Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τι χρωστικη ριχνεις μεσα στην ρητινη Παυλο; Δεν θυμαμαι αν το εχεις αναφερει στο παρελθον.

Τι χρωστικη ριχνεις μεσα στην ρητινη Παυλο; Δεν θυμαμαι αν το εχεις αναφερει στο παρελθον.
Καλημέρα. Το είχα αναφέρει, χρώμα ακρυλικό όχι λαδιού.
https://www.e-jumbo.gr/scholika-eid...krylika/set-akrylika-chromata-12-tmch._69894/

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εντυπωσιακο το εφφε του γυαλιου και του χρωματος στα δακτυλιδια!

Παύλο πολύ πρωτότυπα καί όμορφα τά δαχτυλίδια.

Σήμερα μετά από αρκετές δοκιμές στό χρώμα σέ ρετάλια είδα ότι τό μόνο πού τού πάει στό δεντράκι μέ τά led χωρίς να αλλάζει τούς χρωματικούς συνδιασμούς στήν αντανάκλαση τών led,είναι νά ρίξω ένα spay χιονιού από τά Jumbo,από τά πλάγια καί λίγο μπροστά γιά νά κάνει αυτό τό σαγρέ δίνοντας του έναν ομορφότερο τόνο καί τήν ημέρα πού είναι σβηστό,αλλά καί όταν είναι αναμμένα τά led,καί παράλληλα έφτιαξα άλλο ένα,η φωτό τά αδικεί από κοντά είναι ακόμα ομορφότερα στό σκοτάδι,δέν κάνει αυτήν τήν άσπρη αντανάκλαση στό κέντρο.
Από τίς τρύπες τών αστεριών περνάει πίσω στό φόντο τού τοίχου σχεδόν τό σχέδιο τών αστεριών.

led09910.jpg

led09911.jpg

Πολυ εντυπωσιακο θεαμα Δημητρη, μπραβο!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Όμορφες δουλειές Δημήτρη.

Δημήτρη πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο θέαμα. Εντυπωσιακό!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Christmas Light Show

Να είστε καλά συνάδελφοι,σάς ευχαριστώ.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Κύριοι μπράβο σε όλους για τις κατασκευές σας και εγώ με την σειρά μου ολοκλήρωσα δύο εργακια μετά από πολύ καιρό λόγω συλλογησ ελαιόκαρπου το ένα από ξύλο ελάτησ(απαίσιο ξύλο για ξυλογλυπτική) και το άλλο άγνωστησ προέλευσης (σουβέρ) ο πίνακας προορίζεται για κρεμαστρα ελπίζω να σας αρέσουν
022a8b2a692c804f34083d1c05c0090c.jpg
145b0914c4faf869ab0ef760f4859382.jpg
900c438ed06609fe831c9363ff9f2c32.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Γεια σου Κυριακο με τα ωραια τα ξυλογλυπτα σου!
Τα σουβερ αν δεν τα βερνικωσεις, θα γεμισουν σταμπες :))

Koυτακι για να φιλοξενησει καποια εργαλεια για πηλο, που θα πανε για δωρο.
Πλεον, αυτου του τυπου τα απλα κουτακια τα κανω μηχανικα, οπως στριβω τσιγαρο :))

Aυτη τη φορα ο πατος μπηκε συρταρωτος, οπως το καπακι, για να δεσει καλυτερα η κατασκευη. Μονο με κολλα.
38662049031_7cb20658ff_c.jpg

Eδω κλειστο. Για να σπασει το χρωμα του ΚΠ εβαλα κατι ρεταλακια μαονι που ειχαν περισσεψει απο το ελαφακι.
26886027469_6dd3cf2cd6_c.jpg

Το μπροστα κατω μερος το στρογγυλεψα λιγο στο κυκλικο τριβειο για να δειχνει..καπως αεροδυναμικο :))

Πολυ ωραια τα δεντρακια Δημητρη, δοκιμασε και με καποιο ξυλο η κοντρα πλακε με πιο εντονα νερα, πιστευω θα εχει ενδιαφερον.

Και το κουτακι του Μιχαλη μου αρεσει, δεν εχω δοκιμασει ακομα να κανω κατι τετοιο με συρομενο καπακι. Προτεινω στο επιμενο να κοψεις φαλτσα τις περιφερειακες ακμες, ωστε οταν κολληθουν να μην ειναι εμφανη τα σοκορα. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

μια ωραία ιδέα που είχα δει το καλοκαίρι στη Χίο στο κατάστημα του Κοτσιώρη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και το κουτακι του Μιχαλη μου αρεσει, δεν εχω δοκιμασει ακομα να κανω κατι τετοιο με συρομενο καπακι. Προτεινω στο επιμενο να κοψεις φαλτσα τις περιφερειακες ακμες, ωστε οταν κολληθουν να μην ειναι εμφανη τα σοκορα. ;-)

Θα δοκιμασω με ενα εξαρτημα/bit του ρουτερ παγκου που κοβει τις ακμες στις 45 μοιρες.

Αυτο το κολπο που λες με το bit των 45° το ειχα κανει για την σκεπη του ρολογιου με το εκκρεμες που ειχα φτιαξει περσι τον Μαρτιο, μιας και δεν εχω παγκοπριονο η συρομενο φαλτσοπριονο. Εγινε μια χαρα η δουλεια, ειναι μια καλη εναλλακτικη.

κι έλεγα τι καλό θα φτιάξει, τι καλό... -bye-

Να σαι καλά Γιώργο Αγρότη,stay tuned πού λένε καί στό χωριό μου.-bye-

Kοιτώντας τούς τάρανδους μέ τήν οικογένεια είδαμε ότι τούς έλλειπε ένα έλκυθρο καί ένας Αγιος Βασίλης,τό έλκυθρο τό έφτιαξα εγώ,τόν Αγιο Βασίλη τόν αγόρασα από τά Jumpo.

Τα led πού έβαλα από κάτω είναι πάλι 3 υψηλής φωτεινότητας σέ σειρά,με μιά αντίσταση 330 Ohm στό 1/2 ,η τροφοδοσία 9 volt μπαταρία.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ μέ όλα τά στάδια.

elki110.jpg

elki210.jpg

elki310.jpg

elki410.jpg

elki510.jpg

elki610.jpg

elki710.jpg

elki810.jpg

elki910.jpg

elki9910.jpg

elki9913.jpg

elki9914.jpg

elki9917.jpg

elki9911.jpg

elki9912.jpg

elki9919.jpg

elki9918.jpg

Μπράβο Δημήτρη & του χρόνου.