Καλώς ήλθες.
Aπό ότι διαβάζω η Dremel motosaw δέν έχει χειροκίνητο σφίξιμο τής λάμας τής λάμας,απλά μπαίνει η λάμα στήν βάση καί μέ τόν μπλέ μοχλό σφίγγει αυτόματα στήν θέση της.
Γιά τό σπάσιμο τής λάμας πιθανόν είναι νά κόβεις σκληρό ξύλο στά όρια καί να τήν ζόρισες,η οι τόσες ώρες κοπής να ζεσταίνουν τήν λάμα καί νά κόβεται.
Πάντος χαράς τό κουράγιο καί τήν υπομονή σάς συνάδελφοι,νά κόβεται τόσες ώρες (5 ώρες) σερί σέ επιτραπέζια σέγα,εγώ πάνω από 15 λεπτά τό ανώτερο μισή ώρα δέν κόβω.
Χαίρομαι πολύ που βρήκα αυτο το θέμα! Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με ξυλοκατασκευες....αλλά με λεπτό ξύλο προς το παρόν. Έχω φτιάξει κάνα δυο σχεδια για μπρελόκ και δώρα (θα βάλω αργότερα φωτο) Φέτος όμως επειδή δεν προλαβαίνα αποφάσισα να πάρω σεγα επιτραπεζια και λόγω οικονομικών πήρα της dremel. Το πρόβλημα μου είναι ότι μέσα σε δύο μέρες έσπασα 4 λαμές και δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί. Μέχρι τώρα έκοβα με πριονι χεριού με spiral πριονακια. ....πολύ καλά αλλά πλέον απέκτησα θέμα με τον ώμο. Μήπως επειδή δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο να το λειτουργώ σωστά ή επειδή δουλεύω πολύ ωρα; (σήμερα έκοβα 5 ωρες)
Επιτιδες το αφησα ετσι καθως κανει ωραια αντιθεση το χρυσο χρωμα εκει!
Kαλως τον!
Οι λαμες της Dremel ειναι απο τις πιο ποιοτικες και ανθεκτικες που κυκλοφορουν.
Επειδη η dremel ρυθμιζει αυτοματα την ενταση της λαμας (εχει μονο τον μοχλο αλλαγης), το σπασιμο οφειλεται στις καμπυλες κοπες οι οποιες θελουν αργα και με προσοχη και ειναι η αιτια των περισσοτερων περιπτωσεων σπασιματος λαμας. Δοκιμασε πιο στενη λαμα dremel. Yπαρχει η παχεια και η στενη για ξυλο. Επισης δοκιμασε να κερωνεις (με ενα απλο κερι) την λαμα για να μην θερμαινεται πολυ και να κοβει ευκολοτερα το ξυλο. Ο ωμος ειναι αποτελεσμα λανθασμενης θεσης αλλα και πολυωρης εργασιας. Περαστικα
H μικρη proxxon δεν ειναι πιο δυνατη απο την dremel. To καλο με την proxxon ειναι οτι παιρνει ολων των ειδων τις λαμες αλλα σε ακεφαλες που ειναι λιγο ζορι η αλλαγη. Ειναι επισης η πιο αθορυβη σεγα, σε αντιθεση με την dremel που ειναι μεν η πιο μικρη, φτηνη, ελαφρια και βολικη σεγα που υπαρχει αλλα ειναι μακραν η πιο θορυβωδης!!
View attachment 146327View attachment 146328
Αυτα παλεύω να φτιάξω.....δεν ξέρω αν τα εκανα σωστα upload???/
παρεπιπτοντως πανέμορφος ο καθρευτης!!!! Μακάρι να καταφέρω να φτιάξω κάτι παρόμοιο (οχι σε καθρευτη) για το σαλόνι! Με ποια σεγα δούλεψες?
Ετοιμο:Καλησπέρα.
Ένα δύσκολο έργο, για μένα. Καπλαμαδες από Σοφιανο, τυλιγμενοι για να βγει δακτυλίδι και bandsaw box, δυστυχώς με την 8αρα γιατί η 6αρα μου έσπασε.
Κυριάκο, Παππού και Δημήτρη φοβερές δημιουργιες![]()
![]()
![]()
![]()
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
https://youtu.be/K0oQZB322VoΤο κουτί είναι εξαιρετικό.
Το δαχτυλίδι, αν και δεν έχω καφαλάβει ακριβώς την τεχνική που ακολούθησες, είναι κι αυτό πολύ όμορφο.
Πολύ ωραία βγήκαν Αντώνη.
Πολύ όμορφα και τα δύο Αντώνη
Σας ευχαριστώ όλους.Πολύ ωραίο το κουτάκι. Απλό και όμορφο σχέδιο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.