Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Eτοιμασα ενα ελαφακι, μεγαλυτερο απο το περυσινο, με υψος 25 ποντους.
Το υλικο ειναι κοντρα πλακε 3μμ και κοπηκε εξ'ολοκληρου στην πριονοκορδελα proxxon.

To κοντρα πλακε περαστηκε με stain νερου χρωματος teak και κιτρινο τα κερατακια. Επειτα περαστηκε ενα χερι λαδακι να ζωντανεψει λιγο το χρωμα.
Μαλλον θα ακολουθησει κοπαδι απο μικροτερα και μεγαλυτερα ρουντολφακια :))

Ωραίο το ελαφάκι Μιχάλη. Μια κόκκινη μύτη να το ονομάσεις Ρούντολφ.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

χεχε, τις εχω ετοιμες τις μυτες Παναγιωτη! Περιμενω να κανω το κοπαδι για να τις κολλησω μαζικα :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιότατο Μιχάλη!
Εγώ μάλλον δεν θ´ ασχοληθώ με ελαφάκια φέτος, θα ξαναστήσω τα περσινά.

attachment.php

Ωραιότατο Μιχάλη :worshippy:...αλλά με προβληματίζει που άρχισες να ξεφεύγεις σε μεγαλύτερες διαστάσεις :flipout::flipout:

Σε προβληματιζει ευχαριστα να υποθεσω :)))

Βεβαίως και ευχάριστα ...απλά σκέφτομαι μήπως παραστεί ανάγκη πλέον νέου εξοπλισμού για να αντιμετωπίσει τις διαστάσεις :flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιότατο Μιχάλη :worshippy:...αλλά με προβληματίζει που άρχισες να ξεφεύγεις σε μεγαλύτερες διαστάσεις :flipout::flipout:

Κι όχι τίποτε άλλο... αλλά θα ακολουθήσει κι ο Δημήτρης... :flipout:
Το καλό είναι οτι ο Μιχάλης δεν έχει εξάρσεις, ανεβαίνει λίγο-λίγο, συνετά.

Βεβαίως και ευχάριστα ...απλά σκέφτομαι μήπως παραστεί ανάγκη πλέον νέου εξοπλισμού για να αντιμετωπίσει τις διαστάσεις :flipout:-bye-

χεχε, ολων των ειδων και μεγεθων εργαλεια υπαρχουν, μη βλεπεις που δεν τα πολυδειχνω :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μαστορεσ μου την επιεικεια σασ παρακαλω ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω ρολοι και πραγματικα πελαγωσα αρκετα εν τελει τα καταφερα θελω να πηστευω
5f9548fe7186c150be84419329d2e0cb.jpg
b5b87e127ebbc9c2840214fae2a3b341.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βλεπω τεχνικη intarsia! Kολλημενα τεμαχια ξυλου σαν puzzle, μπραβο Κυριακο!!

Τι σε δυσκολεψε στο ρολοι, η τρυπα που επρεπε να γινει πισω για να χωραει ο μηχανισμος και ο αξονας?

Βλεπω τεχνικη intarsia! Kολλημενα τεμαχια ξυλου σαν puzzle, μπραβο Κυριακο!!

Τι σε δυσκολεψε στο ρολοι, η τρυπα που επρεπε να γινει πισω για να χωραει ο μηχανισμος και ο αξονας?
Ναι Μηχαλη το ξυλο ηταν χοντρο και γενικα ημουν ραβε ξηλωνε συνεχεια μεχρι και κοματια αλαξα

Πολλά μπράβο Κυριάκο,πολύ όμορφη κατασκευή.Θεωρώ πως αν καταργήσεις τα glossy λούστρα όλα θα δείχνουν ένα κλικ καλύτερα!

Eτοιμασα ενα ελαφακι, μεγαλυτερο απο το περυσινο, με υψος 25 ποντους.
Το υλικο ειναι κοντρα πλακε 3μμ και κοπηκε εξ'ολοκληρου στην πριονοκορδελα proxxon.

To κοντρα πλακε περαστηκε με stain νερου χρωματος teak και κιτρινο τα κερατακια. Επειτα περαστηκε ενα χερι λαδακι να ζωντανεψει λιγο το χρωμα.
Μαλλον θα ακολουθησει κοπαδι απο μικροτερα και μεγαλυτερα ρουντολφακια :))

Mιχάλη πολύ μού αρέσει αυτό τό ελαφάκι καί τό τόνισες ιδιαίτερα στά μάτια,μπράβο :a0210:,μήπως μπορείς να μού δώσεις τό pdf νά φτιάξω καί έγώ ένα μικρότερο ?

Μαστορεσ μου την επιεικεια σασ παρακαλω ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω ρολοι και πραγματικα πελαγωσα αρκετα εν τελει τα καταφερα θελω να πηστευω.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριάκο γιά πρώτη φορά τό ρολόι βγήκε μιά χαρά.

Κυριάκο όσο πιο μακρύλαιμους μηχανισμούς παίρνεις τόσο λιγότερο πρέπει να σκάψεις κ να αφαιρέσεις ξύλο στο πίσω μέρος. Είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Ότι άλλο θελήσεις πάρε με τηλέφωνο.

Ωραίο ρολόι Κυριάκο και mε τεχνική intarsia αλλά θα συμφωνήσω με τον Νίκο ως προς έντονο χρώμα. Η τελική επιλογή είναι βέβαια πάντα δική σου.

Κυριοι ευχαριστω Νικο και Παναγιωτη δυστηχωσ δεν εχω κατι αλλο οπωσ λαδια και δεν ξερω αν υπαρχει αλλη λυση τα φωτα σασ θα ηταν χρησιμα.Κωστα μου το σκεφτηκα αλα λογω και του τριημερου δεν ηθελα να σε ενοχλησω σευχαριστω.

Κυριοι ευχαριστω Νικο και Παναγιωτη δυστηχωσ δεν εχω κατι αλλο οπωσ λαδια και δεν ξερω αν υπαρχει αλλη λυση τα φωτα σασ θα ηταν χρησιμα.Κωστα μου το σκεφτηκα αλα λογω και του τριημερου δεν ηθελα να σε ενοχλησω σευχαριστω.

:a0210: