Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωωωω, να τα dovetails τα ωραία. Μου αρέσει πολύ και η δουλειά στη βάση και στο καπάκι. Είχα ξεκινήσει κάτι ανάλογο στο τελευταίο κουτάκι που έφτιαξα, αλλά βαρέθηκα και το έκανα πιο απλό. Μου έβαλες ιδέες για τα επόμενα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ όλους!

Αρχικά ξεκίνησα με το κουτί. Έκανα πρώτα τις χελιδονοουρές και μετα το εσωτερικό διαχώρισμα και το καπάκι το μέσα.
Με σκαρπέλο άνοιξα αυλάκι για να μπει το διαχωριστικό. Μετά στο καπάκι άφησα λίγο ξύλο στις άκρες ώστε να δουλέψει σαν πύρος και στα πλάγια του κουτιού άνοιξα τρύπες με το τρυπάνι ώστε να μπούνε οι πύροι μέσα. Αφού κόλλησε το κουτί, έβαλα τον πάτο και τα ποδαρακια. Ο πάτος είναι ένα λεπτό σανίδι που το πλάνισα μέχρι να λεπτίνει πολύ.
Το καπάκι επίσης είναι λεπτό σανίδι που κόλλησα μπροστά ένα μικρό πηχάκι και στα πλάγια αυτά τα σκουλαρίκια. Τέλος μπήκαν οι μεντεσέδες. Τρίψιμο έκανα πρίν τα κολλήσω όλα.

Πολύ ωραίο.

Τις χελιδονοουρές (dove tails I suppose) πως τις έκανες?
Χρησιμοποίησες κάποιο jig και router?

Χεχε καλά θα ήταν να είχαμε λίρες να το γεμίσουμε!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα.................

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφα τα παπάκια, τυχερός ο μικρός ή η μικρή που θα τα αποκτήσει.

Υ.Γ. Δεν πιστεύω να τα έφτιαξες για πάρτη σου ε ; ; ;

Τα παπάκια είναι για την εγγονή. Αφού τα περνάει κ λαδάκι μόνη της !

Toy factory ο Κώστας !! Πολυ ωραία κατασκευή ....άλλη μια φορά ! Πολλά μπράβο !!

Πολυ ωραια κατασκευη & φινιρισμα και πολυ ωραιο ξυλο θα προσθετα!

Βλέπω σε λίγα χρόνια μέλος του avclub την μικρή Αθηνά συνεπικουρούμενη από τον παππού να μας εντυπωσιάζει με τις κατασκευές της.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Toy factory ο Κώστας !! Πολυ ωραία κατασκευή ....άλλη μια φορά ! Πολλά μπράβο !!

Πολυ ωραια κατασκευη & φινιρισμα και πολυ ωραιο ξυλο θα προσθετα!

Βλέπω σε λίγα χρόνια μέλος του avclub την μικρή Αθηνά συνεπικουρούμενη από τον παππού να μας εντυπωσιάζει με τις κατασκευές της.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω παλι βλεπω τον κωστα να συνεπικουρει την Αθηνα!!!

Σας ευχαριστΟΥμε !

Μπραβο στη μικρη!

ΥΣ και το παππου της φυσικα....

Πολύ ωραίο.

Τις χελιδονοουρές (dove tails I suppose) πως τις έκανες?
Χρησιμοποίησες κάποιο jig και router?

Με το χέρι τις έκανα. Καλό μέτρημα και σχεδίασμα και μετά προσεκτικό κόψιμο με γιαπωνέζικο πριόνι. Τέλος σκαρπέλο για αφαίρεση των κομματιών. Αν προσέξεις δεν είναι όλες ίδιες γιατί κάπου μου φύγανε λίγο μερικές. Πάντα πρώτα φτιάχνουμε τα δόντια και μέτα τα περνάμε στα άλλα κομμάτια για να έχουμε οδηγό τα δόντια. Και κόβουμε πάντα αφήνοντας τις γραμμές του μολυβιού να φαίνονται. Τέλος λίγο λίγο τρώμε με σκαρπέλο ή ράσπα-λίμα εκεί που "βρίσκουν" ώστε να κουμπώσουν λίγο σφιχτά.

Παραδοσιακός τρόπος λοιπόν!

Είσαι πολύ ωραίος!

Νίκο, πολύ ωραία κατασκευή φίλε, και μ´ αρέσει που είσαι μερακλής, χρησιμοποιείς πολύ τα χεράκια σου. :a0210:
Και μια συμβουλή... Άλλαξε χρώμα γρήγορα. :flipout:

Κώστα, τώρα κατάλαβα τι συμβαίνει με τόσες κατασκευές η μια πίσω απ´ την άλλη.
Δουλεύετε δύο, έ; :grinning-smiley-043

Ωραία παπάκια οξιάς και το κασελάκι με dovetails!
Συγχαρητήρια στους μαστόρους!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα άλλη μια πολύ ωραία κατασκευή. Η χαρά της μικρής!

https://www.youtube.com/watch?v=YNesP1JOcAA

Εγω παλι βλεπω τον κωστα να συνεπικουρει την Αθηνα!!!

Χάνω κάτι; Το ίδιο πράγμα δεν λέτε με άλλα λόγια;

Ωραία χειροποίητη κατασκευή Νίκο. Πολλά μπράβο.
Το χρώμα όμως εμένα...με χαλάει