Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιοτατο ελκηθρακι Δημητρη!
Μου αρεσει η ιδεα των led σε καποιες ξυλοκατασκευες. Δεν υπαρχουν λεντακια των 1.5 βολτ? Σε τι βολταζ βγαινουν συνηθως αυτα τα μικρα?

Μπράβο Δημήτρη & του χρόνου.

Nα σαι καλά Κώστα καί τού χρόνου μέ υγεία.

Ωραιοτατο ελκηθρακι Δημητρη!
Μου αρεσει η ιδεα των led σε καποιες ξυλοκατασκευες. Δεν υπαρχουν λεντακια των 1.5 βολτ? Σε τι βολταζ βγαινουν συνηθως αυτα τα μικρα?

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Τά led πού χρησιμοποιώ είναι 5 mm είναι στά 2,5 - 3 volt,βάζεις μιά αντίσταση έν σειρά καί έχεις μιά τριάδα led στά 9 volt,καί άν θέλεις βάζεις καί άλλες τριάδες παράλληλα,η κατανάλωση τους είναι πολύ μικρή συγκεκριμένα μέ τήν αντίσταση πού βάζω κάθε led έχει στά άκρα του 2,7 volt καί τό ολικό ρεύμα είναι απειροελάχιστο μόλις 7 mA πού σημαίνει ότι μπορεί να είναι αναμμένα γιά ένα μήνα όλο τό 24 ωρο περίπου.
Καί τά μικρότερα σέ μέγεθος led 3 mm καί αυτά στήν ίδια τάση λειτουργούν 2,5 - 3 volt.

Koυτακι για να φιλοξενησει καποια εργαλεια για πηλο, που θα πανε για δωρο.
Πλεον, αυτου του τυπου τα απλα κουτακια τα κανω μηχανικα, οπως στριβω τσιγαρο :))

Aυτη τη φορα ο πατος μπηκε συρταρωτος, οπως το καπακι, για να δεσει καλυτερα η κατασκευη. Μονο με κολλα.

Eδω κλειστο. Για να σπασει το χρωμα του ΚΠ εβαλα κατι ρεταλακια μαονι που ειχαν περισσεψει απο το ελαφακι.

Το μπροστα κατω μερος το στρογγυλεψα λιγο στο κυκλικο τριβειο για να δειχνει..καπως αεροδυναμικο :))

Ωραίο το κουτάκι Μιχάλη,όντως τό μαόνι τού δίνει μιά διαφορετική πινελιά

Κύριοι μπράβο σε όλους για τις κατασκευές σας και εγώ με την σειρά μου ολοκλήρωσα δύο εργακια μετά από πολύ καιρό λόγω συλλογησ ελαιόκαρπου το ένα από ξύλο ελάτησ(απαίσιο ξύλο για ξυλογλυπτική) και το άλλο άγνωστησ προέλευσης (σουβέρ) ο πίνακας προορίζεται για κρεμαστρα ελπίζω να σας αρέσουν

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραία Κυριάκο, ο μπάρμπα Στρούμφος θά είχε πολύ δουλειά γιά να γίνει από ότι βλέπω.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Να σαι καλά Γιώργο Αγρότη,stay tuned πού λένε καί στό χωριό μου.-bye-

Kοιτώντας τούς τάρανδους μέ τήν οικογένεια είδαμε ότι τούς έλλειπε ένα έλκυθρο καί ένας Αγιος Βασίλης,τό έλκυθρο τό έφτιαξα εγώ,τόν Αγιο Βασίλη τόν αγόρασα από τά Jumpo.

Τα led πού έβαλα από κάτω είναι πάλι 3 υψηλής φωτεινότητας σέ σειρά,με μιά αντίσταση 330 Ohm στό 1/2 ,η τροφοδοσία 9 volt μπαταρία.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ μέ όλα τά στάδια.

Θαυμάζω το εργαστήριό σου, την καθαριότητα, την τακτοποίηση, και τις δημιουργίες σου. :worshippy:
Εγώ δεν είμαι ''του ξύλου'' στο έχω πει άλλωστε. γι αυτό και δεν παρακολουθώ τα σχετικά νήματα.(πάντως θα είμαι stay tuned όπως λες)-bye-

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Θαυμάζω το εργαστήριό σου, την καθαριότητα, την τακτοποίηση, και τις δημιουργίες σου. :worshippy:
Εγώ δεν είμαι ''του ξύλου'' στο έχω πει άλλωστε. γι αυτό και δεν παρακολουθώ τα σχετικά νήματα.(πάντως θα είμαι stay tuned όπως λες)-bye-

Ευχαριστώ Γιώργο
Καταρρίπτεται έτσι μιά υπογραφή τού Νικόλα (diabolic) πού έλεγε "εργαστήριο πού είναι καθαρό δέν χρησιμοποιείται,νόμος",όλα στόν άνθρωπο είναι,εγώ δημιουργώ 2 ώρες καί καθαρίζω σχεδόν άλλες τόσες μετά όση κούραση καί άν έχω,δέν μπορώ νά αφήσω τό εργαστήριο μέσα στά πριονίδια,καί στήν ακαταστασία.
Καί εγώ δέν είμαι τού σίδερου,αλλά άν δώ κατασκευές τίς παρατηρώ,γιατί κάτι θά μάθω από τίς κουβέντες πού γίνονται.-bye-

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Τά led πού χρησιμοποιώ είναι 5 mm είναι στά 2,5 - 3 volt,βάζεις μιά αντίσταση έν σειρά καί έχεις μιά τριάδα led στά 9 volt,καί άν θέλεις βάζεις καί άλλες τριάδες παράλληλα,η κατανάλωση τους είναι πολύ μικρή συγκεκριμένα μέ τήν αντίσταση πού βάζω κάθε led έχει στά άκρα του 2,7 volt καί τό ολικό ρεύμα είναι απειροελάχιστο μόλις 7 mA πού σημαίνει ότι μπορεί να είναι αναμμένα γιά ένα μήνα όλο τό 24 ωρο περίπου.
Καί τά μικρότερα σέ μέγεθος led 3 mm καί αυτά στήν ίδια τάση λειτουργούν 2,5 - 3 volt.

Ευχαριστω Δημητρη, για το βολταζ ρωτουσα καθως σκεφτομαι να βαλω λεντ σε καποια κατασκευη και θα ηθελα να λειτουργουσε με 1.5 βολτ. Σε καποιες κατασκευες δεν χωραει η 9βολτη μπαταρια, ενω οι υποδοχες για ΑΑΑ και ΑΑ μπαταριες ειναι οκ.

Δημήτρη θα σου πω και γω τη γνώμη μου μιας και κοπιάζεις και δημιουργείς... Θα γίνω λί....γο "κακός" μαζί σου, ας με συγχωρέσεις...
1. Πρέπει "ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" να περάσεις στο μασίφ ξύλο, κάνεις που κάνεις τον κόπο φτιάξε κάτι με μασίφ και ΟΧΙ με κόντρα πλακέ.
2. Πρέπει "ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" να παρατήσεις αυτά τα βαριά βερνίκια και να περάσεις στα απλά λαδάκια, baby oil, λινέλαιο, teak oil κ.τ.λ.π.
Τότε και μόνο τότε οι δημιουργίες σου θα απογειωθούν!
Χωρίς παρεξήγηση, αυτά.

Σπυρο δυστυχως δεν βρισκεις 4 και 5μμ αλλα ουτε και 8μμ παχος μασιφ ξυλο στην πιατσα ουτε βεβαια στις επιφανειες που βγαινει το κοντρα πλακε.
Αν δουλευεις με κοντρα πλακε, τα χρωματα και τα βερνικια ειναι μονοδρομος. Τα λαδια ειναι μονο για μασιφ ξυλα.

Δημητρη πολυ ωραιες οι κατασκευες ,και με τα led τις απογειωσες.

Δημήτρη θα σου πω και γω τη γνώμη μου μιας και κοπιάζεις και δημιουργείς... Θα γίνω λί....γο "κακός" μαζί σου, ας με συγχωρέσεις...
1. Πρέπει "ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" να περάσεις στο μασίφ ξύλο, κάνεις που κάνεις τον κόπο φτιάξε κάτι με μασίφ και ΟΧΙ με κόντρα πλακέ.
2. Πρέπει "ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" να παρατήσεις αυτά τα βαριά βερνίκια και να περάσεις στα απλά λαδάκια, baby oil, λινέλαιο, teak oil κ.τ.λ.π.
Τότε και μόνο τότε οι δημιουργίες σου θα απογειωθούν!
Χωρίς παρεξήγηση, αυτά.

θεωρω οτι αυτο που λες ειναι καθαρα υποκειμενικο . Εξισου απιθανες κατασκευες μπορεις να κανεις με κοντρα πλακε και σιγουρα υπαρχουν κατασκευες
που το μασιφ ξυλο τις αναδεικνυει περισσοτερο αλλα την κατασκευη την αναδεικνυει η μαστορια και το μερακι περισσοτερο απο το υλικο(κατα την γνωμη μου) .
Οσον αφορα τα λαδια ,baby oil,ακρυλικα,teak oil,χρωστικες κ.τ.λ ειναι καθαρα γουστο του μαστορα και δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα .Π.χ εγω σε οτι κανω βαζω χρωμα ακρυλικο
και ποτε δεν βαζω λαδια γιατι θεωρω οτι ειναι βαρια για το γουστο μου.
Προσωπικη αποψη εκφραζω και μονο για να μην παρεξηγηθω.

Μιχάλη, τότε αν του αρέσουν οι μικροκατασκεύες θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να πάει σε σέγα που να κόβει μεγαλύτερο πάχος ξύλου.
Νίκο εκφράζω την προσωπική μου γνώμη, πάντα!
Θέλησα να δώσω μια συμβουλή (κάτι που κατά τη γνώμη μου θεωρώ καλύτερο) αν θέλει κάποιος τη δέχεται αν θέλει πάλι κάποιος όχι.
Δεν ξέρω προσωπικά σας κανέναν, με βοήθησαν παιδιά από το φόρουμ πολλές φορές, προσπαθώ να βοηθήσω το Δημήτρη να πάει ένα επίπεδο πάνω (πάντα κατά τη γνώμη μου).

Κανενα απολυτως προβλημα, ολες οι γνωμες υποκειμενικες ειναι αλλωστε σε αυτα τα θεματα, δεν μπορει να ειναι κατι αλλο.
Και οι παρατηρησεις παντα ευπροσδεκτες ειναι καθως συχνα δινουν και μια αλλη οπτικη γωνια που πιθανον να μας ξεφευγει.

Σπυρο δεν κατεκρινα την γνωμη σου να μην παρεξηγηθω.
Πανω σε αυτο που ειπες εδωσα την δικη μου γνωμη .Ετσι και αλλιως οπως ειπε και Ο μιχαλης υποκειμενικες ειναι ολες οι
γνωμες .
Καλα εκανες και εδωσες την συμβουλη σου γιατι ετσι εχω μαθει και εγω 2 πραγματα απο εδω μεσα απο ανθρωπους
που βοηθανε .

Σπυρο δυστυχως δεν βρισκεις 4 και 5μμ αλλα ουτε και 8μμ παχος μασιφ ξυλο στην πιατσα ουτε βεβαια στις επιφανειες που βγαινει το κοντρα πλακε.
Αν δουλευεις με κοντρα πλακε, τα χρωματα και τα βερνικια ειναι μονοδρομος. Τα λαδια ειναι μονο για μασιφ ξυλα.

Δημητρη πολυ ωραιες οι κατασκευες ,και με τα led τις απογειωσες.

θεωρω οτι αυτο που λες ειναι καθαρα υποκειμενικο . Εξισου απιθανες κατασκευες μπορεις να κανεις με κοντρα πλακε και σιγουρα υπαρχουν κατασκευες
που το μασιφ ξυλο τις αναδεικνυει περισσοτερο αλλα την κατασκευη την αναδεικνυει η μαστορια και το μερακι περισσοτερο απο το υλικο(κατα την γνωμη μου) .
Οσον αφορα τα λαδια ,baby oil,ακρυλικα,teak oil,χρωστικες κ.τ.λ ειναι καθαρα γουστο του μαστορα και δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα .Π.χ εγω σε οτι κανω βαζω χρωμα ακρυλικο
και ποτε δεν βαζω λαδια γιατι θεωρω οτι ειναι βαρια για το γουστο μου.
Προσωπικη αποψη εκφραζω και μονο για να μην παρεξηγηθω.

Νίκο σε ευχαριστώ
Συνάδελφοι αυτά ακριβώς θά ανέφερα καί εγώ.

Ευχαριστω Δημητρη, για το βολταζ ρωτουσα καθως σκεφτομαι να βαλω λεντ σε καποια κατασκευη και θα ηθελα να λειτουργουσε με 1.5 βολτ. Σε καποιες κατασκευες δεν χωραει η 9βολτη μπαταρια, ενω οι υποδοχες για ΑΑΑ και ΑΑ μπαταριες ειναι οκ.

Μιχάλη μέ μία μπαταρία 1,5 volt δέν λειτουργούν τά led (φωτοδίοδοι) ,άν χώραγαν 2 Χ ΑΑΑ τότε γίνεται νά πάει η τάση στά 3 volt καί εκεί με αντίσταση σέ κάθε led,καί παράλληλη συνδεσμολογία.

Μητσοοοοοοοο φοβερο το ελκηθρο και με φωτα πτησης λεμε!!!!

Τελος να πως πως θα συμφωνησω με τον Σπυρο! Αν ηταν περασμενο με λαδακι θα ηταν πολυ πιο ομορφο απο οτι με το συμπαγες βαρυ καφε.

Βρίσκεις αν έχει φίλο με κορδέλα 16αρα :Banane0:

Μητσοοοοοοοο φοβερο το ελκηθρο και με φωτα πτησης λεμε!!!!

Τελος να πως πως θα συμφωνησω με τον Σπυρο! Αν ηταν περασμενο με λαδακι θα ηταν πολυ πιο ομορφο απο οτι με το συμπαγες βαρυ καφε.

Ευχαριστώ Κυριάκο,ιπτάμενος καί Gentleman πού λέμε.
Τι λάδι νά βάλω στό οκουμέ ? δέν θά δείξει καί τίποτα ιδιαίτερο,καί αφετέρου είχα καί τούς τάρανδους καφέ καί έδεσε.

Δημήτρη τούμπανο το έλκηθρο,πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη εικόνα!

Να σαι καλά Νίκο,καλές γιορτές νά έχουμε όλοι.-bye-

Και το οκουμέ ξύλο είναι παιδιά όποτε με το κατάλληλο φινίρισμα μπορεί να βάφει με λάδια.

Οκουμέ πάντα καί παντού,καί βερνικάτο καί λαδάτο καί ότι αρέσει τού καθενός. -bye-