Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Υπέροχη δουλειά Κυριάκο πολλά πολλά μπράβο

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλώς ήλθες.
Aπό ότι διαβάζω η Dremel motosaw δέν έχει χειροκίνητο σφίξιμο τής λάμας τής λάμας,απλά μπαίνει η λάμα στήν βάση καί μέ τόν μπλέ μοχλό σφίγγει αυτόματα στήν θέση της.
Γιά τό σπάσιμο τής λάμας πιθανόν είναι νά κόβεις σκληρό ξύλο στά όρια καί να τήν ζόρισες,η οι τόσες ώρες κοπής να ζεσταίνουν τήν λάμα καί νά κόβεται.
Πάντος χαράς τό κουράγιο καί τήν υπομονή σάς συνάδελφοι,νά κόβεται τόσες ώρες (5 ώρες) σερί σέ επιτραπέζια σέγα,εγώ πάνω από 15 λεπτά τό ανώτερο μισή ώρα δέν κόβω.

Δεν έκοβα και τις 5 ωρες ....την μισή ώρα προσπαθούσα να περάσω ένα πριονακι που για κάποιο λόγο ήτανα λίιιιιγο πιο μικρό και δεν καθόταν στον οδηγό. Επίσης σταμάτησα και 3-4 φορές για να κάνω καμιά βόλτα. Δυστυχως βιάζομαι για να βγουν για τα Χριστούγεννα κάποιες κατασκευές και δεν έχω χρόνο όλες τις μέρες. Πάντως έχετε δίκιο η μέση ποναει.....μια ακόμα ερώτηση. ...για το σπάσιμο μήπως ευθύνεται ότι κόβω mdf 25 χιλιοστων; ή ότι κόβω πολλές καμπυλες; (δεν ξέρω και πως να βάλω φωτογραφία γιατί είμαι από κινητό ...Μόλις κάτσω στον υπολογιστή θα προσπαθήσω για να δείτε και τι κοβω)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κυριακο εισαι μαστορας ΤΕΛΟΣ!!

20171116_083504.jpg20171115_133425.jpg

Αυτα παλεύω να φτιάξω.....δεν ξέρω αν τα εκανα σωστα upload???/
παρεπιπτοντως πανέμορφος ο καθρευτης!!!! Μακάρι να καταφέρω να φτιάξω κάτι παρόμοιο (οχι σε καθρευτη) για το σαλόνι! Με ποια σεγα δούλεψες?

Χαίρομαι πολύ που βρήκα αυτο το θέμα! Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με ξυλοκατασκευες....αλλά με λεπτό ξύλο προς το παρόν. Έχω φτιάξει κάνα δυο σχεδια για μπρελόκ και δώρα (θα βάλω αργότερα φωτο) Φέτος όμως επειδή δεν προλαβαίνα αποφάσισα να πάρω σεγα επιτραπεζια και λόγω οικονομικών πήρα της dremel. Το πρόβλημα μου είναι ότι μέσα σε δύο μέρες έσπασα 4 λαμές και δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί. Μέχρι τώρα έκοβα με πριονι χεριού με spiral πριονακια. ....πολύ καλά αλλά πλέον απέκτησα θέμα με τον ώμο. Μήπως επειδή δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο να το λειτουργώ σωστά ή επειδή δουλεύω πολύ ωρα; (σήμερα έκοβα 5 ωρες)

Kαλως τον!
Οι λαμες της Dremel ειναι απο τις πιο ποιοτικες και ανθεκτικες που κυκλοφορουν.
Επειδη η dremel ρυθμιζει αυτοματα την ενταση της λαμας (εχει μονο τον μοχλο αλλαγης), το σπασιμο οφειλεται στις καμπυλες κοπες οι οποιες θελουν αργα και με προσοχη και ειναι η αιτια των περισσοτερων περιπτωσεων σπασιματος λαμας. Δοκιμασε πιο στενη λαμα dremel. Yπαρχει η παχεια και η στενη για ξυλο. Επισης δοκιμασε να κερωνεις (με ενα απλο κερι) την λαμα για να μην θερμαινεται πολυ και να κοβει ευκολοτερα το ξυλο. Ο ωμος ειναι αποτελεσμα λανθασμενης θεσης αλλα και πολυωρης εργασιας. Περαστικα :)

H μικρη proxxon δεν ειναι πιο δυνατη απο την dremel. To καλο με την proxxon ειναι οτι παιρνει ολων των ειδων τις λαμες αλλα σε ακεφαλες που ειναι λιγο ζορι η αλλαγη. Ειναι επισης η πιο αθορυβη σεγα, σε αντιθεση με την dremel που ειναι μεν η πιο μικρη, φτηνη, ελαφρια και βολικη σεγα που υπαρχει αλλα ειναι μακραν η πιο θορυβωδης!!

Κυριακο και Σπυρο, θαυμαστα τα εργα σας!!
Σπυρο αυτα τα θεματα θρησκευτικου χαρακτηρα που φτιαχνεις ειναι καταπληκτικα!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Επιτιδες το αφησα ετσι καθως κανει ωραια αντιθεση το χρυσο χρωμα εκει!

Άκυρο αυτό που σου είπα.
Τώρα το πρόσεξα οτι είναι βαμένο χρυσό το εσωτερικό. Νόμισα οτι ήταν τελείως άβαφο και φαινόταν το ξύλο.

Kαλως τον!
Οι λαμες της Dremel ειναι απο τις πιο ποιοτικες και ανθεκτικες που κυκλοφορουν.
Επειδη η dremel ρυθμιζει αυτοματα την ενταση της λαμας (εχει μονο τον μοχλο αλλαγης), το σπασιμο οφειλεται στις καμπυλες κοπες οι οποιες θελουν αργα και με προσοχη και ειναι η αιτια των περισσοτερων περιπτωσεων σπασιματος λαμας. Δοκιμασε πιο στενη λαμα dremel. Yπαρχει η παχεια και η στενη για ξυλο. Επισης δοκιμασε να κερωνεις (με ενα απλο κερι) την λαμα για να μην θερμαινεται πολυ και να κοβει ευκολοτερα το ξυλο. Ο ωμος ειναι αποτελεσμα λανθασμενης θεσης αλλα και πολυωρης εργασιας. Περαστικα :)

H μικρη proxxon δεν ειναι πιο δυνατη απο την dremel. To καλο με την proxxon ειναι οτι παιρνει ολων των ειδων τις λαμες αλλα σε ακεφαλες που ειναι λιγο ζορι η αλλαγη. Ειναι επισης η πιο αθορυβη σεγα, σε αντιθεση με την dremel που ειναι μεν η πιο μικρη, φτηνη, ελαφρια και βολικη σεγα που υπαρχει αλλα ειναι μακραν η πιο θορυβωδης!!

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Τις λεπτές χρησιμοποιώ και εσπασα τις 3 απο τις 5....παρήγγειλα αλλες 10 γιατί πρέπει να φτιάξω αλλα 30 περίπου δεντράκια. Θα έχω την ταχύτητα μόνο στο 1 και θα κερώσω οπωσδήποτε για να δω μηπως και φταίει και αυτό. Όσο για την proxxon μάλλον θα πρέπει να περιμένω 2-3 χρόνια για να την πάρω....άλλωστε είναι και θέμα χώρου....δεν εχω χώρο για να δουλέψω και υποθέτω πως θέλει τραπέζι και να μείνει σταθερή.

Οι Τάρανδοι αυξήθηκαν.

tarand19.jpg

View attachment 146327View attachment 146328

Αυτα παλεύω να φτιάξω.....δεν ξέρω αν τα εκανα σωστα upload???/
παρεπιπτοντως πανέμορφος ο καθρευτης!!!! Μακάρι να καταφέρω να φτιάξω κάτι παρόμοιο (οχι σε καθρευτη) για το σαλόνι! Με ποια σεγα δούλεψες?

Μια χαρά τα ανέβασες και είναι και όμορφά!

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Σαν τεχνική είναι εύκολο!
Θα φτιάξω ένα DIY με τα υλικά και την τεχνική που χρειάζεται για τέτοιο αποτέλεσμα!

Η δικιά μου είναι αυτή της Valex!

seg_bango_druri_112_watt_valex.jpg

Last edited:

Κυριάκο μπράβο! Διαφορετικός και πανέμορφος ο καθρέφτης.

Καλησπέρα.
Ένα δύσκολο έργο, για μένα. Καπλαμαδες από Σοφιανο, τυλιγμενοι για να βγει δακτυλίδι και bandsaw box, δυστυχώς με την 8αρα γιατί η 6αρα μου έσπασε.

Κυριάκο, Παππού και Δημήτρη φοβερές δημιουργιες
6c5210e7f80f88e016639f3d8aa88a83.jpg
fd0344d2cdfcf7fb3add8e1d07ce7e37.jpg
65389d0c5c03b4e4b0f210c26015c96e.jpg
5fbbfb3b46e7440efd541f9c4649c0d6.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Καλησπέρα.
Ένα δύσκολο έργο, για μένα. Καπλαμαδες από Σοφιανο, τυλιγμενοι για να βγει δακτυλίδι και bandsaw box, δυστυχώς με την 8αρα γιατί η 6αρα μου έσπασε.

Κυριάκο, Παππού και Δημήτρη φοβερές δημιουργιες
6c5210e7f80f88e016639f3d8aa88a83.jpg
fd0344d2cdfcf7fb3add8e1d07ce7e37.jpg
65389d0c5c03b4e4b0f210c26015c96e.jpg
5fbbfb3b46e7440efd541f9c4649c0d6.jpg

Ετοιμο:
79cc17e30910b43313a72acffae1478e.jpg
f383349e1bdc6482326f9dcd953b0376.jpg
2f83f1b090c24969813c1b9b601db17e.jpg

Το κουτί είναι εξαιρετικό.
Το δαχτυλίδι, αν και δεν έχω καφαλάβει ακριβώς την τεχνική που ακολούθησες, είναι κι αυτό πολύ όμορφο.

Πολύ ωραία βγήκαν Αντώνη.

Πολύ όμορφα και τα δύο Αντώνη

Πολύ ωραίο το κουτάκι. Απλό και όμορφο σχέδιο.

Μια χαρα βγηκε Αντωνη το κουτακι, αλλα κακως εβαλες επανω την 8αρα κορδελα, θα σε περιορισει παρα πολυ.
Απλα να βρεις την ισορροπια στις καμπυλες, αυτο ειναι ολο.

Το δακτυλιδακι πως το διπλωσες ετσι τελεια??

Το κουτί είναι εξαιρετικό.
Το δαχτυλίδι, αν και δεν έχω καφαλάβει ακριβώς την τεχνική που ακολούθησες, είναι κι αυτό πολύ όμορφο.
https://youtu.be/K0oQZB322Vo
Πολύ ωραία βγήκαν Αντώνη.
Πολύ όμορφα και τα δύο Αντώνη
Πολύ ωραίο το κουτάκι. Απλό και όμορφο σχέδιο.
Σας ευχαριστώ όλους.
Το καλό είναι ότι και στον παραλήπτη αρεσε