ρεταλια σε ομορφα πραγματα οπωσ το κουτακι σου μπραβο σου.

Μιχάλη το δεντράκι απίθανο και η κοπή είναι σαν να έχει γίνει απο CNC!! Ωραίος!! Χρόνια σου πολλά ,καλά και γεμάτα μαστοριά!!

Ευχαριστω Νικο!
Αν το ξυλο ειναι μαλακο και λεπτο σε παχος, οι κοπες ειναι σαφως ευκολοτερες και καλυτερες.
Μου φαινεται οτι θα αγοραζω νοβοπαν με λεπτο καπλαμαδακι απο πανω απο δω και περα, ας χρειαζεται να τα χρωματιζω μετα :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο δενδράκι Μιχάλη!

Κώστα, εξαιρετικό το κουτάκι. Την επόμενη φορά φτιάξε διαφορετικά τον πάτο, με γκινισιά εσωτερική να μην φαίνεται.

Κώστα όμορφο το κουτάκι σου, πολύ τρίψιμο πρέπει να "έφαγε", τονίστηκαν έντονα τα νερά της οξιάς.

Μιχάλη μην εγκληματήσεις σε παρακαλώ... άσε το νοβοπάν και επέστρεψε στο μασίφ ξύλο.

Mιχάλη πολύ όμορφο έγινε τό δεντράκι και μέ κοπές ακριβείας,μπράβο :a0210:

Κώστα το κουτάκι έγινε μέ πολύ μεράκι και μπράβο σου γιά τό αποτέλεσμα :a0210:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κυριοι, από ρετάλια και "'αχρηστα" κομμάτια μπορούν να φτιαχτούν απίστευτα πράγματα, μεράκι, φαντασία και υπομονή θέλει.

Αντίστοιχα τελείωσε χθες και μία δική μου κατασκευή από ρετάλια οξιάς και ιρόκο, άλλο ένα κουτάκι, αυτό θα φιλοξενεί λουράκια ρολογιού.
Χρησιμοποιήθηκαν μεντεσεδάκια απλά μέσα σε φωλιές που σκάφτηκαν με σκαρπέλο, καθώς και ένα κούμπωμα που δεν το ήξερα, κλείνει σαν κόπιτσα και είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτησή του. Τα μεταλλικά τα πήρα όλα από τον Φράγκο. Οσο φτιάχνω χελιδονοουρές μου βγαίνουν πιο γρήγορα και με σχετικά βελτιωμένη συναρμογή, υπάρχουν ακόμα λάθη βέβαια, αλλά από αυτά μαθαίνω....

oQ56ydL.jpg

5rnptig.jpg

COx9Tdx.jpg

jsHagU1.jpg

cKA7dpc.jpg

Super έγινε.

Τελείωσα επιτέλους τον Αη Γιώργη!!! Φτιαγμένος από ξύλο καρυδιάς, σε φόντο λεύκας και φινιρισμένος με μίξη τικ οιλ και λινέλαιου. Διαστάσεις 40χ30.
ΓŽβ€ ΓŽΒ³ΓŽΒΉΓŽΒΏΓβ€š ΓŽβ€œΓŽΒ΅ΓΕ½ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒΉΓŽΒΏΓβ€š.jpg

Μπράβο Σπύρο.

Καλο το δεντρακι του Μιχαλη, αν οχι το καλυτερο τους ειδους στη κατηγορια. Το κουτακι του βραστηρα, αξιολογηται με αριστα στο φινιρισμα. Ο Αγιος Γιωργης να παει κατευθειαν στη μητροπολη για προσκυνημα!
:a0210::SFGSFGSF:

Πραγματικα απιστευτη η ξυλογραφια του Αγιου Γεωργιου!!!

attachment.php

Σπυρο συγχαρητηρια!!!!

Ά ρε Σπύρο... Ζωγράφισες πάλι...

Αγιογραφησε πάλι.

Ενταξει , απλα φοβερο.Δεν μπορεις να τροχισεις μια ιδεα τα ματια γιατι μοιαζουν καπως ...marvel ? :)

Ωραίο κουτάκι Κώστα, ωραία δουλειά.
Σπύρο βλέπω την λεπτοδουλειά και αναρωτιέμαι πόσες ώρες θέλει μια τέτοια κατασκευή για να γίνει; Μπράβο!

Μπραβο βρε Σπυρο καταπληκτικο εργο γεια στα χερια σου.

Κώστα, ζηλευτο!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk